نوسان قیمتها همچنان ادامه دارد
سایه تردید و ترس بر بازار پتروشیمی
این در حالی است که همچنان تردید و ترس بر بازار پتروشیمیسایه افکنده و بسیاری از معامله گران ترجیح میدهند به خریدهای بازار ورود پیدا نکنند. از این رو بازار داخلی پتروشیمیهمچنان با ضعف مبادلات دست و پنجه نرم میکند.
این در حالی است که همچنان تردید و ترس بر بازار پتروشیمیسایه افکنده و بسیاری از معامله گران ترجیح میدهند به خریدهای بازار ورود پیدا نکنند. از این رو بازار داخلی پتروشیمیهمچنان با ضعف مبادلات دست و پنجه نرم میکند.
پروانههای بهره برداری معضل حل نشده بازار پتروشیمی!
در همین حال روز گذشته عرضه تعداد محدودی از کالاهای پتروشیمی با نرخهای پایه هفته گذشته انجام شد. البته در این خصوص دیدگاههای متفاوتی در بازار وجود دارد؛ عدهای از معامله گران معتقدند قیمتهای پایه محصولات پتروشیمی با توجه به نرخ جهانی این کالاها باید با افت همراه شود.
گفته میشود نرخ اکثر محصولات پتروشیمی در بازارهای جهانی با افتی معادل 70 دلار مواجه شده، اما بازرگانی پتروشیمیاقدامی برای کاهش قیمتهای پایه انجام نداده است و همین موضوع در مواردی سبب اعتراض فعالان بازار شده است. البته موضوع دیگری که در حال حاضر بسیاری از معاملهگران را به خود مشغول کرده، ثبتنامها در سایت بهین یاب است که به گفته بسیاری از معامله گران نه تنها بازار پتروشیمی را کنترل نکرده، بلکه سبب ایجاد التهاب در بازار شده است. به طوری که برخی از پروانه داران با استفاده از رانتهای موجود در شهرستانهای محل اقامتشان توانسته اند به پروانههای بهرهبرداری دست یابند.
البته در شرایط کنونی که خریدهای واسطهها کاهش یافته میتوان به راحتی به میزان خرید این گروه از معاملهگران پی برد، چرا که با توجه به یکسانی نرخهای بورس و بازار بسیاری از کالاها ریسک واسطهها به شدت کاهش یافته و در نتیجه میزان خریدها نیز کاهش یافته است.
جوش شیرین وارد زمان مچینگ میشود؟
با این حال روز گذشته در رینگ پتروشیمی تنها کالایی که با رقابت خریداران مواجه شد ABS بود که روزهای گذشته نیز نرخ واقعیای از سوی بازاریان برای این کالا عنوان نمیشد. به این ترتیب روز گذشته این کالا که با نرخ پایه ۳ هزار و ۵۲۸ تومان و حجم ۶۰۹ تن عرضه شده بود در رقابت با نرخ ۳ هزار و ۶۹۲ تومان توسط کارگزاران خریداری شد. برخی از آگاهان دلیل عنوان نشدن قیمت این کالا در بازار داخلی طی چند روز گذشته را بازارسازی برخی تجار میدانند و میگویند در شرایطی که بازار وضعیت نامطلوبی دارد، برخی از تاجران سعی میکنند با بازارسازی برای یک کالا ضررهای خود را بابت کالاهای دیگر جبران کنند.
از سوی دیگر روز گذشته جوش شیرین نیز با نرخ 624 تومان توسط کارگزاران خریداری شد. این در حالی است که نرخ بازار این کالا همچنان 800 تومان در هر کیلو عنوان میشود. به گفته فعالان اقتصادی، نرخ این کالا در بازار و بورس در حال نزدیک شدن به همدیگر است و به احتمال زیاد تا سه هفته آینده اختلاف نرخ این کالا در بورس و بازار به شدت کاهش خواهد یافت و در نتیجه باید در انتظار به مچینگ رفتن جوش شیرین پس از طی سه هفته آینده بود. البته بسیاری از آگاهان بازار معتقدند ادامه دار شدن اختلاف نرخ جوش شیرین در بازار و بورس طی یک سال گذشته، رانت بسیاری برای خریداران این محموله به همراه داشته و این موضوع نیز تنها میتواند دلیل دستکاری نرخها و ایجاد محدودیتهای فراوان در رینگ پتروشیمی باشد.
با این حال در این روز پیش بینیها در خصوص آینده بازار پتروشیمیمتفاوت بود.
دیدگاههای متفاوت از آینده بازار پتروشیمی
برخی از بازاریان معتقدند با توجه به افزایش تردیدها در بازار داخل و عدم خرید معامله گران احتمال افت قیمتهای پتروشیمیها وجود دارد و بسیاری از مصرفکنندگان در انتظار افت قیمتها و به ثبات رسیدن نرخها هستند و میخواهند پس از ثبات بازار اقدام به خرید کنند.
در همین حال عدهای نیز وجود دارند که معتقدند قیمتها تا پیش از برگزاری مذاکرات مسکو بر همین منوال و با نوسان همراه خواهد بود و پس از آن باید در انتظار رشد دوباره قیمتها باشیم.
در همین حال نیز عدهای از بازاریان انتظارات تورمی را در بازار آنچنان قوی میدانند که معتقدند بازار پتروشیمی با رشد تقاضا همراه خواهد شد و در نتیجه اتفاقات پیش از سال ۹۱ یک بار دیگر رخ خواهد داد و قیمتها باز هم با رشد مواجه میشود.
ارسال نظر