هوشیار رحمانیان*
از اوایل هفته گذشته ذخیره قراضه در ترکیه یک بار دیگر کاهش یافت. اخیرا نرخ یورو در مقابل دلار به ۴/۱ کاهش یافت.

فولادسازان ترکیه پیش‌بینی می‌کنند قیمت قراضه با کاهش بیشتر یورو در برابر دلار، کاهش یابد. تقاضای فولاد در ژاپن نیز به دلیل زمین لرزه 11 مارس به شدت کاهش یافته است؛ به گونه‌ای که هفته گذشته فولاد سازان ژاپن اعلام کردند پیش بینی تولید فولاد در سال مالی جاری 40 درصد پائین‌تر از پیش‌بینی‌های قبلی است.
کارشناسان بازار جهانی فولاد پیش‌بینی می‌کنند موجودی فولاد چین، بزرگ‌ترین تولیدکننده فلزات در جهان به دلیل کاهش در پیش‌بینی نرخ رشد اقتصادی افزایش یابد. نرخ رشد اقتصادی چین در سال گذشته ۸/۹ درصد بود؛ در حالی که آخرین پیش‌بینی‌ها از رشد اقتصادی سال آتی برای اقتصاد چین از ۱۰ درصد به ۴/۹ درصد کاهش یافته است. انرژی یکی از مهم‌ترین متغیرهای تاثیر گذار روی قیمت و حجم تولید فولاد است و با توجه به برنامه‌های افزایش کارآیی و سهمیه‌بندی برق در چین تولیدکنندگان سعی دارند قبل از شروع محدودیت‌های بیشتر در تابستان، موجودی خود را افزایش دهند.
در بازار داخلی نیز با توجه به رونق در ساخت‌وساز به ویژه پروژه‌های مسکن مهر پیش‌بینی می‌شود در میان مدت قیمت‌ها به صورت پلکانی افزایش یابد؛ اما به دلیل محدودیت‌ها و مخالفت‌های دولت و سیگنال‌های رسیده از معاملات هفته گذشته، امکان ثبات یا کاهش قیمت در هفته آتی وجود دارد. در هفته گذشته بورس کالا شاهد معامله 1584 میلیون ریال محصولات فولادی بود که نسبت به هفته گذشته 3/2 درصد و نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 15 درصد افزایش در ارزش را نشان می‌دهد. ارزش معاملات گروه فولاد در یک ماه گذشته و مدت مشابه در سال گذشته در نمودار نشان داده شده است.
*کارشناس شرکت کارگزاری مبین سرمایه