با توجه به اظهارات رییس بانک مرکزی مبنی بر بررسی وضعیت نرخ ارز، دادوستدهای امروز هیجانی خواهد بود
سردار خالدی
دادوستدهای بازار سکه آتی یکی از پرنوسان‌ترین هفته‌های خود را پشت سرگذاشت و با ارزش مبادلاتی نزدیک2 تریلیون ریال که نسبت به هفته ماقبل با کاهش رو به رو شده بود، همراه شد. این در حالی بود که تغییرات قیمت طلا به ازای هر اونس در سطح یک هزار و 600 دلار افت و خیز داشت.

دادوستد بازار طلا طی هفته گذشته در شرایطی دنبال شد که نوسان قیمتی این فلز روی سطح یک هزار و ۶۰۰ دلار دنبال شد، البته بازارهای سهام و کالایی نیز همپای بازارهای جهانی طلا با نوسان همراه شدند. در واقع پس از ارائه بسته فدرال رزرو و به باور برخی، عملیات سفته بازی در بازارهای جهانی که به فروش ذخایر طلای سرمایه‌گذاران و خرید اوراق قرضه همراه شد، سطح قیمت طلا در همان عدد یک هزار و ۶۰۰ دلار به ازای هر اونس باقی ماند، این در شرایطی بود که انتشار برخی اخبار، قیمت‌ها را با افت و خیز همراه کرده بود.
البته با توجه به اینکه تقاضا برای این کالا در ماه سپتامبر و اکتبر از سوی دو کشور چین و هند به دلیل برگزاری مراسم مذهبی و جشن و سرور بالا است، روند قیمت‌ها به پایین تر از سطح مورد نظر نرسید و به نظر قیمت‌ها همچنان در سطح بالایی قرار دارد. این در حالی است که با توجه به نگرانی بسیاری از سرمایه‌گذاران نسبت به دور جدیدی از رکود در آینده، به دلیل شک و تردید در موفقیت دولتمردان برای رسیدن به اهداف اقتصادی پیش‌بینی‌ها برای آینده صعودی است.
در بازار داخلی، نیز روند قیمت سکه یکی از پر نوسان ترین هفته‌ها را پشت سر گذاشت، اما در بازار آتی روند مبادلات همچنان در حجم بالایی البته در دو صف(موقعیت معاملاتی) «فروش» و «خرید» متناسب با روز هفته دنبال شد، به طوری که در مجموع طی هفته گذشته (به جز مبادلات روز پنج‌شنبه) ۲۷ هزار و ۹۴۵ قرارداد به ارزش یک تریلیون و ۷۹۹ میلیارد و ۶۲۴ میلیون و ۱۵۰ هزار ریال معامله شد که نسبت به هفته ماقبل با روند کاهشی همراه شد. برای سکه‌های آبان‌ماه حجم مبادلات با ۵ هزار و ۲۸۰ قرارداد به ارزش ۳۲۵ میلیارد و ۵۸۲ میلیون و ۸۷۰ هزار ریال روبه‌رو بود. این در شرایطی است که حجم مبادلات سکه دی ماه نیز با ۷ هزار و ۴۶۹ قرارداد به ارزش ۴۵۸ میلیارد و ۶۶۷ میلیون و ۷۴۰ هزار ریال دنبال شد. همچنین سکه اسفندماه با ۱۵ هزار و ۱۹۶ قرارداد به ارزش یک تریلیون و ۱۵ میلیارد و ۳۷۳ میلیون و ۵۴۰ هزار ریال همراه بود.
روند قیمت‌های سکه در بازار نیز نوسانی بود. اما در هر حال سکه آبان‌ماه در پایان معاملات روز پنج‌شنبه نسبت به روز شنبه هفته گذشته با کاهش 2 هزارو 468 تومان و 8 ریال رو به رو شد. همچنین سکه دی ماه در پایان معاملات روز پنج شنبه نسبت به روز ابتدایی هفته با 4 هزار و 477 تومان و 3 ریال افت مواجه شد. روند مبادلات سکه اسفندماه نیز همانند سایر قراردادها با حالت نوسانی مواجه و با یک هزار و 921 تومان و 7 ریال کاهش رو‌به‌رو شد.
در همین رابطه، سیاوش سلیمانی یکی از کارگزاران بورس کالا درباره وضعیت معاملاتی هفته گذشته بازار آتی سکه گفت: هفته گذشته یکی از پرنوسان ترین هفته‌های معاملاتی بود. در شرایطی که دو روز ابتدایی هفته گذشته بازار با صف فروش قوی دنبال می‌شد اما با بالارفتن نرخ دلار، صف خرید دوباره شروع شد. این در حالی بود که طی هفته گذشته به دلیل نوسانات قیمت طلا، تغییرات قیمت دلار در بازار داخلی و نوسان نرخ سکه در بازار رسمی، بازار بارها شاهد نوسانات مثبت و منفی ۳ درصدی بود.
سلیمانی همچنین با بیان اینکه بازار داخلی بعد از ظهر روز چهارشنبه هفته گذشته با اظهارات رییس بانک مرکزی مبنی بر اینکه وضعیت بازار ارز و سکه را مورد بررسی قرار می‌دهد، با اعتماد به گفته‌های وی با روند کاهشی مواجه شد، گفت: در واقع معامله‌گران به گفته‌های رییس بانک مرکزی اعتماد کرده و به همین دلیل منتظر دادوستدهای روز شنبه و تصمیمات این بانک برای کاهش قیمت‌ها و از سویی کم شدن حباب موجود در بازار هستند.
وی اظهار امیدواری کرد در صورت تصمیم بانک مرکزی مبنی بر کاهش قیمت دلار داخلی و افزایش عرضه از طریق حراج سکه توسط بانک کارگشایی، روز شنبه معاملات بازار با افت قیمت همراه خواهد شد، این در حالی است که باید روند قیمتی طلا و بسته شدن نرخ آن در بازارهای جهانی را نیز در نظر گرفت. سلیمانی در رابطه با روند دادوستدها در بازار آتی تصریح کرد: بازار مدتی است که به دلیل حباب شدیدی که وجود دارد
به هم ریخته است. این در شرایطی است که هر چند تعداد خریداران طی هفته گذشته در بازار بیشتر بودند، اما همان فروشندگان کم بازار به دلیل موقعیت بیشتر معاملاتی از توان بالایی برای تصمیم‌گیری در روند معاملات برخوردار بودند.