سکه از تب و تاب افتاد - ۱ اسفند ۹۰
گروه بورس کالا - سردارخالدی: مبادلات سکه در بازار آتی دیروز با روند نزولی قیمت‌ها همراه بود، اما برخی از معامله‌گران پیش‌بینی می‌کنند در صورت تغییر نکردن نرخ‌ها در بازار ارز و بازار نقدی سکه در مبادلات امروز و از سویی در صورتی که بازگشایی اونس طلا در بازارهای جهانی با روند مثبت آغاز شود روند متفاوتی برای معاملات روز دوشنبه ( امروز) ترسیم خواهد شد.

مبادلات سکه بازار آتی دیروز در شرایطی روز آرامی را پشت سر گذاشت که در بازار نقدی نیز تغییر خاصی روی نداد؛ البته دلایل منطقی برای عدم رشد قیمت‌ها در بازار بیان نشده و گفته می‌شود بازار تحت تاثیر انتخابات مجلس شورای اسلامی(۱۲ اسفندماه) با نوسان اندکی همراه شده است و احتیاط بیشتری در مبادلات دیده می‌شود.به نظر می‌رسد با وجود فاکتورهای افزایشی در بازار فعلا روند قیمت‌ها نوسان رو به بالایی را تجربه نکند وحتی این احتمال وجود دارد که به تاثیر از پارامترهای خارج از ذات بازار، قیمت‌ها نوسان رو به پایینی داشته باشد.
تحلیلگران معتقدند دولت با تصمیماتی که برای بازار ارز در نظر گرفته است قصد دارد از رشد بی‌رویه قیمت‌ها جلوگیری کند که از جمله این سیاست‌ها می‌توان به سیاست‌های تک نرخی کردن ارز اشاره کرد.
از سوی دیگر بانک مرکزی از تامین نقدینگی تا پایان سال‌جاری خبر داده و از سویی از حبابی بودن بازار سکه گلایه‌مند است. بعضی از معامله‌گران بر این باورند رشد قیمت‌ها در هفته‌های آینده ادامه پیدا خواهد کرد و قیمت‌ها در بازار آتی ممکن است به مرز جدیدی برسد.
این در حالی است که در دو روز گذشته با توقف طرح 6 ماهه پیش‌فروش سکه و از سویی ثبت نام پیش‌فروش سکه با تحویل 8 ماهه، روند قیمت با تکانه‌های مثبتی همراه شد؛ به نظر می‌رسد از امروز با بازگشایی بازارهای جهانی قیمت جهانی طلا صعود محسوسی را تجربه کند زیرا با کاهش نیم درصدی ذخایر قانونی بانک‌ها در چین و از سویی توافق بر سر طرح یونان توسط احزاب و گروه‌های سیاسی، احتمال اینکه قیمت طلای جهانی رشد پیدا کند بسیار زیاد است این در شرایطی است که بعضی از آربیتراژ گران نیز امروز را فرصت خرید می‌دانند.
اما در معاملات آتی سکه، بازار دیروز برخلاف روز ماقبل نوسان رو به پایینی در پیش گرفت به طوری که سکه اسفند و اردیبهشت‌ماه بیش از ۵/۱ درصد کاهش پیدا کرد. سکه تیر ماه نیز نسبت به دو قرارداد دیگر کمترین کاهش قیمت را داشت و دلیل آن نیز پایین معامله شدن نسبت به نرخ واقعی آن است.یکی از کارشناسان معاملات آتی بر این باور است نوساناتی که بازار آتی این روز‌ها با آن رو‌به‌رو است به دلیل شرایط تکنیکی معاملات است.
از نظر نگاه تکنیکالی از آنجا که قیمت سکه اسفند ماه که تسویه آن 22 روز آینده است 30 هزار تومان از نرخ نقدی فعلی سکه در بازار (810 هزار تومان) گران‌تر است (با توجه به نرخ سود بازار آزاد) بنابراین وقتی امروز نماد جدید قرارداد آتی فروردین باز می‌شود باید حدود 34 هزار تومان گران‌‌تر از نرخ دیروز سکه (840 هزار تومان) یعنی 874 هزار تومان باشد. تحلیلگران معتقدند نرخ پیش‌بینی شده (874 هزار تومان) براساس ابزارهای تکنیکالی است و اگر نرخ آن پس از کشف قیمت بالای این رقم بود باید صف فروش تشکیل شود، ولی اگر ‌پایین‌تر از این نرخ بود صف خرید تشکیل خواهد شد.
به نظر می‌رسد با بازگشایی دو نماد جدید فروردین و خرداد ماه، بازار به تعادل می‌رسد، اما ممکن است این تعادل موقتی باشد و دوباره از تغییرات قیمت نقدی سکه تاثیر بپذیرد.مبادلات دیروز بازار سکه به تاثیر از برخی از دیگر فاکتورها حرکت کرد؛ نامه کانون صرافان به صرافی‌ها برای ارائه پیشنهادات «ارزی» و راه‌اندازی سامانه پیش‌فروش اینترنتی سکه از جمله موضوعاتی بودند که بازار را دستخوش تغییر قرار داد.
این در حالی است که معاملات شناور دیروز بازار تهران منجر به تحویل شد، به طوری که کاهش تعداد فروشندگان، افت قیمت سکه در بازار نقدی را به همراه داشت. در مجموع در مبادلات دیروز برای هر یک از سررسیدهای معاملاتی اوضاع فرق می‌کرد؛ سکه اسفندماه با 34 هزار تومان کاهش (04/4 درصد) در محدوده 820 تا 850 هزار تومان قرار گرفت، سکه تیرماه با 33 هزار تومان افت (61/3 درصد) در محدوده قیمتی 882 تا 907 هزار تومان ثبت شد. برای سکه اردیبهشت‌ماه نیز معاملات با افت 22 هزار تومان (34/2 درصد) در محدوده قیمتی 942 تا 961 هزار تومان قرار گرفت. روند مبادلات در بازار در شرایطی صبح با شیب منفی اندکی همراه بود که بعد از ظهر، این روند شدت بیشتری به خود گرفت. روز شنبه قیمت‌های سکه تیرماه به
۹۷۵ هزار تومان رسید و در آستانه مرز یک میلیون تومان قرار داشت که با آرامش بازار ارز و بازار نقدی سکه، قیمت آن در پایین‌ترین سطح قیمتی دیروز، به ۹۴۲ هزار تومان بازگشت.