فعالان بازار خبر دادند
تعیین نرخهای جدید برای پتروشیمیها
به گفته فعالان بازار نرخ بازار داخل این کالا در حال حاضر ۲۸۰ تا ۳۰۰ تومان است. با این حال در این روز باز هم سیستم بورس هنگام عرضه HI۰۵۰۰ با مشکل روبهرو شد، روز سه شنبه نیز هنگام عرضه این کالا، سیستم بورس با مشکل مواجه شد و نهایتا عرضه این کالا به روز چهارشنبه انتقال یافت. اما در این روز هم به گفته کارگزاران، مشکل سیستم سبب شد تا تنها ۳ کارگزاری بتوانند این کالا را خریداری کنند.
در همین حال روز گذشته برخی از فعالان بازار از برگزاری جلسهای در خصوص تعیین نرخهای پایه برای ماه جدید خبر داده و میگویند: بازار از احتمال افزایش قیمتهای پایه با توجه به رشد مداوم نرخ ارز خبر میدادند. البته در مقابل گروهی نیز هستند که معتقدند: بازار برخی از کالاها کشش افزایش قیمتها را بیش از این ندارد و امکان دارد که دولت بر رشد قیمتهای پایه نظارت کرده، اجازه افزایش قیمت را ندهد.
اظهارات فعالان بازار در خصوص نرخهای ماه جدید
البته در این روز اظهارنظرات متفاوتی در خصوص آینده بازار پتروشیمی وجود داشت که یکی از آنها به موضوع افزایش قیمتهای پایه برای ماه جدید مربوط میشد. اگر چه عدهای در بازار وجود دارند که به افزایش قیمتها امید بستهاند، اما عدهای دیگر نیز وجود دارند که اندکی با احتیاط وارد بازار میشوند و معتقدند دولت قادر به کنترل دستوری قیمتها است و میتواند اجازه رشد قیمتها را برای ماه جدید در بورس ندهد. البته عدهای نیز وجود دارند که با این نظر کاملا مخالف هستند و میگویند: بازار در هر صورت روال عادی خودش را طی میکند و با توجه به وجود پارامترهای افزایش قیمت، بیشتر فعالان بازار در انتظار افزایش بیشتر قیمتها هستند. به گفته این گروه تنها جلوگیری از افزایش قیمتها میتواند رانت فراوانی را بین خریداران بورس پخش کند.
در همین حال روز گذشته بازار داخل با کندی مبادلات و همچنین عدم اعلام نرخهای پیشنهادی از سوی تاجران همراه بود. با این حال این گروه نرخ تثبیت شده دلار را در سطح یک هزار و ۷۰۰ تومان دانسته، بازار را در روزهای آتی رو به رشد عنوان میکردند. این گروه همچنین از ایجاد فاصله قیمتی بین بورس و بازار بسیار اظهار نگرانی میکردند و معتقد بودند باید برای این مشکل چارهای اندیشیده شود. با این حال شنیدهها در این روز حاکی از این بود که جلسه تعیین قیمتهای پایه با رشد نرخ برخی از کالاها به دلیل افزایش قیمت جهانی آنها و همچنین رشد نرخ دلار همراه بوده، در عین حال برخی از محصولات نیز با کاهش قیمت مواجه شدهاند و از هفته آینده اجرا خواهد شد.
تشدید اختلاف نرخها در بورس و بازار و نگرانی فعالان بازار
با این حال در روز سهشنبه و در رینگ پتروشیمی محصولات H مانند هفتههای پیشین بیشترین تقاضا را داشتند. ۰۲۰ و ۰۰۷۵ در این روز جمعا ۲۴۰ هزارتن تقاضا داشتند، این در حالی است که ایجاد محدودیتها هم نتوانست تقاضای این دو کالا را نسبت به هفته گذشته کاهش دهد.
در حال حاضر نرخ این کالاها در بازار داخل از 2300 تومان در هر کیلو فراتر رفته است. البته نرخ این کالا در بورس کالا با احتساب مالیات و کارمزد 1970 تومان در هر کیلو رقم میخورد و این یعنی تفاوت قیمت 600 تومانی در هر کیلو که در هفتههای اخیر و به دلیل شوک نرخ ارز رخ داده، همان موضوعی که بیشتر فعالان بازار نگرانش بودند و میگویند: اگر کنترل دستوری قیمتها در بورس ادامه پیدا کند، مطمئنا اختلاف قیمت بورس و بازار همچنان افزایش خواهد یافت و رانت زیادی بین معامله گران بورس در این شرایط پخش خواهد شد.
تولید بنزین به جای BL۳
شنیدهها حاکی از این است که 52518، 5218 و BL3 کالاهایی هستند که به گفته فعالان بازار در هفتههای آتی با عدم عرضه در بورس مواجه خواهند شد. آگاهان بازار میگویند: همین موضوع سبب شده تا در روزهای اخیر EX5 که میتوان آن را به جای BL3 استفاده کرد با افزایش قیمت چشمگیری روبه رو شود.
این کالا روز دوشنبه و در مبادلات صبح ۱۸۱۰ تومان در هر کیلو و تحویل بندر از سوی معاملهگران اعلام شد، در مبادلات بعدازظهر همین کالا ۱۸۵۰ تومان عنوان شده در معاملات صبح روز سهشنبه نیز نرخ آن به ۱۹۲۰ تومان رسید.
گفته میشود احتمال افزایش قیمت EX5 در بازار و همچنین 5620 پتروشیمی اراک وجود دارد. خریداران بورس نیز از عدم عرضه 5620 در بورس کالا ابراز نگرانی میکنند.
ارسال نظر