گروه بورس کالا - کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی پس از جلسه بررسی عملکرد بورس کالای ایران، آمادگی خود را برای همکاری جهت پیگیری و تصویب قوانین مورد نیاز به منظور رفع محدودیت‌ها و مشکلات حاکم بر فعالیت این بورس اعلام کرد. دکتر پورابراهیمی، نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی طی گفت‌وگویی در خصوص جلسه این کمیسیون با مدیران بورس کالای ایران ضمن اعلام مطلب فوق افزود: با توجه به درخواست تعدادی از نمایندگان در خصوص بررسی موضوعات و مسائل مربوط به بورس کالا، طی هفته‌های گذشته پس از آخرین جلسه مشترک در کمیسیون صنایع و معادن مجلس با مدیران این بورس، متعاقبا پیگیری‌های لازم به عمل آمد تا جلسه ای نیز به همین منظور در کمیسیون اقتصادی با حضور نمایندگان علاقه‌مند برگزار شود.

وی گفت: در جلسه بعداز ظهر روز یکشنبه این کمیسیون دکتر پناهیان، مدیرعامل بورس کالای ایران گزارش کاملی در خصوص نحوه فعالیت این بورس، کارکردها و جایگاه آن در اقتصاد ملی و بازار سرمایه، چالش‌های موجود در بازار محصولات قابل معامله در بورس و همچنین راهکارهای پیشنهادی برای مدیریت هرچه بهتر عرضه و تقاضا در این بازارها و کنترل نوسانات قیمت محصولات پایه ارائه داد.

دکتر پورابراهیمی گفت: پس از گزارش مدیر عامل بورس کالای ایران، تعدادی از نمایندگان نیز سوالاتی را مطرح و پاسخ‌های آنها ارائه شد.

وی گفت: در نهایت جمع بندی کمیسیون اقتصادی این بود که بورس کالا امروز دارای مشکلات و محدودیت‌هایی در حوزه فعالیت‌های کاری خود است که بخشی از آن به عدم وجود قوانین و مقررات لازم جهت رسیدن به اهداف مربوط می‌شود بنابراین قرار شد بررسی پیشنهادات لازم برای تدوین قوانینی که می‌تواند این مشکلات و محدودیت‌های بورس کالا را برای عملکرد هرچه بهتر برطرف کند در دستور کار کمیسیون قرار گیرد.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: به عنوان مثال اگر امروز واحدهای پتروشیمی تنها حدود ۳۰ درصد از تولیدات خود را در بورس کالا عرضه می کنند و این رفتار موجب عدم تعادل در بازار و افزایش قیمت شده است چنانچه در قالب تصویب قوانین می توان راهکارهایی برای الزام آنها به عرضه ۱۰۰ درصدی در بورس تعریف کرد، کمیسیون آمادگی پیگیری برای تصویب این قوانین را دارد.

دکتر پور ابراهیمی گفت: همچنین کمیسیون اقتصادی آمادگی دارد برای رفع ابهامات آیین‌نامه اجرایی ماده ۳۳ قانون بهره‌وری کشاورزی و رونق معاملات بورس کشاورزی، پیگیری‌های لازم را از طریق وزارت جهاد کشاورزی به عمل آورد یا با سایر وزارتخانه‌های مرتبط جلساتی را برای ارتقای نقش و جایگاه بورس کالا در بازار سرمایه و کالایی کشور به منظور عملکرد هرچه بهتر داشته باشد.