بازار فولاد
معمای صنعت فولاد چین
مرکز خدمات فولاد ایران- کارخانه شاگانگ چین قیمت میلگرد خود را ۱۹ دلار پایین آورده و این افت قیمت بازار را متعجب نساخته چون فعالان بازار قیمت میلگرد را همچنان نزولی میبینند. قیمت فعلی این کارخانه به ۷۱۰ دلار با ۱۷ درصد مالیات بر ارزش افزوده رسیده و قیمت مفتول آن با ۲۰ دلار کاهش ۷۳۹دلار ثبت شده است. در بازار نقدی چین قیمت میلگرد نزولی است و بازار به شدت جوی منفی دارد و امیدی به آرامش بازار نیست.
در بازار شانگهای قیمت میلگرد حدود ۶۶۰ دلار است و ۲۴ دلار نسبت به اول هفته قبل افت داشته است. گرچه قیمت بیلت در چین کمی بالا رفته، ولی این روند موقتی است البته قیمت قرارداد ژانویه میلگرد بورس شانگهای را روز جمعه اندکی بالا برد و به ۶۲۲ دلار رساند.
در فصل سوم سال جاری میلادی تولید ناخالص داخلی چین ۱/۹ درصد نسبت به سال قبل رشد داشت که جز بهترین نرخ رشدهای سطح جهان بود. تولید صنعتی ۸/۱۳درصد رشد داشت، ولی این سوال مطرح میشود که اگر رشد اقتصادی چین مساعد است، چرا صنعت فولاد آن که بزرگترین صنعت فولاد دنیاست دچار گرفتاری شده است؟
انتظار میرود در فصل پایانی سال جاری بخش زیاد صنعت فولاد چین ضرر بدهند و این امر تا فصل دوم یا سوم سال آینده نیز ادامه داشته باشد.
این آمار سهامداران شرکتهای فولادی چین را نگران کرده است. آنگانگ استیل با افت ۶۴ درصدی ارزش سهام خود روبهرو شده و بائو استیل با افت ۱۷ درصدی، ووهان استیل نیز ۱۷درصد کاهش ارزش سهام داشته است.
جواب این سوال در بخش تقاضا نیست. تقاضای فولاد خام چین در کل سال جاری میلادی ۶۶۰ میلیون تن خواهد بود که رشد ۱۰ درصدی خواهد داشت و این کمتر از نرخ رشد تولید ناخالص داخلی است چون بخش مسکن، تجهیزات، ماشینآلات و خودرو روند روبه رکود داشتهاند.
مشکل بزرگ موجود در بخش فولاد همچون سایر بخشهای تحت حمایت دولت چین مازاد عرضه است. شاید امسال تولید فولاد خام به ۷۰۰ میلیونتن برسد در حالی که سال قبل ۶۲۸ میلیون تن بود و این مازاد عرضه بر قیمتها فشار بیشتری وارد میسازد. فولادسازان نیز که با مازاد عرضه مواجه شدهاند خطوط تولید را به بهانه تعمیرات تعطیل کردهاند.
در کنار مازاد ظرفیت، افت قیمت سنگ آهن به عنوان یک ماده اولیه اساسی به ثبات بازارها آسیب زیادی وارد میسازد.
ارسال نظر