گروه بورس کالا- کتایون دارابی: محصولات بادی و پلی استایرن مقاوم ۷۲۴۰ روز گذشته در معاملات رینگ پتروشیمی تنها کالاهایی بودند که به‌رغم تردید معامله‌گران و عدم‌کشش بازار با رقابت خریداری شدند. به گفته آگاهان بازار، در این روز رینگ پتروشیمی اگر چه با افت تقاضا در اکثر محصولات همراه بود، اما بازارسازی عده ای برای خرید محصولات بادی و پلی استایرن مقاوم ۷۲۴۰ سبب شد تا این کالاها با تقاضای بالایی از سوی خریداران مواجه شوند.

گفته می‌شود قیمت ۰۰۳۵ طی دو هفته گذشته با ۱۰ درصد رشد همراه بوده است و عدم‌کشش بازار در این روز می‌توانست معامله‌گران را از خرید این کالا پشیمان کند، اما جهت دهی برخی معامله‌گران و احتمالا انتشار خبرهایی که تنها عده‌ای خاص به آنها دسترسی دارند سبب شد تا تقاضای زیادی برای خرید ۰۰۳۵ بر تابلو ثبت شود. این در حالی است که قیمت ۰۰۳۵ و BL۳ در حال حاضر در بورس و بازار ۵۰ تومان اختلاف دارد، همچنین ۷۲۴۰ نیز معادل ۶۰ تا ۷۰ تومان تفاوت قیمت بورس و بازار دارد. در همین حال ۷۲۴۰ نیز در این روز با تقاضای ۱۵ هزار تنی همراه شد و به این ترتیب پس از رقابت معامله‌گران با قیمت ۲۹۹۷ تومان معامله شد.

معامله ۱۰۰ تن پی‌وی‌سی ۷۰۵۴

البته بیشتر آگاهان بازار معتقدند در حال حاضر معامله‌گران بازار پتروشیمی همچنان در انتظار مذاکرات مسکو هستند و نسبت به آینده تردید دارند. در عین حال برخی دیگر از معامله‌گران می‌گویند: در حال حاضر عدم‌کشش در بازار پتروشیمی سبب شده تا بسیاری از محصولات با عدم‌استقبال از سوی خریداران مواجه شوند. به این ترتیب روز گذشته اکثر محصولات پتروشیمی وارد زمان مچینگ شده و در نتیجه بخشی از آنها با نرخ پایه خریداری شدند. از این رو BGها، PETها، ۵۲۱۸، سوپر برایت و پی‌وی‌سی ۷۰۵۴ پتروشیمی بندر امام نیز در این روز وارد زمان مچینگ شدند.

برخی از آگاهان بازار می‌گویند: در این روز اگرچه ۳ هزار تن پی‌وی‌سی ۷۰۵۴ عرضه شد، اما تنها ۱۰۰ تن از این کالا توسط معامله‌گران خریداری شد. این گروه معتقدند؛ کشف نرخ این کالا با توجه به اینکه تنها ۱۰ درصد از آن خریداری شده منطقی به نظر نمی‌رسد. این در حالی است که قیمت اکثر محصولات پتروشیمی در بازار و بورس یکسان شده و اختلاف نرخ‌ها به شدت کاهش یافته است. در همین حال روز گذشته انبساطی‌ها پس از دو سال با عدم‌استقبال خریداران مواجه شده و در نهایت وارد زمان مچینگ شدند. به گفته معامله‌گران قیمت این کالاها در حال حاضر و با توجه به عدم‌کشش بازار توجیه ندارد و در نتیجه بیشتر معامله‌گران رغبتی به خرید آن ندارند. البته بیشتر فعالان بازار در این روز با توجه به عدم‌تثبیت نرخ ارز در بازار داخل و نوسانات لحظه ای و همچنین پایان تعطیلات، مبادلات را در بازار داخل ضعیف ارزیابی کرده و می‌گویند: یکسانی قیمت محصولات پتروشیمی در بازار و بورس، عدم‌کشش بازار و نبود چشم‌انداز روشنی از آینده سبب شده تا پیش‌بینی‌ها در خصوص آینده دشوار به نظر آید.

در عین حال برخی از معامله‌گران با توجه به عدم‌ رغبت به خرید و انتظار برای نتایج مذاکرات مسکو، روند بازار را در آینده کاهشی پیش‌بینی می‌کنند.