ممنوعیت صادرات ادامه دارد
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: در حالی هفته گذشته بازار پتروشیمی همچنان با رکود دست و پنجه نرم میکرد که مشکلات مجتمعهای پتروشیمی هم یکی پس از دیگری در حال افزایش است، در کنار این مشکلات تولیدکنندگان صنایع پایین دست محصولات پتروشیمی نیز با توجه به افت و خیز قیمتها در ماههای اخیر با ضررهای عمدهای روبهرو شدهاند.
پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز مرجع و مبادلهای برای صادرات قیر
گروه بورس کالا- کتایون دارابی: در حالی هفته گذشته بازار پتروشیمی همچنان با رکود دست و پنجه نرم میکرد که مشکلات مجتمعهای پتروشیمی هم یکی پس از دیگری در حال افزایش است، در کنار این مشکلات تولیدکنندگان صنایع پایین دست محصولات پتروشیمی نیز با توجه به افت و خیز قیمتها در ماههای اخیر با ضررهای عمدهای روبهرو شدهاند.
گرچه مجتمعهای پتروشیمی با توجه به اتفاقات اخیر در خصوص ممنوعیت صادرات محصولات پلیمری و همچنین خرید خوراک با نرخ ارز مبادلهای در تلاش هستند که در برابر دولت و مصوبات جدیدش تاب بیاورند و با افت بیشتر قیمت کالاهایشان روبه رو نشوند.
اما هفته گذشته در ادامه افت ۵ درصدی قیمتها که طی ماه اخیر گریبان محصولات پتروشیمی را گرفته است، دو کالای دیگر هم کاهش قیمت را تا مرز ۵ درصد تجربه کردند. به این ترتیب در رینگ پتروشیمی همین دو کالا یعنی پلی اتیلن سبک ۰۰۷۵ و پلی اتیلن سبک فیلم ۰۲۰ با رقابت کارگزاران خریداری و مابقی کالاها در این روز با نرخ پایه دادوستد شدند.
کد معاملاتی محصولات شیمیایی؛ ۳۰ تا ۲۰۰ تومان در هر کیلو
گرچه مصوبه هیات دولت میگوید که قیمت محصولات پتروشیمی برای عرضه در بورس کالا باید براساس ارز مبادلهای تعیین شود، اما در حال حاضر نرخ برخی از محصولات پایینتر و برخی دیگر هم بالاتر از ارز مبادلهای تعیین شده است، با این حال بیشتر معامله گران معتقدند؛ هفته گذشته آخرین هفتهای بود که قیمتها در بورس با افت ۵ درصدی مواجه شد و از این رو انتظار نمی رود که بازار آزاد محصولات پتروشیمی هم بیش از پیش افت قیمتها را تجربه کند.
البته در این هفته همچنان محصولات پتروشیمی باوجود اظهارنظرهای متفاوت در خصوص لغو ممنوعیت صادرات ۱۰ کالا، در مرز ماندند و اجازه صادرات نیافتند. این در حالی است که گفته میشود مجتمعهای پتروشیمی موظف شدهاند برای صادرات از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوز اخذ کنند. با این حال هنوز مجوزی به مجتمعها داده نشده و به این ترتیب نگرانی درخصوص ممنوعیت صادرات وجود دارد.
با این حال در هفته گذشته بیشتر معاملهگران به فاصله ۲۰۰ تا ۵۰۰ تومانی قیمت برخی از محصولات شیمیایی در بازار و بورس اشاره کرده و میگویند: منواتیلن گلایکول، کربنات سدیم سبک و سنگین، تولوئن و اورتوزایلین کالاهایی هستند که با کاهش عرضه در بورس کالا و نهایتا اختلاف قیمتی در بازار و بورس مواجه شدهاند.
از سوی دیگر تولیدکنندگان محصولات شیمیایی هم با مشکلات زیادی در خصوص کمبود این کالاها روبه رو هستند. برخی از معاملهگران به صادرات محصولات شیمیایی توسط افراد خاص اشاره میکنند و میگویند: مجتمعهای پتروشیمی قادر به صادرات محصولاتشان نیستند، اما افراد به راحتی در حال صادرات محصولات شیمیایی هستند و این موضوع نگران کننده است.
از سوی دیگر خرید و فروش کدهای معاملاتی هم در بازار محصولات شیمیایی در هفتههای اخیر با توجه به ایجاد اختلاف قیمتی شدت بیشتری گرفته است، به طوری که این کدها از ۳۰ تا ۲۰۰ تومان در هر کیلو معامله میشوند.
بیشتر آگاهان بازار میگویند: وزارت صنعت، معدن و تجارت باید نظارت خود را بر سایت بهین یاب بیشتر کند یا چارهای اساسی برای ثبت نام کارخانهها در سایت بهینیاب اندیشیده شود.
عرضه وکیوم باتوم پس از غیبتی ۲۰ روزه
البته هفته گذشته بالاخره پس از بیست روز انتظار خریداران وکیوم باتوم توانستند این کالا را خریداری کنند. این کالا هفته گذشته از سوی پالایشگاه اصفهان و تبریز عرضه و با نرخ پایه ۵۶۴ تومان عرضه شد. پیش از توقف عرضهها، نرخ وکیوم باتوم در رینگ پتروشیمی ۵۳۷ تومان بود.به گفته معامله گران عرضه این کالا به دلیل انتظار پالایشگاهها برای تعیین قیمتها براساس ارز مبادلهای به تعویق افتاد.
این در حالی است که برخی از آگاهان بازار میگویند: تعیین قیمت وکیوم باتوم براساس نرخ ارز مبادلهای، قیمت این کالا به مرز یک هزار و ۴۷ تومان میرساند و نهایتا قیر هم با افزایش دو برابری قیمت روبه رو خواهد شد.
با این حال مجلس همچنان فروش قیر تهاتری را تصویب نکرده است. این در حالی است که پیشتر یعنی در سه ماه گذشته فروش قیر به صورت تهاتری انجام میشده، اما در بیست روز گذشته حوالههای فروش قیر تهاتری صادر نشده است. البته هفته گذشته با توجه به اینکه عرضه وکیوم باتوم به مدت بیست روز متوقف بود، عطش بازار سبب شد تا کارگزاران برای خرید این کالا ۵ درصد رقابت کنند. این در حالی است که برخی از آگاهان بازار میگویند: صادرات قیر در هفتههای پیشین منوط به پرداخت مابه التفاوت قیمت ارز مرجع و مبادلهای شده است.
ارسال نظر