بازار فلزات اساسی
ثبت افزایش ۲۰ درصدی نرخ آلومینیوم
فعالان بازار معتقدند اگر بورس با رشد ۱۲ درصدی در ابتدای هفته موافقت میکرد این حجم از تقاضا به مبادلات روز چهارشنبه منتقل نمیشد. فشار تقاضا باعث شد تا دیروز آلومینیوم به صورت سهمیهبندی بین متقاضیان تقسیم شود و رشد ۲۰ درصدی را به همراه داشت.
گروه بنگاهها- آزاده حسینی: مبادلات دیروز آلومینیوم با حاشیههای زیادی موجب افزایش تقاضا و رشد ۲۰ درصدی این محصول شد.
فعالان بازار معتقدند اگر بورس با رشد ۱۲ درصدی در ابتدای هفته موافقت میکرد این حجم از تقاضا به مبادلات روز چهارشنبه منتقل نمیشد. فشار تقاضا باعث شد تا دیروز آلومینیوم به صورت سهمیهبندی بین متقاضیان تقسیم شود و رشد ۲۰ درصدی را به همراه داشت. این در حالی است که روز دوشنبه متقاضیان با سقف ۲۰۰ تنی وارد بازار شده و میزان عرضه نیز محدودتر بود و بورس برای به تعادل رسیدن بازار آلومینیوم سقف خرید این محصول را برای روز چهارشنبه
۱۰۰ تن اعلام کرده بود و تولیدکنندگان نیز میزان عرضه را در این روز تا ۴۰ درصد افزایش دادند. از سویی بورس با سقف افزایش ۲۰ درصد موافقت کرده بود که با رقابتی که ایجاد شد این میزان رشد برای مبادلات آلومینیوم در بورس ثبت شد. بورسیها میگویند قیمت کف بازار در روز دوشنبه پایینتر از نرخهای تعیین شده در بورس بود به همین دلیل مبادلات ابطال شد اما روز چهارشنبه نرخ بورس پایینتر از قیمتهای بازار بود، از این رو این مبادلات تایید شد.
به نظر میرسد به غیر از تولیدکنندگان، سایر فعالان بازار از اتفاقاتی که در مبادلات بورس رخ داد راضی نیستند. اما کمبود آلومینیوم در بازار و همچنین رشد قیمت دلار باعث صعود قیمت این محصول شده است. گرچه بهتر بود به صورت پلکانی و همراه با روند بازار قیمتها در بورس نیز حرکت میکرد اما این کند بودن حرکت قیمت در بازار باعث شد تا خیل متقاضیان محصول بورسی بیشتر شده و در نهایت قیمتها به یکباره اوج بگیرد. فعالان بازار میگویند این روزها فروشندگان در بازار از ارائه نرخ خودداری میکنند و با توجه به وابستگی بازار به محصول وارداتی کاهش میزان واردات به دلیل محدودیتها و از سویی رشد قیمت دلار باعث شده تا قیمتها در بازار آلومینیوم لحظه به لحظه تعیین شود اما در هفته جاری فروشندگان با امتناع از ارائه قیمت قصد افزایش بیشتر را دارند.
این روزها تفاوت قیمت بین بازار و بورس جذابیت برای حضور در بورس را بیشتر کرده و به نظر میرسد سهمیهبندی این محصول میتواند عامل افزایشی برای روزهای آتی نیز باشد.
روز گذشته ۱۸۰۰ تن شمش آلومینیوم با عیار ۷/۹۹ و ۶/۹۹ از سوی ایرالکو با قیمت ۶ هزار و۱۱۱ و ۶ هزار و ۸۴ تومان به فروش رسید. همچنین شمش المهدی با عیار ۶/۹۹ نیز ۶ هزار و ۱۸۰ تومان قیمت خورد.
افت مس بعد از یک هفته صعود
گروه بورس کالا- سحر نمایشی: در یک ماه اخیر معاملات مس با نوسان زیادی مواجه شد. در داخل نیز عاملی که سبب رشد قیمت این محصول شده، رشد نرخ ارز و افزایش قیمت این محصول در بورس لندن بوده است. البته ناگفته نماند که معامله نشدن این محصول در بازار آزاد و افزایش تقاضا نیز در روند مثبت این محصول بیتاثیر نبوده است.
این در حالی است که معاملات روز گذشته مس در بازار آزاد بعد از یک هفته صعود با روند نزولی همراه شد و با قیمت ۲۱ هزارو ۴۰۰ تومان در بازار آزاد به فروش میرسد. البته معاملات روز گذشته مس در بازارهای جهانی نیز با قیمت ۸ هزار و ۴۰۵ دلار در تن معامله شد و در این روز، رشد اندکی را تجربه کرد. در هفته قبل قیمت مس تحت تاثیر عوامل مهمی قرار گرفت که در تغییر روند قیمتی آن تاثیر بسزایی داشت. با بروز امیدواری که در بین سرمایهگذاران و معاملهگران بینالمللی نسبت به بهبود اوضاع اقتصادی در جهان با انتشار احتمال اعمال سیاستهای انبساطی پولی توسط فدرال رزرو آمریکا و احتمال تقویت ارزش دلار آمریکا، به وجود آمد، با افزایش تقاضای فیزیکی برای خرید فلزات اساسی مانند مس قیمت این فلز در بازارهای جهانی با افزایش همراه شد.
همچنین آمار مربوط به افزایش میزان تقاضای مس در این کشور در ماه جولای، باعث شد تقاضای سفته بازی به منظور سوداگری و سرمایهگذاری در این فلز اساسی افزایش یابد. از این رو، در پایان هفته گذشته بهای این فلز با روندی افزایشی در بازارهای جهانی همراه شد. چین دومین مصرفکننده مس جهان پس از آمریکا است و هرگونه تغییر در تقاضای این کشور تاثیر محسوسی در قیمت این فلز در بازارهای جهانی دارد. به گزارش سایت کیتکو این کشور به تازگی ۱۰ درصد به تولیدات خود افزوده است .
این اتفاقات در حالی افتاده که علاوه بر موارد فوق، عوامل مهمی همچون وضعیت رشد اقتصادی جهان، اقدامات کشورهای عضو منطقه یورو برای مقابله با بحران بدهی به وجود آمده در این منطقه، بروز بلایای طبیعی، تنشهای سیاسی در منطقه خاورمیانه، سیاستهای تورمزدایی چین، سیاستهای فدرال رزرو آمریکا در تثبیت یا عدم تثبیت نرخ بهره بانکی، اقدامات سایر بانکهای مرکزی دنیا و نگرانیهای ناشی از افزایش نرخ تورم جهانی و بروز اعتصابات کارگری در معادن مهم مس در دنیا، در تعیین روند آتی فلز مس در بازارهای جهانی تاثیرگذار خواهند بود.
ارسال نظر