انجمن ملی پلاستیک ایران:یک فعال صنعت پلاستیک در خصوص وضعیت فعلی و آینده بازار پلاستیک و پلیمر افغانستان گفت: بازار افغانستان یک بازار بکر و آماده برای کار توسط شرکت‌های ایرانی است. البته هم‌اکنون شرکت‌های زیادی از پاکستان، چین و ترکیه در این بازار حضور دارند اما ما این توانایی را داریم که بخش زیادی از این بازار را در اختیار بگیریم. علی قاسمی میزان صادرات شرکت‌های ایرانی به افغانستان را رو به جلو خواند و افزود: بر اساس آمارهای رسمی، در سال گذشته میزان صادرات ایران به افغانستان در حوزه پلاستیک و پلیمر، از صادرات پاکستان پیشی گرفته که این امر برای موفقیت‌های بیشتر در سال‌های آینده بسیار امیدوارکننده است.

وی با تاکید بر لزوم حضور محققان و پژوهشگران شرکت‌های ایرانی در بازارهای منطقه گفت: هم اکنون بسیاری از بازارهای منطقه، به‌خصوص افغانستان ناشناخته مانده یا دوباره احیا شده‌اند و ضرورت دارد کارشناسان و تیم‌های پژوهش بازار شرکت‌های ایرانی برای شناخت ظرفیت‌های خالی در این بازارها وارد عمل شوند.قاسمی گفت: میزان مشارکت و بازدید از نمایشگاه افغان‌پلاست با توجه به برگزاری اولین دوره این نمایشگاه در سطح مطلوبی بود اما به اعتقاد من ظرفیت‌های این نمایشگاه بیش از اینهاست و می‌توان با بهره‌گیری از تمام پتانسیل‌های موجود، نمایشگاهی با کیفیت و کمیت بسیار بالاتر برگزار و انتظارات حداکثری را برآورده کرد. محسن صفایی نیز با اشاره به وضعیت بحرانی افغانستان گفت: تا رفع موانع موجود در صورت تمایل به همکاری باید از شیوه‌ها و روش‌های متفاوت‌تری استفاده کرد که در دوران ثبات، از آن استفاده لازم را ببریم. وی افزود: ما در درجه اول به دلیل بررسی، شناخت و کشف بازارهای جدید صادراتی وارد افغانستان شدیم. بررسی آینده اقتصادی کشورهای همجوار نیاز به حضور، مطالعه و بازدید میدانی دارد که در این راستا با حضور در نمایشگاه به اهداف مطالعاتی خود دست یافتیم.

این فعال صنعت پلاستیک ادامه داد: در حال حاضر به دلیل جایگاه ممتاز محصولات صنعتی، صادرات به بازارهای ارزان‌قیمت برای ما ممکن نیست و به همین دلیل در افغانستان قدرت خرید کالاهای ممتاز و طراز اول ایرانی وجود ندارد. بنابراین متقاعد کردن مشتری‌های افغانستانی جهت خرید محصولات باکیفیت و لاجرم گران‌تر هر چند مشکل به نظر می‌رسد اما غیرممکن هم نیست.وی با بیان اینکه در حال حاضر کالاهای درجه سه و پایین‌تر ترکیه‌ای و چینی در افغانستان با پایین‌ترین سطوح قیمتی عرضه می‌شود، گفت: نمی‌توان در افغانستان شانسی برای کالای مشابه ایرانی در همان سطح کیفیت تصور کرد، پس یا باید به تنوع محصولات و تناسب آن با بازارهای متفاوت اندیشید یا سطح سلیقه بازار مخاطب خود را ارتقا داد. صفایی در پایان با اشاره به نحوه اجرایی اولین دوره نمایشگاه پلاستیک افغان‌پلاست گفت: با وجود اینکه این نمایشگاه اولین دوره خود را پشت سر می‌گذاشت اما به همت انجمن ملی پلاستیک ایران و دیگر دست‌اندرکاران اجرایی افغان‌پلاست، نمایشگاه خوبی را شاهد بودیم.