بازار آتی- قیمت سکه همزمان با کاهش نرخ دلار تعدیل یافت
نگرانی افزایش نرخ ارز ادامه دارد
بر این اساس در مبادلات روز گذشته قیمت سکه در هر یک از قراردادهای معاملاتی با روند متفاوتی سپری شد، قیمت سکه تیرماه بین ۴۵۶ هزار تومان تا ۴۶۶ هزار تومان بود، این در حالی است که سکه تحویل شهریورماه نیز در محدوده قیمتی ۴۸۸ هزار تومان تا ۴۹۹ هزار تومان قرار گرفت. معامله سکه آبانماه بین ۵۲۱ هزار تومان تا ۵۳۰ هزار تومان بود.
البته دادوستد سکه در بازار داخلی در حالی انجام میگیرد که افزایش نرخ ارز باعث شده خیلی از صنعتگران نسبت به این وضعیت گلایهمند شوند و نسبت به پیامدهای این موضوع در اقتصاد کشور اظهار نگرانی کنند. یکی از کارگزاران بورس کالا بر این باور است در صورت ادامه این وضعیت و نبود جایگزینهای مناسب برای رفع کمبودها و تامین مواد اولیه تولیدکنندهها، اوضاع بسیار نگرانکننده خواهد شد و باز هم شاهد هجوم نقدینگی به سمت بازارهای نقد شونده و سودده مانند طلا و سکه خواهیم بود؛ موضوعی که صحت آن با افزایش حجم قراردادهای بسته شده در بازار آتی سکه و تداوم آن طی سه ماه ابتدایی سالجاری کاملا انطباق دارد. براساس گفته این کارشناس، بسیاری از تولیدکنندگان نیازمند استفاده از مواد اولیه وارداتی برای تولید محصولات خود هستند این در شرایطی است که در صورت افزایش قیمت ارز، وارد کردن این مواد با هزینههای بیشتری ادامه پیدا میکند و همین عامل در قیمت تمام شده کالاها بسیار تاثیرگذار است. این کارگزار بورس کالا معتقد است حتی اگر دولت اجازه افزایش قیمت را به واحدهای تولیدی بدهد باز هم این بازار است که کشش لازم را برای این میزان افزایش قیمت ندارد،
به همین خاطر تولیدکنندهها با زیان و ضرر زیادی مواجه خواهند شد. وقتی نقدینگی تولیدکنندهها تامین نشود و آنها در شرایطی که هزینههایشان بالا رفته، بازاری برای مصرف کالاهایشان نباشد آن وقت میتوان حدس زد که بخش تولید ما در شرایط ناراحتکنندهای قرار دارد. به نظر این کارشناس اقتصادی بورس، در شرایط فعلی که مشکل اصلی اقتصاد کشور بیکاری و تورم است و هنوز قانون اصلاح قیمتها مدت زیادی نیست اجرا شده، بهتر بود یکسانسازی نرخ ارز و داشتن نرخ مرجع برای ارزهای معتبر به زمان دیگری موکول میشد.
ارسال نظر