گروه بنگاه‌ها- مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران به شبهات مطرح شده در خصوص معدن گل‌گهر ۳ پاسخ داد.

اکبرنوروزی تاکید کرد: این معدن بزرگ به هیچ وجه واگذار نشده و شرکت گهر زمین نیز براساس قوانین موجود هیچ حقی برای بهره‌برداری از آن ندارد. به گفته وی، در آینده نیز اگر قرار بر واگذاری این معدن باشد، این کار با رعایت تشریفات کامل دولتی صورت خواهد گرفت.

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص ابهامات مطرح شده در خصوص واگذاری معدن گل‌گهر ۳ اظهار کرد: در گذشته در خصوص معدن گل‌گهر ۳ تفاهم‌نامه‌ای نوشته شده و قرار بود برنامه‌ریزی در خصوص آن صورت گیرد.

وی تصریح کرد: اما در این میان بدون آنکه هماهنگی در خصوص چگونگی بهره‌برداری از این معدن انجام شود، شرکتی به اسم گهر زمین تشکیل شده و مقداری کار باطله‌برداری این معدن را انجام داده‌اند.

نوروزی خاطرنشان کرد: این در حالی است که با توجه به آنکه تفاهم‌نامه‌ مربوطه، قرارداد نبوده است، طبیعتا ریشه قانونی نیز ندارد. درواقع ادعای واگذاری این معدن به دو دلیل باطل است.

وی گفت: دلیل اول آن است که این معدن، جزو معادن بزرگ بوده و طبق قانون، معادن بزرگ قابل واگذاری به بخش خصوصی نیستند. دلیل دیگر آنکه آن تفاهم‌نامه نیز به هیچ‌وجه شکل قانونی ندارد. درواقع حتی اگر گل‌گهر ۳ جزو معادن بزرگ نبود، باید براساس مزایده و تشریفات دولتی واگذار می‌شد، اما این معدن در گذشته بدون تشریفات قانونی و در حد تفاهم‌نامه در خصوص آن تصمیم‌گیری

شده است.

نوروزی با بیان اینکه ایمیدرو نیز اعلام کرده که این تفاهم‌نامه در حد برنامه‌ریزی بوده و اصلا بنا نبوده که شرکتی بهره‌برداری از آن‌را آغاز کند، تصریح کرد: به هر حال معدن گل‌گهر۳ متعلق به دولت بوده و دولت نیز باید از آن بهره‌برداری کند. اگر هم قرار باشد این معدن به بخش خصوصی واگذار شود، این کار باید با رعایت تشریفات کامل قانونی صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در خصوص ارزش روز این معدن اظهار کرد: ذخیره معدن گل‌گهر۳ حدود ۶۵۰میلیون تن و قیمت هر تن سنگ‌آهن آن نیز حداقل ۱۰۰ دلار است. از این طریق ارزش تقریبی این معدن به دست می‌آید.

به گزارش ایسنا، پیش از این شرکتی به نام گهر زمین ادعا کرده بود که بهره‌برداری از معدن گل‌گهر ۳ به این شرکت واگذار شده است.