گروه بورس کالا - عرضه بنزین در بورس کالا که آن هم مانند سایر فرآورده‌های نفتی در اولین عرضه استقبال گرمی ‌ازسوی خریداران نداشت، متوقف خواهد شد. این خبر را مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران اعلام کرده و طبق اظهارات وی نفتا به جای بنزین در بورس عرضه خواهد شد. گرچه این دو محصول کاربرد‌های متفاوتی دارند، اما با خبرساز شدن توقف عرضه نفت کوره و بنزین در بورس که با تاخیر تنها یک بار مورد مبادله قرار گرفتند علی رضا ضیغمی‌در گفت‌وگو با ایسنا از تداوم عرضه نفت کوره و نفتا به جای بنزین خبر داد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا نفت کوره به‌رغم تعهد عرضه یک بار در ماه این شرکت، در سه ماه گذشته عرضه نشده است؟ توضیح داد: به دلیل تعمیرات سالانه پالایشگاه‌های گاز، گازرسانی به نیروگاه‌ها کاهش یافته است و به همین دلیل سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها را با سوخت مایع تامین می‌کنیم.

وی ادامه داد: مصرف سوخت نیروگاه‌ها نیز بسیار بالاست. تقریبا ۳۵ میلیون لیتر روزانه نفت کوره و ۲۵ میلیون لیتر گازوئیل به آنها تحویل داده می‌شود که به طور کلی ۶۰ میلیون لیتر سوخت مایع در روز معادل ۶۰ میلیون متر مکعب گاز است. او با اشاره به صادرات نفت‌کوره ایران با قیمت‌های بین‌المللی اظهار کرد: به‌‌رغم صادرات اندک نفت کوره، در سه، چهار ماهه اخیر به دلیل نیاز داخلی نیروگاه‌ها عرضه نفت کوره در بورس به صورت منظم صورت نگرفت. نفت کوره بعد از دو بار عرضه ناموفق در سومین عرضه در خرداد ماه معامله شد، اما بعد از گذشت سه ماه برخلاف تعهد عرضه، این فرآورده در بورس عرضه نشده است.

«نفتا» به جای «بنزین» عرضه می‌شود

ضیغمی در مورد عرضه نشدن بنزین در بورس کالا نیز توضیح داد: بعد از آن که محموله اول بنزین در بورس کالا عرضه شد، تصمیم گرفته شد که در عرضه‌های آینده به جای بنزین «نفتا» باشد که امیدواریم این اتفاق در ماه آینده رخ دهد.

«نفتا» یا همان بنزین پایه دارای اکتان حدود ۶۰ تا ۶۵ است که با مخلوط شدن با بنزین سوپر اکتان آن افزایش می‌یابد و قابلیت مصرف پیدا می‌کند.

طبق تعهد عرضه،‌ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران موظف بود هر ماه بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تن بنزین برای معامله در رینگ صادراتی بورس کالا عرضه کند، اما بعد از عرضه سوم بنزین در ۲۸ اردیبهشت ماه امسال، تاکنون بنزین یا نفتا در بورس عرضه نشده است. این در حالی است که گفته می‌شود تولید بنزین در پتروشیمی ‌بوعلی متوقف شده، اما احتمال تولید بنزین در پتروشیمی ‌برزویه به مقدار اندک وجود دارد. به گفته فعالان اقتصادی در حال حاضر و با توجه به افزایش مصرف داخل، مجلس شورای اسلامی با واردات بنزین موافقت کرده است.