گروه بورس کالا- کتایون دارابی: روند مثبت رینگ پتروشیمی‌روز گذشته ادامه‌دار شد. به نظر می‌رسد بازار پتروشیمی‌در مدار صعود قرار گرفته و رقابت ۳ درصدی برای مبادله محصولات پتروشیمی‌در بورس کالا که از پیش از نوروز آغاز شده و تاکنون ادامه دار شده، ‌این موضوع را تشدید کرده است. در عین حال برخی از آگاهان بازار معتقدند؛ در حال حاضر با توجه به نرخ بالای دلار در بازار آزاد، بیشتر مبادلات محصولات پتروشیمی‌به منظور صادرات انجام می‌شود و معامله گران از تفاوت نرخ دلار در بازار استفاده می‌کنند. به عقیده ‌این گروه، در حال حاضر خروج کالاها از کشور برای بازاریان به صرفه‌تر از فروش‌ این محصولات در بازار داخل است. از‌ این رو بیشتر تحلیلگران بازار پتروشیمی ‌می‌گویند: تا زمانی که نرخ دلار بر همین منوال باقی بماند، احتمال نزولی شدن بازار پتروشیمی‌ ضعیف است.

البته برخی از فعالان بازار می‌گویند: اگرچه از پیش از نوروز رقابت ۳ درصدی برای کلیه محصولات پتروشیمی ‌آغاز شده و تاکنون نیز ادامه دار شده، اما هنوز بازار اشباع نشده است. کما‌ اینکه روز گذشته افزایش ۱۰ درصدی تقاضا نسبت به معاملات هفته گذشته نشان داد که برخی از کدهای غیرفعال وارد رینگ پتروشیمی ‌شده و در تلاش برای خرید محصولات پتروشیمی هستند.

در همین حال در دو هفته اخیر موضوع خرید یک دوازدهم سهمیه سالانه معامله‌گران نیز مطرح بوده است، اگرچه ‌این موضوع سبب می‌شود تا با توجه به کاهش تناژهای خرید، هزینه کمتری پرداخت شود. اما تسهیم به نسبت محدودیتی است که در روزهای اخیر برای خریداران مشکل‌زا بوده؛ چرا که هم خریداران خرد را از چرخه خرید حذف کرده است و هم‌ اینکه عرضه برخی از محصولات پتروشیمی ‌در دو هفته اخیر به دلیل مشکلات تسهیم به نسبت لغو شده و به روزی دیگر موکول شد، اتفاقی که روز گذشته برای ۰۰۷۵ افتاد، تقاضای بالای خریداران در‌این روز سبب شد ناظر تالار نتواند‌این کالا را تسهیم به نسبت کند و در نتیجه برای لغو یا حل مشکل ‌این کالا جلسه‌ای تشکیل شد. معامله‌گران می‌گویند: اگر معامله ۰۰۷۵ در‌این روز لغو شود، مطمئنا روز چهارشنبه باید در انتظار افزایش چشمگیر قیمت‌این کالا باشیم.‌ این در حالی است که روز گذشته بازار داخل نیز با کندی مبادلات همراه شد.گفته می‌شود بیشتر معامله‌گران در ‌این روز با توجه به افزایش چشمگیر قیمت‌ها و همچنین تردید از آینده، خریدهای خود را کاهش داده و در انتظار اعلام نتایج مذاکرات روز ۲۶ فروردین ماه هستند. در همین حال عده‌ای از معامله گران می‌گویند: قیمت محصولات پتروشیمی‌در بازار داخل به شدت بالا رفته است و دیگر بازار کشش افزایش قیمت‌ها را ندارد.در همین حال بیشتر معامله‌گران در ‌این روز از خرید در بازار داخل اجتناب کردند؛ چرا که تردید در خصوص مذاکرات روز ۲۶ فروردین ماه با توجه به توافقات صورت گرفته بر سر مکان‌این جلسه، شدت گرفته است و پیش‌بینی‌ها در خصوص نتایج ‌این جلسه سخت‌تر از پیش شده است. برخی از فروشندگان نیز که گمان می‌کنند روند بازار پتروشیمی ‌همچنان مثبت باشد از فروش کالاهای خود در بازار خودداری کرده و در انتظار افزایش دوباره قیمت‌ها هستند. علاوه بر‌این، مصرف‌کنندگان واقعی و کارخانه‌داران نیز در‌ این روز از ترس افت قیمت‌ها، حاضر به خرید محصولات پتروشیمی‌ نبودند و ترجیح دادند تا روزشنبه و اعلام نتایج مذاکرات هسته‌ای انتظار بکشند.