آموزش تحلیل تکنیکال
آشنایی با شمعهای ژاپنی و الگوهای آن - ۷ مهر ۹۰
بخش شانزدهم
در دروس ابتدایی به انواع نمودار اشاره شد که یکی از آنها نمودار شمعهای ژاپنی بود. در اینجا قصد داریم به بحث و بررسی این نمودار در بازار بپردازیم.
بخش شانزدهم
در دروس ابتدایی به انواع نمودار اشاره شد که یکی از آنها نمودار شمعهای ژاپنی بود. در اینجا قصد داریم به بحث و بررسی این نمودار در بازار بپردازیم.
کندلهای برگشتی:
دوجی(Doji):
قیمت باز و بسته شدن در یک محدوده قرار دارد. این کندل فاقد بدنه بوده و نشان از برابری قدرت خریدار و فروشنده یا به عبارتی دیگر بلاتکلیفی و سردرگمی بازار را نشان میدهد. از انواع آن میتوان به دوجی فرفره، دوجی سنگ قبر و دوجی سنجاقک اشاره کرد.
به طور مثال در نمودار سهام رایان سایپا قیمت در یک حرکت نزولی بعد از رسیدن به یک سطح حساس بعد از تشکیل یک کندل دوجی متوقف شده و تغییر مسیر داده است.
چکش(Hammer):
این کندل در انتهای یک روند یا حرکت نزولی شکل میگیرد در این کندل سایه حداقل دو برابر بدنه است و کندل فاقد سایه بالایی(یا سایه بالایی بسیار کوچک)است که نشان از تجمع دستور خرید در محدوده سایه کندل دارد و با حمله خریداران در این بازه قیمت به محدوده باز شدن خود برمیگردد. بدنه در چکش میتواند تو پر یا توخالی باشد. در واقع رنگ بدنه درچکش اهمیتی ندارد. چکش نشان از محکم بودن سطح حمایتی دارد؛ یعنی این سطح به قدری محکم بوده که با چکش هم نشکسته است.
همانطور که در نماد ونیکی مشاهده میکنید کندل چکش در یک محدوده حمایتی تشکیل شده و قیمت تغییر مسیر داده و شروع به رشد کرده است.
چکش معکوس(Inverted hammer):
مانند کندل چکش در یک روند یا حرکت نزولی شکل میگیرد. برخلاف چکش فاقد سایه پایینی است و سایه بالایی حداقل دو برابر طول بدنه است رنگ بدنه اهمیتی ندارد. نکتهای که باید در مورد این کندل مد نظر قرار داد این است که بسته کندل بعدی باید بالای سایه کندل چکش وارانه قرار گیرد. بعد از تشکیل چکش وارانه انتظار میرود قیمت تغییر جهت دهد.
ارسال نظر