گروه بورس کالا- کتایون دارابی: مبادلات روز گذشته رینگ پتروشیمی ‌در حالی انجام شد که همچنان فشار برای افت قیمت‌های پایه براساس نرخ مرجع اعلامی از سوی بانک مرکزی ‌برای دلار در بازار ادامه داشته و همین موضوع نیز سبب شده تا بیشتر معاملات روندی مشابه هفته گذشته داشته باشند.

به گفته فعالان بازار تقاضا و روند معاملات در این روز کاملا مشابه هفته گذشته بود و به این ترتیب پی‌وی‌سی، ۱۵۴۰، ۰۲۰ و ۰۰۷۵ سقف قیمت را تجربه کردند. در این روز ۰۵۰۰ و PET۸۲۱ نیز با رقابت کارگزاران مواجه شدند. البته در این روز برخی از فعالان بازار می‌گویند: دو گریدPET۸۲۱ و PET۸۲۵ در این روز با وجود مشابه بودن گریدها با تفاوت مبادله روبه‌رو شدند. اگر چه گرید ۸۲۱ در این روز ۲۰۰ تومان گران‌تر از نرخ پایه خریداری شد، اما گرید ۸۲۵ نزدیک پایه و اندکی بالاتر از آن معامله شد. به گفته آگاهان بازار این موضوع می‌تواند جهت بازار را در مبادلات بعدی تحت تاثیر قرار دهد.

فروش سلف یک ماهه محصولات H

در همین حال در این روز برخی از فعالان بازار به ضعف بارگیری محصولاتی همچون ۰۲۰ و ۰۰۷۵ در هفته جاری اشاره کرده و می‌گویند: شایعه کمبود مواد اولیه در مجتمع‌های پتروشیمی‌نیز در بازار جریان دارد.

این درحالی است که نوسان نرخ دلار نیز اعتماد به رشد قیمت‌ها را در آینده قوی تر کرده است.

با این حال در این روز کمبود برخی از کالاها در بازار داخل مانند محصولات پتروشیمی‌بندرامام و امیرکبیر نیز از سوی برخی از فعالان بازار عنوان می‌شد.

همچنین موضوع فروش محصولات H نیز به صورت سلف یک ماهه در مبادلات رینگ پتروشیمی‌مطرح بود، این در حالی است که پیش‌تر محصولات H به صورت سلف ۱۰ تا ۱۵ روزه عرضه می‌شدند. البته فعالان بازار می‌گویند: بارگیری محصولات H در این روز آغاز شده است. علاوه بر این موضوع کاهش قیمت‌های پایه و معادل‌سازی نرخ‌های پایه محصولات پتروشیمی ‌با نرخ مرجع اعلامی ‌برای دلار از سوی بانک مرکزی در این روز به گفته بازاریان امری بعید به نظر می‌رسد؛ البته در این روز ناظر تالار به عدم عرضه پی‌وی‌سی اروند به‌رغم ادعاهای نماینده بازرگانی پتروشیمی ‌مبنی بر انباشته بودن انبارهای این مجتمع اشاره کرد و گفت: در حال حاضر تقاضا برای خرید پی‌وی‌سی بسیار بالا است، به طوری که روز گذشته نیز تقاضا برای خرید پی‌وی‌سی حدودا ۲۰۰ هزارتن بود و در نتیجه معامله گران برای خرید این کالا به رقابت پرداختند.

پیش‌تر از این قرار بود تولید پی‌وی‌سی اروند در رینگ پتروشیمی‌عرضه شود و بیشتر فعالان بازار نیز معتقدند؛ اگر تولیدات پتروشیمی‌اروند به بازار بیاید، نرخ‌های پی‌وی‌سی تعدیل شده و تقاضا کاهش خواهد یافت، اما با این حال همچنان پی‌وی‌سی تولید این مجتمع به بازار نیامده است و نماینده بازرگانی پتروشیمی ‌نیز ادعا می‌کند که انبار این مجتمع از پی‌وی‌سی انباشته است، البته پیش‌تر بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ‌نیز اعلام کرده بود که با به بازار آمدن پی‌وی‌سی اروند قیمت‌ها متعادل خواهد شد، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

البته در این روز بیشتر آگاهان بازار از پیش‌بینی آینده خودداری کرده و می‌گویند: به احتمال زیاد نرخ‌های محصولات پتروشیمی ‌در بازار آزاد در همین حول و حوش باقی خواهد ماند و اگر نرخ‌های پایه محصولات پتروشیمی‌ نیز کاهش یابد؛ بعید به نظر می‌رسد که افت و خیز بیشتر از ۵۰ تا ۱۰۰ تومان را در بازار شاهد باشیم.

از سوی دیگر برخی از آگاهان بازار نیز می‌گویند: پیش‌بینی بازار پتروشیمی ‌سخت شده است و اگر نرخ دلار رو به رشد باشد و کنترلی در بازار صورت نگیرد و با توجه به عدم گشایش LC‌ها باید در آینده نزدیک در انتظار جهش قیمتی باشیم.