بازار پتروشیمی
نوسان قیمتها و آینده نامعلوم بازار پتروشیمی
گفته میشود با وجود نزدیکی به سال جدید بیشتر معاملهگران در بازار پتروشیمی نیاز به نقدینگی دارند و در حال جمع کردن حسابهای خود هستند به همین دلیل اندکی بازار با روند نزولی روبه رو شده است. علاوه بر این گفته میشود در حال حاضر بارگیری برخی از محصولات پتروشیمینظیر BL۳ نیز آغاز شده و در نتیجه روند بازار نزولی شده است. با این حال گفته میشود در حال حاضر پیش بینی بازار پتروشیمیدر روزهای آتی اندکی دشوار شده است؛ چرا که روند بازار ارز همچنان با نوسان روبهرو است. با این حال مبادلات در روز گذشته به گفته فعالان بازار ضعیف دنبال شد.
تغییرقیمت خوراک مایع واحدهای پتروشیمی
در همین حال معاون وزیر نفت از تغییر نرخ خوراک مایع در شرایط فعلی خبر داد و گفت: در شرایط فعلی سقف ۸۵ درصد فوب خلیج فارس برای قیمت خوراک مایع واحدهای پتروشیمیمناسب است.
بهگزارش موج عبدالحسین بیات، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمیدر خصوص تازهترین وضعیت خوراک واحدهای پتروشیمیگفت: واحدهایی که از خوراکهای گازی استفاده میکنند هیچ مشکلی ندارند و یک وضعیت ثبات ده ساله در قیمت خوراک بود که کارهای کارشناسی آن انجام شده و به کارگروه ویژه ریاست جمهوری برای بررسی نهایی و تایید ارسال شده است.
وی افزود: بحث اصلی در تامین خوراک واحدهای پتروشیمی، واحدهایی است که از خوراک مایع استفاده میکنند که کار قانون گذاری اینگونه خوراک در مجلس انجام شده و بررسیهای کارشناسانه آن را برای ۵ درصد متغیر نسبت به ۸۵ درصد قیمت فوب خلیج فارس انجام دادهایم و مورد تایید وزیر محترم نفت نیز قرار گرفته است، مجددا نتایج بررسیها به کارگروه نفت ارسال شد تا این کارگروه آن را مورد بررسی و تصویب قرار دهد.
بیات با تاکید بر اینکه اجرای قانون تخصیص خوراک مایع با 85 درصد قیمت فوب خلیج فارس نیاز به تامین مالی دارد، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامیتاکنون منابع مالی برای اجرای این قانون را پیش بینی نکرده است و از آنجا که در بودجه سال 90 نیز دیده نشده بعید است تا پایان سال جاری اجرایی شود.معاون وزیر نفت قیمت 85 درصد فوب خلیج فارس برای خوراک مایع واحدهای پتروشیمیرا مناسب دانست و گفت: 85 درصد فوب در شرایط فعلی برای تمام واحدهایی که خوراک مایع مصرف میکنند و با توجه به ساختار فروش محصولاتشان در بازار بورس داخل، سقف مناسبی است و کاهش قیمت بیشتر از این به صلاح کشور نیست؛ چرا که باید منافع ملی را نیز در نظر بگیریم.
وی در ادامه افزود: از آنجا که اکثر محصولات تولیدی صنعت پتروشیمی ایران به بازارهای جهانی صادر میشود اگر قیمت خوراکهای پتروشیمیرا به سمتی ببریم که به جای تشویق سرمایهگذاری، مفهوم یارانهای یا سوبسیدی پیدا کند، ممکن است با قانونهای آنتی دامپینگ و امثال آن مواجه شویم که در این صورت امکان دارد اجازه فروش محصولات پتروشیمی ایران در بازارهای صادراتی داده نشود.
ارسال نظر