گزارش بازار فولاد - نگاهی به تحولات اخیر بازار فولاد داخلی در هفته اخیر
روند نزولی آهن ادامه مییابد؟
به گزارش مرکز خدمات فولاد قیمت بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر در انزلی روی تریلی که اول هفته هر کیلو ۱۶۸۵ تومان عنوان میشد تا آخر هفته به ۱۶۵۰ تومان هر در کیلو هم رسید.
طی هفته گذشته دو عامل باعث شد تا خریداران در بازار شمش فولاد حالت صبر و انتظار را پیشه کنند؛ یکی پایینآمدن قیمت ارز و دیگری کاهش قیمت مقاطع و رکود شدید معاملات این کالاها.
به گزارش مرکز خدمات فولاد قیمت بیلت سایز ۱۵۰ میلیمتر در انزلی روی تریلی که اول هفته هر کیلو ۱۶۸۵ تومان عنوان میشد تا آخر هفته به ۱۶۵۰ تومان هر در کیلو هم رسید. این گزارش همچنین محدودیت نقدینگی و فشار ناشی از آن را به عنوان مهمترین مشکلات بازار اشاره کرده است. با این حال فولاد خوزستان ۱۶ هزار تن شمش خود را در بورس به قیمت ۱۵۱۲۶ ریال به فروش رساند که با محاسبه مالیات ارزش افزوده برای خریدار حدودا ۱۵۹۰ تومان تمام میشود. با این محاسبه بازار به اطمینان خاطر رسیده است که مقاطع داخلی را نمیتواند کمتر از هر کیلو ۱۸۰۰ تومان درب کارخانه با مالیات ارزش افزوده بخرد. حجم فروش بیلت در بورس در شهریور ۱۰۱ هزار و ۷۸۰ تن بوده در حالی که در مرداد ماه ۲۶۸ هزار و ۴۱۰ تن بوده است. واردات شمش در مرداد ماه ۳۶۵ هزار و ۹۴۶ تن، ولی در شهریور ۲۰۵ هزار و ۳۹۷ تن ثبت شد؛ در واقع کل عرضه شمش اعم از وارداتی یا داخلی فروخته شده در بورس در مرداد ۶۳۴ هزار و ۳۵۶ تن بوده ولی در شهریور ۳۰۷ هزار و ۱۷۷ تن. این به معنای کاهش ۵۱ درصدی در عرضه شمش شهریورماه در مقایسه با ماه قبل است، البته تولیدات کارخانههای کوچک داخلی که محصول خود را خارج از بورس به فروش میرسانند در این محاسبات وارد نشده است.
بازار مقاطع هم یکی از راکدترین هفتههای خود را پشت سر گذاشت. رکود هفته قبل تحت تاثیر افت دلار و اخبار گوناگون در مورد تعیین تکلیف نرخ ارز دوم، افت تقاضا و عرضه مقاطع خریداری شده در ماههای قبل از طرف کارخانهها بود.
روند نزولی قیمت که همراه با محدودیت نقدینگی بود تا آنجا ادامه یافت که بعضی از اقلام میلگرد به قیمت فروش روزانه کارخانهها نزدیک شد و حاشیه سود به کیلویی ۱۰ تومان رسید. به همین علت از روز چهارشنبه افت قیمتها متوقف شد. در تیرماه حجم عرضه میلگرد در بورس کالا ۱۱۳ هزار تن بوده و در مردادماه ۹۲ هزار تن و در شهریورماه ۶۹ هزار تن بوده است. این روند نزولی برای سبد میلگرد و تیرآهن هم با نسبتهای جدیتری دیده میشود. در تیرماه سبد میلگرد و تیرآهن فروخته شده در بورس بیش از ۴۴۲ هزار تن، در مرداد ۱۲۶ هزار تن و در شهریور ۹۷ هزار تن بوده است. محصولات فروخته شده در تیرماه در مرداد عرضه شده است. بازار که در نیمه اول شهریور تعطیل بوده است قدرت جذب این کالاها را نداشته ضمن آنکه قیمت معامله شده این کالاها با قیمت های جاری بازار حداقل هر کیلو ۲۰۰ تومان سود برای خریداران داشته است.
بنابراین روند نزولی قیمت همراه با عرضه انواع محصولات در بازار غیر طبیعی نیست. اما از آنجا که قیمت شمش چه نوع وارداتی یا محصول فروخته شده در بورس کاهش نداشته است نباید انتظار داشت که قیمتها بیش از این رو به تنزل باشد.
مقاومت منطقی کارخانهها در برابر افت قیمت منجر به تعادل بازار در هفتههای آینده و رونق آن خواهد شد به خصوص آنکه عدهای از تجار دست از فروش کشیدهاند و در انتظار بهبود روند بازار هستند.
طی هفته گذشته ورق سرد با رکود روبهرو بود قیمتها تا هر کیلو ۳۰ تومان هم پایین آمد در حالی که تقاضا ضعیف بود.
بالا رفتن قیمت این کالاها در طول یک ماه گذشته هنوز برای صنایع مصرفکننده قابل هضم نیست به همین دلیل حجم معاملهها محدود است. ضمن آنکه روند واردات این کالا در سطح ماه قبل حدود ۱۱ هزار تن بوده ولی حجم عرضه مبارکه در شهریور ماه به بیش از ۱۱۱ هزار تن رسیده که از اول امسال تابه حال بیسابقه بوده است.
ورق گرم ضخامت ۲ میلیمتر (رول در بندر انزلی) که روز شنبه ۱۷۳۰ تومان هر کیلو معامله میشد تا دوشنبه به ۱۷۶۰ تومان رسید و پس از آن کاهش یافت و در پایان هفته به ۱۷۳۰ تومان در هر کیلو بازگشت. در حالی که حجم معاملهها محدود بود و خریدارها با احتیاط عمل میکردند.
ورق های ضخامت ۵/۲ تا ۱۵ میلیمتر گرم محصول مبارکه اوایل هفته تا ۱۰ تومان افزایش داشت ولی در آخر هفته دوباره قیمت افت کرد. ورقهای گرم محصول اکسین و کاویان با کاهش قیمت تا ۱۰ تومان روبهرو شد علت افت قیمت عرضه محصول از طرف دو فروشنده با قیمت پایین تر از نرخ بازار بود.
ورق گالوانیزه متاثر از قیمت ارز نوسان کرد و بالا رفت، ولی از دوشنبه به بعد بازار راکد شد بعضی از تجار دست از معامله برداشتند و بعضی دیگر به عرضه خود ادامه دادند به همین دلیل بازار بیثبات بود و قیمتها متفاوت.
قیمت ورق سرد و گالوانیزه از دامنه خرید مصرفکنندگان فراتر رفته است. افزایش نرخ ارز اجازه پایین آمدن قیمت یا افزایش عرضه را به لحاظ حجم سرمایه درگیر شده در این کالاها به تجار نمیدهد.
به نظر میرسد بازار برای متعادل شدن به زمان یکی دو ماهه نیاز داشته باشد مگر آنکه عاملی خارج از عرضه و تقاضا بازار این کالاها را تحت تاثیر قرار دهد.
ارسال نظر