توسعه بخش معدن با سرمایهگذاری خارجی شتاب میگیرد
یک پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه تامین ۵۰ میلیارد دلار سرمایه برای توسعه معدن و صنایع معدنی در افق چشمانداز با بهرهگیری از منابع داخلی امکان پذیر نیست، گفت: سرمایهگذاری خارجی موجب شتاب فعالیتها خواهد شد. به گزارش «ایرنا» حمید آذرمند در جمع فعالان معدنی عضو خانه معدن ایران اظهار کرد: بخش معدن وصنایع معدنی از ظرفیت لازم برخوردار است تا در دهههای آینده یکی از پیشرانهای رشد و از بخشهای کلیدی اقتصاد ایران باشد.
معاون پیشین سازمان ملی بهرهوری معتقد است: ثابت نگه داشتن نرخ ارز مانع از استقبال سرمایهگذاری بخش خصوصی و طرفهای خارجی در عرصه معادن خواهد شد.
یک پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه تامین ۵۰ میلیارد دلار سرمایه برای توسعه معدن و صنایع معدنی در افق چشمانداز با بهرهگیری از منابع داخلی امکان پذیر نیست، گفت: سرمایهگذاری خارجی موجب شتاب فعالیتها خواهد شد.به گزارش «ایرنا» حمید آذرمند در جمع فعالان معدنی عضو خانه معدن ایران اظهار کرد: بخش معدن وصنایع معدنی از ظرفیت لازم برخوردار است تا در دهههای آینده یکی از پیشرانهای رشد و از بخشهای کلیدی اقتصاد ایران باشد.
معاون پیشین سازمان ملی بهرهوری معتقد است: ثابت نگه داشتن نرخ ارز مانع از استقبال سرمایهگذاری بخش خصوصی و طرفهای خارجی در عرصه معادن خواهد شد.وی افزود: یکی از چالشهای جدی بخش معدن در دولتهای پیشین ضعف فعالیتهای اکتشافی بوده، اما در دولت یازدهم سازمان ایمیدرو در این مسیر گامهای ارزشمندی برداشته و انتظار میرود در سالهای آتی این نقیصه برطرف شود.سازمان توسعه معادن وصنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) سال ۹۳ برنامه فعالیت اکتشافی در گسترهای به مساحت ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع را در دستور کار قرار داد که نتایج مقدماتی آن از وجود ۴۵۰ میلیون تن ذخایر زغالسنگ، ۵۵۰ میلیون تن سنگآهن، ۱۵۰ هزار تن آنتیموان و ۴۰ تن طلا خبر داد.
آذرمند تصریح کرد: فعالیت اکتشافی در بخش معدن نیازمند اعتبارات لازم است که این امر را باید فراتر از بودجههای سالیانه یک سازمان وتشکیلات مورد توجه قرار داد و ضرورت حمایت دولت از این بخش مساله اصلی است.وی شکلگیری کنسرسیومهای بزرگ معدنی را مهم دانست و گفت: حضور فعال در طرحهای معدنی داخل و خارج کشور در قالب بنگاههای کوچک امکانپذیر نیست و این رویکرد شرکتهای شاخص جهان است.پژوهشگر مزبور براین اعتقاد است که بخش معدن میتواند از رشد متوسط اقتصادی هم عملکردی فراتر داشته باشد و در این مسیر از تجارب کشورهای موفق نیز میتوان بهره گرفت.
وی یادآور شد: براساس اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، بخش معدن پس از دو سال نزول در شاخص تولید، در سال ۱۳۹۳ روند صعودی داشت و به رشد ۳/ ۱ درصدی دست یافت.آذرمند گفت: مرکز آمار ایران سال ۹۰ را بهعنوان سال پایه در نظر گرفته و شاخص تولید بخش معدن از ۱۰۰ در سال ۱۳۹۰ به ۱۰۲ در سال ۹۳ ارتقا پیدا کرد. شاخص تولید در بخش معدن طی سالهای ۹۲- ۱۳۹۱ به ترتیب به ۶/ ۹۹ و ۹۹ ثبت شده بود.به گزارش «ایرنا» وزارت صنعت در تازه ترین آمارهای خود شمار معادن فعال را ۶ هزار معدن اعلام کرد که سالانه بیش از ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی از آنها استخراج میشود.انتظار میرود در افق ۱۴۰۴ میزان استخراج سالانه مواد معدنی از رقم ۵۰۰ میلیون تن فراتر رود.
ارسال نظر