با رشد ۱۰ درصدی قیمت ورق و رسیدن به قیمت ۱۲۲۰ تومانی تیرآهن رقم خورد
هفته پر ماجرای بازار آهن
بازار آهن هفته گذشته را نیز با فراز و نشیب زیادی پشت سر گذاشت. افزایش قیمت سبد تیرآهن به ۱۲۲۰ تومان، رشد سهم عرضه ورق مبارکه در بورس کالا به ۲۵ درصد و تصمیمگیری برای این تغییر مهم، رشد ۱۰ درصدی قیمت ورق در روز سهشنبه و افزایش نرخ آن در بازار آزاد و در نهایت اثر گذاری بازار ورق بر بازار میلگرد بعضی از تحولاتی بود که بازار طی این مدت به خود دید.
بازار آهن هفته گذشته را نیز با فراز و نشیب زیادی پشت سر گذاشت. افزایش قیمت سبد تیرآهن به ۱۲۲۰ تومان، رشد سهم عرضه ورق مبارکه در بورس کالا به ۲۵ درصد و تصمیمگیری برای این تغییر مهم، رشد ۱۰ درصدی قیمت ورق در روز سهشنبه و افزایش نرخ آن در بازار آزاد و در نهایت اثر گذاری بازار ورق بر بازار میلگرد بعضی از تحولاتی بود که بازار طی این مدت به خود دید.
این موضوعها باعث شد تا در نهایت میانگین قیمت میلگرد در بازار آزاد از 942 تومان در ابتدای هفته به 920 تومان در اواسط هفته برسد و در نهایت نرخ آن در پایان هفته و به تاثیر از بازار ورق به 930 تومان برسد. تیرآهن سایز پرمصرف 18 نیز از 30 هزارو 600 تومان تا پایان هفته به 30 هزارو 200 تومان کاهش یافت.
اگرچه برخی از معاملهگران کاهش قیمت میلگرد در اواسط هفته را ناشی از نظارتهایی که بر بازار و انبارها که از روز دوشنبه شدت بیشتری گرفت، میدانند، اما نمیتوان از تاثیر پایین بودن میزان تقاضا در مقایسه با سالهای گذشته چشمپوشی کرد و این درحالی است که فولادسازان نیز از سوی دیگر با معضل تامین شمش و کمبود موجودی این کالا جهت تامین خطوط خود مواجه شدهاند، از اینرو به نظر میرسد با وجود اینکه همچنان هزینه نهایی تولید، روند رو به رشد خود را ادامه میدهد و قیمت شمش و محصول نهایی منطقی نشده، امید زیادی به بالارفتن میزان کشش بازار برای قبول قیمتهای بالا وجود ندارد تا جاییکه به عقیده برخی کارشناسان بازار، عدم تعامل لازم در این امور به همراه کنترلهایی که بر بازار اعمال میشود باعث خواهد شد تا نوسانهای قیمت فقط به نفع دلالان تمام شود.
در آغاز هفته گذشته با توجه به احتیاطی که معامله گران در پیش گرفته بودند قیمت میلگرد نوسان کمی داشت و در بیشتر موارد خریداران همچنان به تاثیر از رکود ناشی از تعطیلات هفته ماقبل از قبول قیمتهای بالاتر خودداری میکردند، به طوری که در روز شنبه قیمت میلگرد در بازار آزاد ثابت ماند و فولادسازان نیز تغییری در نرخ ندادند، اما تیرآهن به دلیل رقابتی که در بورس صورت گرفت و به 1220 تومان رسید، در بازار آزاد در برخی سایزهای کوتاه تا 8 هزار تومان رشد کرد.
اما پس از اینکه نظارتها بر بازار افزایش پیدا کرد، قیمت میلگرد پیشنهادی فولادسازان از روز دوشنبه ۵ تا ۱۰ تومان کاهش یافت و در بازار آزاد نیز نرخ میلگرد تا یک درصد ارزان شد و تیرآهن نیز به تبع آن در تمامی سایزها به طور میانگین تا ۴ هزار تومان افت کرد.
روند کاهشی قیمتها ادامه پیدا کرد تا اینکه در روز سه شنبه نرخ ورق در بورس تا 10 درصد رشد کرد و این رویداد در بازار میلگرد اثر روانی گذاشت و در نتیجه فروشندهها در بازار میلگرد از ارائه قیمت خودداری کردند تا تحولات احتمالی بازار میلگرد را رصد کرده و سپس اقدام به فروش کنند. اگرچه مقررات بورس در حوزه محدودیت زمانی واریز وجه خرید مانع از ثبت تقاضای حاصل از این جو روانی برای عرضههای میلگرد روز چهارشنبه شد و به دنبال آن خریداران نتوانستند در عرضههای روز چهارشنبه بورس تقاضای بالایی را وارد بازارکرده و عامل رشد قیمت میلگرد خراسان و ذوبآهن شوند، اما در بازار آزاد قیمت میلگرد از ساعات پایانی روز سه شنبه تا پایان معاملات هفته با رشد روبهرو شد، بهطوریکه بهرغم کاهش قیمت آن از 942 تومان به 920 در طول هفته، در روزهای پایانی هفته دوباره میانگین قیمت به 930 تومان برگشت و این درحالی بود که معاملات میلگرد در بورس تغییری نکرد.
هفته گذشته قیمت تیرآهن به دلیل واردات زیاد به خصوص در سایزهای بالا روند کاهشی آن به طور میانگین و متداوم کاهشی بود. از آنجا که بسیاری از تجار، واردات تیرآهن سایز بالا را عامل توقف افزایشی قیمت آن در چند هفته اخیر میدانند، این احتمال وجود دارد که در صورت بالا ماندن قیمت ورق در بورس و بازار آزاد واردات این کالا نیز که مدتها است کاهش یافته، افزایش پیدا کند.
ارسال نظر