شرایط خرید گندم صادراتی در بورس اعلام شد

گروه بورس کالا - دور جدید از عرضه گندم صادراتی با فروش ۵ هزار تن محصول با قیمت هر تن ۳۲۵ دلار ادامه یافت. امروز در شرایطی نخستین عرضه گندم خوراکی صادراتی دورم داخلی و گندم غیراستاندارد در رینگ کشاورزی بورس کالا انجام می‌شود که روز گذشته از ۱۵ هزار تن گندم صادراتی عرضه شده در بازار ۵ هزار تن محصول با نرخ هر تن ۳۲۵ دلار فروخته شد.‌این در حالی است که قرار بود برنامه عرضه گندم از هفته‌های گذشته شروع شود، اما به دلیل افزایش نرخ و تعدیل قیمت، عرضه‌ها به‌این هفته موکول شد.

دادوستدهای دیروز رینگ صادراتی، از دو نوع خوراکی دورم و خوراکی معمولی بود که سهم گروه خوراکی دورم تنها ۲ هزار تن بود و قیمت پیشنهادی برای آن ۳۶۵ دلار به ازای هر تن بود، اما در پایان معامله‌ای برای آن انجام نشد. قیمت پیشنهادی برای گندم خوراکی معمولی برخی از استان‌ها ۳۳۵ دلار بود که برای‌این محصولات به دلیل نرخ بالا معامله‌ای انجام نشد. استدلال فعالان بر‌این است که نوسانات رو به بالای قیمت انواع محصولات کشاورزی و غلات در بازارهای جهانی تاثیر عمیقی روی تعیین نرخ بازار گذاشته است،‌این در حالی است که معامله‌گران بازار معتقدند گندم عرضه شده صادراتی و از سوی شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی انجام می‌‌گیرد به همین دلیل تعدیل در قیمت‌ها و مشوق‌های صادراتی می‌‌تواند در حجم معاملات بازار تاثیر گذار باشد.

گندم خریداری شده به ترتیب ۲ هزار تن محصول آذربایجان غربی، ۲ هزار تن گندم قزوین و یک هزار تن محصول تهران است.کل حجم مبادلات بازار ۵ هزار تن کالا به ارزش یک میلیون و ۶۲۵ هزار دلار بود.

در همین حال عباس بنازاده با اشاره به همکاری و استقبال وزارت بازرگانی در سال گذشته برای فروش همه گندم صادراتی کشور از طریق بورس کالا اظهار کرد: بر اساس مصوبه وزارت بازرگانی، شرکت بازرگانی دولتی می‌توانست گندم صادراتی را هم از طریق مزایده بفروشد هم بورس، ولی در سال گذشته همه گندم صادراتی را از طریق بورس به فروش رساند.

براساس گفته تحلیلگران، وقتی گندم از طریق بورس عرضه شود همه تولید کنندگان کشور امکان استفاده و خرید آن را دارند در حالی که وقتی از طریق مزایده انجام شود افراد خاصی می‌توانند شرکت کنند.

شرایط خرید گندم صادراتی از بورس

شرایط عرضه گندم صادراتی در بورس کالا که امروز انجام شد به این ترتیب است که‌ تحویل گندم صادراتی درب سیلو در انبار‌های استان‌های عرضه کننده بوده و مهلت صادراتی برای گندم دوماه، آرد ۴ ماه و محصولات فرآوری شده از جمله بیسکویت و کیک ۷ ماه است.

این در حالی است که یکی از مسائلی که مشتریان برای خرید گندم صادراتی در نظر می‌‌گیرند ضریب تبدیل گندم خریداری شده به کالایی است که صادر می‌کنند. بنابراین، ضریب تبدیل هر یک کیلوگرم گندم به ماکارونی ۵۴/۱ کیلوگرم، هر یک کیلوگرم گندم به بیسکویت، شیرینی و کیک دو کیلوگرم است.همچنین ضریب تبدیل هر یک کیلو گندم به نشاسته ۴۳۴/۰ کیلوگرم و یک کیلو گندم به گلوگز به طور متوسط ۴۸۲/۰ کیلو است.

از سویی یکی از دیگر شرایط گندم صادراتی ‌این است که خریدار باید ضمانت‌نامه معتبر شرکت مادر تخصصی را ارائه دهد و پس از صادر کردن کالای خود، با ارائه مدارک صادرات به شرکت بازرگانی دولتی می‌‌تواند ضمانت‌نامه خود را پس بگیرد.