خبر
سهم ۱۰ درصدی در تولید فولاد کشور
گروه بنگاهها- بزرگترین سرمایهگذاری بنیاد مستضعفان در حوزه صنایع مادر، مجتمع عظیم فولاد کاوه جنوب کیش است که با ظرفیت تولید سالانه ۸/۱ میلیون تن آهن اسفنجی و شمش فولاد با توان فنی و مهندسی صنعتگران ایرانی ساخته شده و به مرحله بهرهبرداری رسیده است. مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش دربرگیرنده واحدهای مختلفی است و پیشبینی شده که زنجیره کارخانههای این مجتمع بزرگ فولادی شامل راهاندازی کارخانه گندلهسازی و نورد تا سال ۱۳۹۵به صورت کامل راهاندازی شود.
کارخانه احیای مستقیم فولاد مجتمع فولاد کاوه جنوب کیش در فاز اول از ۲۶ آذرماه سال گذشته مصادف با عید سعید غدیر خم وارد فاز تولید آزمایشی شده که تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار تن آهن اسفنجی تولید و به شرکتهای مختلف مانند فولاد خوزستان، فولاد مبارکه اصفهان و سایر شرکتها ارسال شده است. فاز نخست عملیات احداث کارخانه فولادسازی از شهریور ۱۳۸۹ شروع شد و طبق برآوردها و بر اساس مدیریت زمانبندی پروژه قرار است تا شهریورماه ۱۳۹۲به بهرهبرداری برسد.
فاز دوم این کارخانه نیز به طور همزمان شروع شده است که با توجه به تجهیزات خریداری و نصب شده و عملیات عمرانی برآورد شده، طی ماههای پایانی سال ۱۳۹۳ مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
مهندس محمدرضا بنیاسدی، مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش درباره این مجتمع گفت: این شرکت که یکی از بزرگترین سرمایهگذاریهای بنیاد مستضعفان در حوزه صنایع مادر در زمینه صنعت فولاد کشور است، از سال ۸۶ تاسیس و گشایش اعتبار آن برای مرحله اول زنجیره تولید ۹۳۵ هزار تن با برآورد سرمایهگذاری هزار میلیون یورویی از بهار سال ۸۷ شروع شد.
مهندس محمدرضا بنیاسدی سرمایه این شرکت را در حال حاضر ۲۵۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: هلدینگ صنایع معدنی کاوه پارس با ۵۱ درصد، بنیاد مستضعفان و گروه سرمایهگذاری سینا به ترتیب با ۳۷ و حدود ۱۱ درصد عمدهترین سهامداران این شرکت هستند. همچنین در گذشته هم ۳۰ درصد از سهام این شرکت متعلق به ایمیدرو بود که در سال ۸۷ واگذار شد.
به گفته وی، فولاد کاوه جنوب در برگیرنده یک مجتمع تولید فولاد شامل واحد گندلهسازی با ظرفیت ۵ هزار تن طی فاز دوم، دو واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیت یک میلیون و ۸۵۶ هزار تن در سال در فاز اول و ۲/۲ میلیون تن در سال در فاز دوم با هزینه ۲۵۰ میلیون تومانی و واحد فولادسازی به ظرفیت ۲/۱ میلیون تن در سال در فاز اول و ۴/۲ میلیون تن در فاز دوم در پایان سال ۹۲ است.
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با بیان اینکه از کل سرمایهگذاریهای ۵۸۹ میلیون یورویی تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان دریافت شده است، گفت: از این مبلغ ۷۰ درصد از سوی سهامداران عمده و ۱۳۴ میلیارد تومان معادل ۳۰ درصد هم از بانک پاسارگاد در قالب تسهیلات اخذ شده است.
ارسال نظر