رضا زائر حیدری *
مهم‌ترین عامل مثبت در پیش‌بینی شرایط بازار، تقاضای ایران است. تولیدکنندگان منطقه CIS می‌دانند که واحد‌های نورد ایرانی برای بازسازی انبار‌های خود طی ماه‌جاری به بازار بر می‌گردند و این انتظار را دارند که در ماه ژوئن حجم واردات ایران به اندازه‌ای افزایش یابد که موجب ثبات تولید شمش در منطقه CIS شود.

شرایط منطقه‌ای و افزایش قدرت چانه‌زنی واحد‌های ایرانی
به‌رغم تلاشی که واحد‌های فولادی در ترکیه و کشور‌های مشترک‌المنافع به منظور بازار گرمی‌ تولیدات ماه ژوئن انجام می‌دهند، اما شرایط سوریه، لیبی و دیگر کشور‌های منطقه خریداران ایرانی را در موقعیت بهتری از لحاظ قدرت چانه زنی قرار می‌دهند.
در واقع معاملات شمش در منطقه دریای خزر به شاخص تعیین‌کننده بهای شمش مبدل خواهد شد و موفقیت ایرانی‌ها در تعیین مناسب این شاخص بستگی به سیاست واحد‌های ایرانی و پرهیز از رقابت وارد‌کنندگان ایرانی با یکدیگر دارد.در همین حال در بازارهای جهانی طی هفته گذشته، تحت تاثیر معاملات بورس لندن در آخرین روزهای ماه آوریل، بهای شمش روند افزایشی خود را آغاز کرد. این حرکت بهای شمش در حوزه دریای سیاه را تا حدود 620 دلار افزایش داده است و می‌تواند طی روزهای آینده متوقف شود. نوسان بهای شمش میان خطوط 620 و 640 دلار طی یک تا دو هفته آینده به نظر منطقی است و بیشتر معاملات احتمالا بین 625 تا 630 دلار صورت خواهد گرفت، اما در حال حاضر دلایلی که بتواند موجب افزایش شاخص قیمت فولاد بیش از این مقدار باشد وجود ندارد. به عبارت دیگر نمی‌توان در انتظار یک جهش در بازار بود.
مقایسه بهای شمش در منطقه دریای سیاه و بورس لندن
نفت مهم‌ترین عاملی است که بر روی بهای فولاد تاثیرگذار خواهد بود و کاهش شدید بهای این ماده احتمالا موجب اصلاح قیمتی در بورس لندن طی معاملات این هفته خواهد شد.همچنین در صنعت فولاد هنوز هم با مازاد عرضه روبه‌رو هستیم. هزینه تولید به خصوص برای واحد‌های نورد بالا است، اما به دلیل وجود مازاد تولید آنها قادر نیستند متناسب با این هزینه بهای فولاد را افزایش دهند.
* کارشناس بازار فولاد
منبع: استیل داینامیک