استقبال خریداران از سود کاستیک و جوششیرین در رینگ پتروشیمی
محموله نفت خام باز هم به در بسته خورد
گروه بورس کالا - کتایون دارابی: معاملات روز گذشته رینگ پتروشیمی در حالی در آخرین روز پی گرفته شد که در گروه شیمیاییها آرامش برقرار بود و تنها سودکاستیک و جوششیرین در این روز با افزایش تقاضا از سوی خریداران روبهرو شد.در این روز اکثر محصولات شیمیایی با نرخ پایه معامله شدند و تنها سودکاستیک بندرامام و اروند و جوششیرین سقف قیمت را تجربه کرده و در نهایت تسهیم به نسبت شدند.
عکس: آکو سالمی
گروه بورس کالا - کتایون دارابی: معاملات روز گذشته رینگ پتروشیمی در حالی در آخرین روز پی گرفته شد که در گروه شیمیاییها آرامش برقرار بود و تنها سودکاستیک و جوششیرین در این روز با افزایش تقاضا از سوی خریداران روبهرو شد.در این روز اکثر محصولات شیمیایی با نرخ پایه معامله شدند و تنها سودکاستیک بندرامام و اروند و جوششیرین سقف قیمت را تجربه کرده و در نهایت تسهیم به نسبت شدند. به گفته فعالان بازار طی هفتههای اخیر هر بار سودکاستیک و جوششیرین با تقاضای بالایی از سوی خریداران مواجه میشوند؛ چرا که در حال حاضر اختلاف نرخ این دو کالا در بازار داخل و بورس افزایش یافته است و به همین دلیل بیشتر مصرفکنندگان با توجه به نرخ پایین این محصولات ترجیح میدهند در این روزها نهایت استفاده را از خریدهای رینگ پتروشیمی بکنند.اگر چه بیشتر خریداران گروه شیمیاییها در رینگ پتروشیمی مصرفکنندگان واقعی هستند، اما گویا پایین بودن نرخ سود و جوششیرین در بورس کالا و اختلاف نرخهای بورس و بازار در هفتههای اخیر سبب شده است تا مصرفکنندگان با توجه به پیش بینی افزایش قیمتها در این حوزه اقدام به خریدهای بیشتری از رینگ پتروشیمی کنند. این در حالی است که با توجه به افزایش تقاضا نیز بازرگانی پتروشیمی با توجه به اعمال محدودیتهای قیمتی در بورس کالا رغبتی به افزایش تناژهای عرضه ندارد و در نتیجه هر هفته روزهای چهارشنبه، رینگ پتروشیمی شاهد رقابت کارگزاران برای خرید جوششیرین و سود کاستیک است. اگرچه بازارهای جهانی با نوسان رو به پایینی همراه هستند، اما با این حال فعالان بازار همچنان روند بازار داخلی پتروشیمی را رو به بالا عنوان میکنند. این در حالی است که معامله گران با توجه به جو روانی بازارهای جهانی اطمینان به مبادلات ندارند.
شرایط نفت خام مناسب عرضه نیست
در این روز و پیش از عرضههای رینگ پتروشیمی بار دیگر محموله هفتم نفت خام در بورس کالا عرضه شد. این در حالی است که هنوز نتایجی از جلسات مکرری که در خصوص بررسی مشکلات معامله این کالا انجام شده، منتشر نشده است. البته پیشتر نیز بورس کالا اعلام کرده بود که قرار است جلسهای با وزیر نفت در خصوص حل مشکلات معامله نفت خام انجام شود، اما هنوز هم در این باره اطلاعاتی به بازار داده نشده است. این در حالی است که روز گذشته هفتمین محموله نفت خام دوباره به تالار بورس کالا آمد و متاسفانه باز هم خریداری برای این محموله وجود نداشت. گفته میشود عدم حل مشکلات عرضه نفت خام در بورس کالا طی دو هفته اخیر سبب شده است تا خریداران حاضر به ورود به تالار بورس کالا نباشند.
در این روز محموله ۵۰۰ هزار بشکهای نفت خام بهرگان با نرخ ۱۱۰ دلار و ۳۵ سنت بر تابلوی بورس ثبت شد. این در حالی است که در این روز نرخ نفت برنت ۱۱۰ دلار رقم خورد و به گفته آگاهان بازار عرضه نفت خام با این نرخ، رقم بالایی محسوب میشود و تا زمانی که مشکل نرخ این کالا و نقل و انتقال وجه واریزی مشخص نشود، مطمئنا خریداری برای این کالا پیدا نخواهد شد. در این روز همچنین نرخ آتی نفت خام در بورس نیویورک برای تحویل جولای، ۸۹ دلار و ۳۶ سنت و برای تحویل آگوست ۸۹ دلار و ۴۶ دلار در هر بشکه بود. همچنین نرخ آتی نفت خام در بورس شانگهای نیز ۵۰۵۱ یوآن، تحویل اکتبر و تحویل نوامبر ۴۹۱۹ یوآن در هر تن بود.
به اعتقاد این گروه باید بانک مرکزی روند نقل و انتقال وجوه واریزی را تسهیل کرده و دیوان محاسبات اداری نیز نرخ را مشخص کند، اما متاسفانه شرکت ملی نفت هر بار بر نرخ اعلامی خود پافشاری کرده و اجازه نمیدهد شرایط برای خریداران داخلی آسان شود. آگاهان بازار میگویند: اگر شرکت ملی نفت، نرخ محموله نفت خام را مانند دیگر محمولههای فروخته شده به کشورهای خارجی و با شرایط آنها تعیین کند، مطمئنا نفت خام در بورس کالا خریدار خواهد داشت. این در حالی است که از هفت محمولهای که در بورس کالا هفتههای اخیر عرضه شده است، تنها یک محموله نفت خام آن هم با دستور دولت به فروش رسیده است.
ارسال نظر