معامله مس با قیمت ۲۲ هزار و ۴۶۶ تومان
رشد لاک پشتی بهای مس
کل عرضه برای این محصول ۷۰۰ تن بوده که نسبت به هفته گذشته ۵۰۰ تن کاهش داشت. مفتول مس شرکت ملی مس نیز با ۳۱۴ تومان کاهش نسبت به هفته قبل با قیمت ۲۳ هزار و ۳۷ تومان در هر کیلو معامله شد. همچنین کل عرضه برای این محصول یک هزار تن بود که نسبت به یکشنبه گذشته کاهش ۲۲۰ تنی را تجربه کرده است.
مفتول مس شرکت دنیای مس نیز در این روز با قیمت 23 هزار و 44 تومان در هر کیلو عرضه شد که افزایش 314 تومانی را در مدت مورد بررسی نشان میدهد. کل عرضه برای این محصول 260 تن بود که نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته است. همچنین 11 هزار تن مس کم عیار (سرباره G) روز گذشته روی تابلوی معاملات رفت. به گفته یکی از کارشناسان بورس، دلیل افزایش قیمت مس در بورس کالا، رشد قیمت این فلز در بورس شانگهای است.
این فعال بازار بیان کرد درست است که نرخ ارز نسبت به هفته گذشته اندکی افزایش یافته؛ اما نرخ میانگین آن تغییر نداشته و همان ۲ هزار و ۴۵۰ تومان باقی مانده است. به این ترتیب به نظر میرسد تنها دلیل افزایش نرخ مس رشد این فلز سرخ در بورس شانگهای است. این فعال بازار معتقد است از زمانی که مبنای قیمتگذاری را از بورس لندن به شانگهای تغییر دادهاند و پیشبینیها سختتر شده و نمیتوان گفت هفته آینده چه اتفاقی در بازار خواهد افتاد. همچنین قیمت این فلز در بازار نیز متفاوت است.
به گفته فعالان بازار، مس سرچشمه و کاوه به دلیل کمبود کالاهایشان در بازار به ترتیب با قیمت 24 هزار تومان و 23 هزار و 500 تومان به فروش میرسد و سایر انواع مس نیز با 22 هزار و 300 یا 22 هزار و 400 تومان معامله میشود.
همچنین قیمت سایر فلزات نیز در بازار آزاد به دلیل افزایش قیمت این فلزات در بورس لندن با روند صعودی همراه شد؛ به طوری که فلزاتی همچون نیکل، سرب، مس و آلومینیوم افزایش قیمت یافتند و تنها قلع ثابت باقی ماند.
از سوی دیگر در بازارهای جهانی به دلیل افزایش تقاضای بالا قیمتها در حال افزایش است؛ به طوری که وزیر اقتصاد شیلی پیشبینی کرده است که قیمت جهانی مس از سال 2009 که بیشترین رشد را شاهد بود نیز بالاتر خواهد رفت. در اخبار انتشار یافته از سوی بلومبرگ نیز وزیر اقتصاد بزرگترین کشور تولیدکننده مس جهان بیان کرد که قیمت این فلز استراتژیک در 10 سال گذشته بیش از 5 برابر افزایش یافته و سطح قیمتی جدیدی را ایجاد کرده است. بر همین اساس میانگین بهای مس در سال جاری میلادی بیش از 7 هزارو 951 دلار در هر تن است؛ در حالی که این رقم در دهه منتهی به سال 2009 نزدیک به 4 هزار دلار بود. دولتمردان شیلیایی معتقدند با توجه به تحولات اقتصادی جهان، بسیار دور از ذهن است که بهای این فلز به سطح قیمتی سالهای پیش از 2006 سقوط کند. دولت شیلی پیشبینی کرده است بهای جهانی مس در سال 2013 میلادی حدود 7 هزارو 500 دلار و در سال 2014 به 7 هزارو 597 دلار خواهد رسید.
ارسال نظر