یک مقام وزارت جهادکشاورزی:
قیمت خرید تضمینی دانههای روغنی دو برابر نرخ گندم تعیین شد
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در دولت یازدهم برای افزایش تولید دانههای روغنی و حمایت از تولیدکنندگان این بخش، قیمت خرید تضمینی این محصول دو برابر قیمت گندم تعیین شد. «علیرضا مهاجر» روز گذشته در گفتوگو با «ایرنا» افزود: شرکت بازرگانی دولتی ایران نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم دانه روغنی را دوهزار و ۷۸۳ تومان تعیین کرد که این رقم دو برابر قیمت خرید تضمینی گندم است. وی با بیان اینکه ما بیشترین وابستگی دانههای روغنی را به خارج از کشور و کمترین ضریب امنیت غذایی را در این خصوص داریم، اظهار کرد: در یک طرح ۱۰ساله یعنی افق ۱۴۰۴ مقرر شده با افزایش تولید دانههای روغنی ۷۰ درصد نیاز به روغن خام و ۶۰درصد نیاز به کنجاله دام و طیور کشور را تامین کنیم.
مجری طرح دانههای روغنی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در دولت یازدهم برای افزایش تولید دانههای روغنی و حمایت از تولیدکنندگان این بخش، قیمت خرید تضمینی این محصول دو برابر قیمت گندم تعیین شد. «علیرضا مهاجر» روز گذشته در گفتوگو با «ایرنا» افزود: شرکت بازرگانی دولتی ایران نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم دانه روغنی را دوهزار و ۷۸۳ تومان تعیین کرد که این رقم دو برابر قیمت خرید تضمینی گندم است. وی با بیان اینکه ما بیشترین وابستگی دانههای روغنی را به خارج از کشور و کمترین ضریب امنیت غذایی را در این خصوص داریم، اظهار کرد: در یک طرح ۱۰ساله یعنی افق ۱۴۰۴ مقرر شده با افزایش تولید دانههای روغنی ۷۰ درصد نیاز به روغن خام و ۶۰درصد نیاز به کنجاله دام و طیور کشور را تامین کنیم.به گفته وی، این طرح از سال ۹۴ پیشبینی و در سال ۹۵ شروع شد. وی با بیان اینکه افزایش سطح زیرکشت دانههای روغنی تضمینکننده پایداری تولید گندم است، افزود: اگر دانههای روغنی نداشته باشیم باز در خودکفایی گندم دچار مشکل خواهیم شد.
اختصاص 25 درصد سطح زیرکشت غلات به کشت دانههای روغنی
مهاجر افزود: برای پایداری تولید گندم کشور در طول برنامه ۱۰ ساله بین ۲۰ تا ۲۵ درصد سطح زیر کشت غلات به کشت دانههای روغنی اختصاص مییابد. به گفته مجری طرح دانههای روغنی، توسعه کشت دانههای روغنی میتواند از خروج چهار میلیارد دلار ارز بهطور قطع جلوگیری کند. وی اضافه کرد: در سال ۹۴ کمترین میزان تولید دانههای روغنی را در طول ۴۰ سال گذشته داشتیم، در صورتی که ما در سال ۸۶ به بالاترین حجم تولید در دانههای روغنی رسیده بودیم. وی تصریح کرد: در سال ۹۵ بیش از ۱۲۵ هزار تن دانه روغنی در سطح زیرکشت ۱۲۵ هزار هکتار تولید شد.مهاجر پیشبینی کرد برای سال زراعی ۹۷ - ۹۶ تولید دانههای روغنی شامل کلزا، سویا، آفتابگردان و گلرنگ به ۴۰۰ هزار تن برسد. وی درباره ضریب امنیت غذایی گفت: ضریب امنیت غذایی دانههای روغنی حدود ۵ درصد بود که بهطور قطع با اجرای طرح مذکور این ضریب به ۱۲ درصد افزایش مییابد.
افزایش سه برابری تولید کلزا نسبت به سال گذشته
وی تصریح کرد: با اقدامات صورت گرفته در دولت یازدهم بهنظر میرسد در سال ۹۶ نسبت به سال گذشته حداقل سه برابر تولید کلزا داشته باشیم که در مجموع تولیدات دانههای روغنی دو برابر خواهد شد.به گفته وی، در سال زراعی ۹۶- ۹۵ تولید کلزا ۷۰ هزار تن در سطح زیر کشت ۱۲۸ هزار هکتار بود که در نظر داریم سطح زیرکشت کلزا را در سال زراعی ۹۷ -۹۶ به ۳۰۰ هزار هکتار افزایش دهیم که تولید ما به ۲۰۰ هزار تن یعنی سه برابر تولید سال گذشته خواهد رسید.مجری طرح دانههای روغنی کابینه یازدهم با بیان اینکه توسعه کشت دانههای روغنی مورد تاکید مقام معظم رهبری است، افزود: بنابراین علاوه بر حمایتهای وزارت جهاد کشاورزی به کمک سایر دستگاههای ذیربط نیز نیاز داریم تا این هدف هرچه سریعتر محقق شود.
تمرکز کشت دانههای روغنی در 5 استان کشور
وی اضافه کرد: تمرکز توسعه اراضی کشت دانههای روغنی در استانهای گلستان، خوزستان، اردبیل، فارس و مازندران را در دستور کار داریم و این مهم به تدریج در تمامی استانهای کشور تعمیم داده خواهد شد.به گزارش «ایرنا» کارشناسان بخش کشاورزی بر این باورند که کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور میشود.
ارسال نظر