آموزش گام به گام تحلیل تکنیکال - ۲۲ مرداد ۹۰
مجید حصاری*
قسمت سوم- قبل از اینکه وارد بحث‌های تخصصی تحلیل تکنیکال شویم، بهتر است با برخی تعاریف و مفاهیم آشنا شویم.
5-کف: پایین‌ترین قیمتی که یک موج تجربه می‌کند و تغییر مسیر می‌دهد.
۶- سقف: بالاترین قیمتی که یک موج تجربه می‌کند و تغییر مسیر می‌دهد.

7- حمایت و مقاومت:


بدون شک یکی از ساده‌ترین و معتبرترین و بهترین ابزار یک چارتی است حرفه‌ای، استفاده از سطوح حمایت و مقاومت است که منشا سودهای کلان برای این معامله‌گران است. اما متاسفانه تحلیلگران آماتور و کم تجربه آن طور که باید به این سطوح توجه نکرده و همواره به دنبال روش‌های پیچیده و اندیکاتوری هستند.
۱-۷ حمایت:
سطوحی که برای خریداران از جذابیت خاصی برخوردار است و با رسیدن قیمت به این سطح با افزایش تقاضا روبه‌رو هستیم که این افزایش تقاضا موجب افزایش قیمت‌ها می‌شود. در واقع در این سطوح میزان تقاضا بر میزان عرضه فزونی یافته و بر آن غلبه می‌کند که نتیجه این پیروزی به صورت افزایش قیمت‌ها قابل مشاهده است.
۲-۷ مقاومت:
سطوحی که برای فروشندگان از جذابیت خاصی برخوردار بوده و با رسیدن قیمت به این سطح معامله‌گران اقدام به عرضه شدید می‌کنند. در واقع در این سطوح میزان عرضه بر تقاضا افزایش یافته و همین امر موجب کاهش قیمت و چرخش موج صعودی می‌شود.در تصویر زیر سطوح حمایتی و مقاومتی سهام شرکت آذراب با نماد فاذر نشان داده شده است.


نکاتی پیرامون سطوح حمایت و مقاومت:
۱- هرچه تعداد دفعات برخورد با یک سطح بیشتر باشد اعتبار آن سطح بیشتر است.
2- هرچه این سطح در تایم فریم (بازه زمانی) بالاتر ایجاد شود اعتبار این سطح بالاتر خواهد بود.
۳- سطوح بعد از شکست به یکدیگر تبدیل می‌شوند. این بدان معنی است که چنانچه یک سطح حمایتی شکسته شود اگر قیمت به سمت این سطح باز گردد این سطح قابلیت اینکه نقش مقاومتی بازی کند را دارا است.
www.aradtrader.com