افزایش یا کاهش، مساله این است
عکس:‌آکو سالمی
گروه بورس کالا - سردار خالدی: دادوستدهای سکه باز هم همانند هفته گذشته با نوسان روبه‌رو شد، این در حالی است که تصمیمات بانک مرکزی در کنار پارامترهای روانی موجود، بیشترین تاثیر را روی بازار گذاشت.
مبادلات بازار آتی، بورس کالای دیروز را با افت محسوسی دنبال کرد. البته در تعدادی از سررسیدها، قیمت سکه شاهد تحرکات مثبتی نیز بود.

کاهش قیمت دلار در بازار داخلی به تاثیر از رفتار بانک مرکزی در قبال کنترل بازار ارز و سکه و از سویی تمدید معاوضه سکه با اوراق گواهی سپرده تا ۱۳ خردادماه بازار را تا حدودی آرام کرد، این در حالی بود که رییس بانک مرکزی از تدابیر جدید این بانک برای ثبات بازار خبر می‌دهد.
پیش‌بینی‌ها از قیمت طلای جهانی نیز حاکی از این است با توجه به تغییر و تحولات و اخبار منتشر شده در هفته جاری، احتمال افزایش قیمت وجود دارد. به نظر کارشناسان، ماندگاری اونس جهانی طلا در بازارها بستگی به گزارش‌های اشتغال اقتصاد ایالات متحده دارد.
رضا سیفوری، یکی از کارشناسان بازار آتی در رابطه با تاثیرات برخی از فاکتورهای موجود بر بازار گفت: معامله گران نتایج نشست بغداد را به گونه‌ای دیگر می‌دیدند و پیش‌بینی‌ها نیز حاکی از موکول شدن مذاکرات با اوضاع مثبت‌تری بود، اما با توجه به گزارش منتشر شده آژانس انرژی اتمی و از سویی جوابیه ایران به این گزارش به احتمال زیاد وضعیت با همان روال گذشته دنبال خواهد شد.
سیفوری پاسخ ایران به گزارش اخیر سازمان انرژی اتمی را یکی از فاکتورهای روانی تاثیرگذار روی روند مبادلات در دو روز گذشته عنوان کرده و افزود: ورود بانک مرکزی به بازار و تزریق دلار برای تامین نیاز سرمایه‌گذاران و از سویی گمانه‌زنی‌ها پیرامون ثبت‌نام دلار از جمله پارامترهایی بوده که روند دادوستدها را تحت‌تاثیر قرار داده است.
این کارشناس بازار آتی با اشاره به تحلیل تکنیکال بازار طلا افزود: انتشار گاه و بی گاه اخبار رسمی و غیر‌رسمی و گمانه‌زنی‌های متفاوت از بازار، قدرت ارائه تحلیل‌های قابل اتکا و درست را از تحلیلگران گرفته است.
سیفوری در رابطه با آینده مبادلات بازار آتی اظهار کرد: به نظر می‌رسد تا شروع مذاکرات مسکو که اوایل تیرماه برگزار می‌شود، نوسانات قیمتی ادامه پیدا کند، اما در این میان روایت‌ها مختلف است؛ در شرایطی که برخی از توافق نهایی در نشست اخیر با میانجی‌گری چین و روسیه خبر می‌دهند، برخی دیگر اوضاع را با توجه به شروع محدودیت‌ها در اواسط تیرماه پیچیده تر می‌دانند. (بر اساس گفته تحلیلگران، غرب از افزایش محدودیت‌های نفتی ایران ضرر خواهد کرد و از این بابت خوشحال نیست. گمانه‌زنی‌ها نیز حاکی از این است که ایتالیا و یونان همچنان به خرید نفت از ایران تمایل دارند.)
سیفوری به موضوع نقدینگی‌ها در بازار اشاره می‌کند و بر این باور است که حجم زیادی از نقدینگی که با هدفمندی یارانه‌ها به سمت بازارهای مسکن و بورس سرازیر شده به صورت خرد نیز در بازارهای زود بازده همچون ارز و سکه هدایت می‌شود. به همین دلیل می‌توان در آینده نزدیک تا قبل از پایان سال شاهد موج دیگری از افزایش قیمت‌ها در یک دوره بود.
این کارگزار بورس کالا انتشار اوراق گواهی سپرده و اوراق مشارکت را از دیگر پارامترهای تاثیرگذار روی کاهش التهاب‌ها در بازار ارز و سکه دانست.
به عقیده سیفوری مبادلات بازار آتی در آینده شاهد رونق خواهد بود و یکی از عامل‌هایی که خواهد توانست در افزایش بازیگران بازار سهیم باشد، میزان وجه تضمین است. کاهش میزان وجه تضمین با وجودی که ریسک شرکت‌های کارگزاری را پایین می‌آورد، اما در شرایط کنونی این میزان (که به یکباره در بهمن ماه سال گذشته از ۷۰۰ هزار تومان به بیش از ۲ میلیون تومان رسید) باز هم می‌تواند کاهش پیدا کند تا سرمایه‌گذاران بیشتری در بازار حضور پیدا کنند.
سیفوری در پایان پیرامون میزان وجه تضمین تاکید کرد: تعیین میزان سپرده‌ها بهتر است به گونه‌ای باشد که شرکت‌های کارگزاری ضرر نکنند و شرایط آسانی برای ورود سرمایه‌ها به بازار مهیا شود.
در مجموع در مبادلات دیروز روند قیمت‌ها با نوسان همراه شد. قیمت سکه سررسید اردیبهشت‌ماه با ۹۸/۲ درصد افت در محدوده ۶۲۲ تا ۶۷۶ هزار تومان، سررسید تیرماه با ۳۴/۲ درصد افت در مبادلات صبح و ۱۵/۰ درصد رشد در مبادلات بعدازظهر در محدوده ۶۸۲ تا ۶۹۹ هزار تومان، سررسید مردادماه با ۴۷/۲ درصد افت در محدوده ۷۰۴ تا ۷۱۹ هزار تومان و سررسید شهریورماه با ۶۳/۲ درصد کاهش در مبادلات صبح و ۵۹/۰ درصد افزایش در مبادلات بعدازظهر در محدوده ۷۱۴ تا ۷۳۸ هزار تومان قرار گرفت.
این در حالی بود که به دلیل اینکه جمع کثیری از خریداران دیروز به دنبال شناسایی سود بودند حجم فروش در ابتدای معاملات افزایش یافت و تابلو آتی را منفی کرد.