رشد ۲۸۰ درصدی درآمد گندمکاران در دولت یازدهم
ادعای عدم توسعه بخش کشاورزی نادرست است
بهبود وضعیت درآمد کشاورزان در سه سال اخیر بهویژه در حوزههایی که در سالهای دولت گذشته بیشترین حجم واردات را داشت، محقق شده است.
یزدان سیف، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با «ایلنا» در رابطه با وضعیت کشاورزان در سالهای اخیر بیان داشت: کشورهای پیشرفته با وجود برتری اقتصادی در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای خود بر تامین غذا از تولید داخلی حمایت و تاکید ویژه دارند و این جز با حمایت از کشاورزان عملی نخواهد شد. سیف با اشاره به ادعاهایی مبنی بر اینکه دولت یازدهم از قشر پایینتر از طبقه متوسط حمایت نکرده است، بیان داشت: این بحثها عوام فریبانه است؛ چراکه با بررسی وضعیت درآمدی کشاورزان در سه سال اخیر بهویژه در حوزههایی که در دولت احمدینژاد بیشترین حجم واردات را داشت، متوجه افزایش درآمد آنان خواهید شد.
بهبود وضعیت درآمد کشاورزان در سه سال اخیر بهویژه در حوزههایی که در سالهای دولت گذشته بیشترین حجم واردات را داشت، محقق شده است.
یزدان سیف، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با «ایلنا» در رابطه با وضعیت کشاورزان در سالهای اخیر بیان داشت: کشورهای پیشرفته با وجود برتری اقتصادی در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای خود بر تامین غذا از تولید داخلی حمایت و تاکید ویژه دارند و این جز با حمایت از کشاورزان عملی نخواهد شد. سیف با اشاره به ادعاهایی مبنی بر اینکه دولت یازدهم از قشر پایینتر از طبقه متوسط حمایت نکرده است، بیان داشت: این بحثها عوام فریبانه است؛ چراکه با بررسی وضعیت درآمدی کشاورزان در سه سال اخیر بهویژه در حوزههایی که در دولت احمدینژاد بیشترین حجم واردات را داشت، متوجه افزایش درآمد آنان خواهید شد. او افزود: عدهای بحث عدم توسعهیافتگی را در بخش کشاورزی عنوان میکنند و این در حالی است که در سال ۹۲ کل سطح زیرکشت گندم ۶۴۰۰ هکتار بوده است و در سال ۹۵ به ۵۹۲۹ هکتار رسیده است یعنی حدود ۵۰۰ هزار هکتار کاهش سطح زیرکشت داشتهایم؛ اما به واسطه اطلاعاتی که در سامانه بانک کشاورزی درج شده است کل تولید گندم در سال ۹۲، رقم ۹ میلیون و ۳۰۴ هزار تن بوده است که در سال ۹۵ به ۱۴ میلیون و ۵۹۲ هزار تن رسیده است؛ یعنی با توسعه بخش کشاورزی سطح زیرکشت کاهش یافت و در مقابل آن افزایش عملکرد در سطح عملی شده است. سیف تاکید کرد: تعداد کشاورزان گندمکار حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفراست، درآمد سرانه هر گندمکار در سال ۹۲، رقم ۳۰ میلیون ریال بوده ودر سال ۹۵ به ۱۱۷ میلیون ریال رسیده است و درآمد سرانه هر هکتار که یک میلیون و ۱۶۳ هزار ریال بوده است به سه میلیون و ۲۱۷ هزار ریال رسیده و این نشاندهنده رشد ۲۸۱ درصدی درآمد کشاورزان و ۱۶۹ درصدی درآمد هر هکتار گندم است.
ارسال نظر