گروه بنگاه‌ها: در دولت تدبیر و امید بیش از ۲ برابر مدت مشابه در دوره‌های قبل حفاری انجام شده است که در جریان آن بیش از ۳۵۰ میلیون تن سنگ‌آهن و ۴۰۰ میلیون تن زغال‌سنگ به ارزش ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار ذخایر جدید کشف شده است. به گزارش روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، وجیه‌الله جعفری؛ مدیرعامل شرکت گفت: در توسعه فعالیت‌های معدنی باید به سه عنصر اکتشاف، استخراج و فرآوری توجه ویژه‌ای شود. وی با بیان اینکه امروز بیش از نیمی از معادن روباز کشور برداشت شده، افزود: به همین دلیل، بهره‌برداری از معادن زیرزمینی و عمیق از جمله اقدامات موثر در بهره‌برداری بهتر از ظرفیت‌های معدنی است.

مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران با بیان اینکه کشور به برخی مواد معدنی نیاز زیادی دارد، تصریح کرد: به‌عنوان نمونه استخراج از معدن پتاس خوروبیابانک به ظرفیت ۵۰ هزار تن رسیده در حالی که نیاز کشور ۲۵۰ هزارتن است از این رو برنامه‌ریزی برای استخراج پتاس از کویر نمک قم در دستور کار قرار گرفته است. جعفری فرآوری را از مولفه‌های مهم در بهره‌برداری و استخراج معادن و تکمیل زنجیره تولید عنوان کرد و افزود: برای تقویت فرآوری معادن و شناخت عناصر جدید معدنی نیازمند پژوهش و دانش علمی بیشتری هستیم که نتیجه آن افزایش سرمایه‌گذاری و رشد اشتغال خواهد بود.

وی خاطر‌نشان کرد: استفاده از پتانسیل‌های موجود باید با هدف استفاده بهینه از ظرفیت‌های معدنی باشد، ضمن آنکه به دیگر زمینه‌های حوزه معدن همچون ظرفیت گردشگری و ابعاد آموزشی و حتی درمانی آن نیز باید توجه ویژه شود.جعفری با بیان اینکه دولت یازدهم تلاش گسترده‌ای برای واگذاری امور معادن به بخش خصوصی و جذب سرمایه‌گذاری در این بخش کرده است، گفت: در معدن سرب نخلک استان اصفهان با ورود بخش‌خصوصی، تولید در این معدن افزایش یافته و وارد فاز جدیدی شده است که به زودی نیروی جدید جذب می‌کند.