گروه بنگاه ها- شرکت ملی صنایع مس ایران در سومین دوره جشنواره ملی بهره وری لوح سپاس گرفت.

به گزارش روابط عمومی شرکت ملی صنایع مس ایران، در این دوره از جشنواره ملی بهره‌وری که شب گذشته در سالن همایش‌های صدا و سیما و با رقابت ۸۹۰ شرکت در ۳۱ گروه برگزار شد، لوح سپاس جشنواره در گروه فلزات اساسی به شرکت ملی صنایع مس ایران اهدا شد. اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران طی سخنانی در این همایش به بررسی موضوع مدیریت بهره‌وری در معادن و صنایع معدنی پرداخت و گفت: در حال حاضر بیش از ۵ هزار معدن دارای پروانه بهره‌برداری در کشور وجود دارد که میزان تولید آنها ۲۷۰ میلیون تن ماده معدنی در سال است. وی با مقایسه میزان تولید مواد معدنی ایران با سطح جهانی افزود: این میزان تولید مواد معدنی در کشور ما در مقایسه با کشوری مانند استرالیا با داشتن ۴۶۰ معدن فعال و تولید ۹۰۰ میلیون تن ماده معدنی در سال بسیار پایین است.

سعدمحمدی خاطرنشان کرد: تحلیل آمار معادن فعال و میزان تولید مواد معدنی نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد تولید مواد معدنی ایران مربوط به ۲۸۰ معدن است؛ به عبارت دیگر معادن دیگر کشور تولید بسیار پایینی دارند.

این استاد دانشگاه در ادامه بر لزوم ارتقای بهره‌وری در معادن کشور تاکید کرد و گفت: بهره‌گیری از نیروی انسانی خبره، آموزش و پرورش نیروی متخصص، توسعه فعالیت‌های اکتشافی، و تدوین استرات‍ژی برای تولیدات معدنی ازجمله الزامات مدیریت و ارتقای بهره‌وری در بخش معدن و صنایع معدنی کشور است. مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه راه توسعه از معادن می‌گذرد، اظهار کرد: با ارتقای بهره‌وری در این بخش به‌عنوان زیربنای توسعه، می‌توان قیمت تمام شده در بخش‌های پایین دستی آن مانند صنایع فولاد، سیمان و به دنبال آن هزینه‌های صنعت ساختمان را کاهش داد. وی در ادامه سخنان خود به تبیین الزامات توسعه فعالیت‌های اکتشافی پرداخت و گفت: در ۵۰ سال گذشته نزدیک به ۴ میلیون متر حفاری اکتشافی در کشور صورت گرفته است که نتیجه آن معادن فعال فعلی است. سعدمحمدی افزود: در حالی طی نیم قرن گذشته ۴ میلیون مترحفاری اکتشافی در کشور صورت گرفته است که در کشور کانادا تنها در یکسال رکورد ۶ میلیون و ۵۰۰ هزارمتر حفاری اکتشافی ثبت شده است. وی اکتشاف را سودآورترین سرمایه‌گذاری در بخش معادن دانست و تصریح کرد: گسترش فعالیت‌های اکتشافی توسط شرکت ملی صنایع مس ایران باعث شد تا جایگاه ایران از نظر ذخایر مس دنیا در سال ۸۸ با میزان ۱۴ میلیون تن مس خالص به رده سیزدهم و در سال ۸۹ با ۱۸ میلیون تن مس خالص به رتبه ۹ جهان ارتقای یابد. پیش‌بینی می‌شود امسال با شناسایی ۲۱ میلیون تن ذخایر مس خالص در کشور، صنعت مس ایران در رده هفتم جهان قرار گیرد.