روز گذشته در یک کارگاه آموزشی تخصصی بررسی شد
چشمانداز سکه آتی در همایش سیاستهای پولی و بانکداری
کارگاه آموزشی آشنایی با معاملات آتی سکه طلا در بورس کالای ایران در نخستین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید بعد از ظهر روز گذشته با تاکید بر بحث سیاستهای پولی از سوی روزنامه «دنیای اقتصاد» برگزار شد.
کارگاه آموزشی آشنایی با معاملات آتی سکه طلا در بورس کالای ایران در نخستین همایش سیاستهای پولی و چالشهای بانکداری و تولید بعد از ظهر روز گذشته با تاکید بر بحث سیاستهای پولی از سوی روزنامه «دنیای اقتصاد» برگزار شد.
این کارگاه آموزشی که توسط آرش مرشد سلوک مدرس بازارهای آتی در مرکز همایشهای بینالمللی رایزن از سر گرفته شد در رابطه با سازوکار معاملات آتی سکه طلای بورس کالای ایران و چشم انداز بازار آتی سکه دنبال شد.
مرشد سلوک در همان ابتدای کارگاه به معرفی بازار آتی پرداخت و اظهار کرد: امروزه شاهد گسترش روز افزون ابزارهای مالی دنیا هستیم، پایه خلق ابزارهای مالی جدید به نیاز روز بازار به یک فرآیند معین برمیگردد. از جمله مهمترین این نیازها را میتوان در حوزه ریسک مشاهده کرد. در شرایط امروز کسبوکار، بازارها دچار نوسانات بسیار هستند و این نوسانات منشا بسیاری از انواع ریسکها میشود. ابداع ابزارهای مالی مختلف جهت پوشش این ریسکها نتیجه احساس ضرورت به برخورداری از ابزارهای خاص جهت هدفی خاص محسوب میشود.
وی در ادامه سخنانش افزود: در کشور ما نیز شرایط پر نوسان در بازارهای مختلف کسبوکار به خوبی آشکار است، از این رو ابداع و بهرهمندی از ابزارهای مختلف پوشش ریسک از اهمیت بسزایی برخوردار است.
مرشد سلوک در ادامه این کارگاه آموزشی به معرفی کامل قراردادهای آتی و معاملهگران حاضر در این بازار پرداخت.
در این کارگاه، مباحث «فواید قراردادهای آتی»، «اهرم مالی (Leverage)»، «فراوانی انجام معاملات» و «سرعت نقد شدن (Liquidity)» و «شفافیت در بازارهای آتی» نیز مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین از دیگر مباحث گفته شده در این کارگاه آموزشی موضوع «انسجام و یکپارچگی مالی»، «محاسبات آربیتراژ» و «چند پیشنهاد جهت آگاهی سرمایهگذارانی که به تازگی قصد ورود به بازار را دارند»، بود.
بازار آتی در واکنش به بازار جهانی نزولی شد
همزمان با بازگشایی بازار جهانی و کاهش اونس و دلار، معاملات آتی با روند نزولی باز شد و قیمتها نسبت به روز گذشته در نخستین دقایق شروع معاملات کاهش یافت. معاملات آتی دیروز را با روند منفی شروع کرد تا اثر کاهش طلای جهانی و دلار را بر روی قیمتهای خود نشان دهد.
بر این اساس با توجه به دلار 1880 تومان و اونس 1715 دلار سکه اسفند ماه با کاهش حدود 5/1تا 5/0 درصدی در محدوده 834 هزار تومان معامله شد. صبح دیروز بازار صف فروش بود، اما با نزدیک شدن به زمان پایان معاملات صف خرید نیز تشکیل شد، اما صف فروش نسبت به صف خرید برتری داشت. به گفته فعالان بازار یکی از دلایلی که باعث کاهش قیمت سکه در آتی شده کاهش قیمت آن در بازار نقدی است؛ کارشناسان و فعالان بازار وضعیت بازار سکه آتی را تا انتهای این هفته نزولی پیش بینی کردهاند، اما همچنان بازار نقدی و طلای جهانی تاثیر خود را بر بازار آتی خواهد گذاشت.
ارسال نظر