عرضه تیرآهنهای ذوبآهن در بورس
بازار فولاد همچنان در سردرگمی و ابهام
گروه بورس کالا- منیژه حیاتی: در شرایطی که بازار فولاد از هفته گذشته تا دیروز در انتظار مشخص شدن نرخ پایه سبد مخلوط ذوب آهن در بورس کالا در معاملات امروز بورس بود روز گذشته تنها عرضه تیرآهن های این شرکت در سبدهای جداگانه برای عرضه در بورس اعلام شد و عملا عرضه میلگرد باز هم به تعویق افتاد. به گفته معاملهگران از هفته گذشته بسیاری از خریداران و فروشندهها با وجود اینکه تعطیلات ماه محرم در پیش بود و احتمال میدادند که به دلیل عدم فعالیت تعدادی از تجار بازار تا چند روز بعد از روز عاشورا، معاملات بیرونق باشد اما باز هم در انتظار کشف قیمتهای بورس در روز چهارشنبه بودند تا بر اساس آن وارد بازار شوند و قیمتهای پیشنهادی خود را مطرح کنند، اما دیروز این سبد برای عرضه در بورس اعلام نشد و به گفته تجار به دنبال این شرایط سردرگمیها بیشتر شد.
به این ترتیب براساس اطلاعیه سایت ذوب آهن اصفهان، امروز دو نوع سبد تیرآهن سبک این شرکت به اندازه های پنج هزار و ۲۸۰ تن و یک هزار و ۱۰۰ تن روانه بورس میشود که قیمت پایه این دو سبد نیز به ترتیب یک هزار و ۶۲۵ و یک هزار و ۶۵۰ تومان در نظر گرفته شده است.
موضوع عدم عرضه میلگرد به همراه مشکلات دیگری که در خصوص واردات شمش و تسویه بدهیهای ارزی و همچنین موضوع تاخیر در ارائه اسناد مربوط به حوالههای واردات شمش فولاد صورت گرفته باعث شد تا میانگین قیمت میلگرد در بازار آزاد روند نزولی خود را ادامه دهد.
اگرچه گفته میشود در مورد بازار مقاطع فروش کالا برای تجار وارد مرحله ضرردهی نشده، اما در مورد تولیدکنندهها این موضوع صدق میکند چرا که کالاهای بخش خصوصی در شرایطی با قیمتهای فعلی در بازار پیشنهاد میشود که در مقابل با توجه به قیمت شمشی که این کالاها تولید شدهاند توجیهپذیر نیست.
البته دیروز کاهش قیمت ارز تا ساعات میانی روز هم تا حدودی بر کاهش قیمت پیشنهادی مقاطع تاثیر داشت. در این میان خبر لغو ممنوعیت واردات با ارز آزاد هم مطرح شد، اما به گفته یکی از واردکنندهها نه موضوع ممنوعیت واردات با ارز مبادلهای که در ایام تعطیلی بازار مطرح شد و نه برداشته شدن این ممنوعیت اثری بر تصمیمگیری معاملهگران نداشته چرا که اصولا این روزها معاملهگران به دلیل تغییرات زیادی که اخیرا در تصمیمگیری مسوولان دیدهاند نسبت به اخباری که مطرح میشود توجهی نشان نمیدهند، مگر اینکه به صورت قطعی و بخشنامه باشد.
در نتیجه به نظر میرسد در شرایطی که بازار این روزها با کاهش قیمت و رکود در بخش تقاضا به خصوص تقاضاهای پروژهای دولتی روبهرو شده از سوی دیگر در صورتی که هزینه تمام شده شمش وارداتی افزایش پیدا کرده و بالاتر پیشنهاد شود، در آن بخش با افزایش قیمت مواجه شویم تا جایی که حتی موضوع شمش ۱۷۰۰ تومان هم مطرح میشود در نتیجه بازار همچنان با دو هزینه نهایی در تولید فولاد خصوصی و دولتی مواجه خواهد بود و مشکلات فعلی آن ادامه خواهد یافت.
ارسال نظر