فاجعه پلاسکو با بازار پلاستیک و نساجی چه خواهد کرد؟
همان گونه که از نام ساختمان مشخص است، این واحد ساختمانی بر پایه داد و ستد محصولات پلاستیکی پایهگذاری شده ولی به مرور زمان به بازار پوشاک و محصولات نساجی تغییر ماهیت داد. اگرچه هنوز هم واحدهای پلاستیکی جزء و عمده بسیاری در این ساختمان مشغول به کار بودهاند. به گزارش نیپنا، با توجه به اهمیت مواد اولیه پلیمری مخصوصا برای گریدهای نساجی یا سایر پلیمرها در تولید پوشاک و محصولات پلاستیکی همچنین حضور بسیاری از واحدهای صنفی، تولیدی و تجاری در مجتمع پلاسکو، از این پس باید منتظر چالشهایی در این بازارها بود.
همان گونه که از نام ساختمان مشخص است، این واحد ساختمانی بر پایه داد و ستد محصولات پلاستیکی پایهگذاری شده ولی به مرور زمان به بازار پوشاک و محصولات نساجی تغییر ماهیت داد. اگرچه هنوز هم واحدهای پلاستیکی جزء و عمده بسیاری در این ساختمان مشغول به کار بودهاند. به گزارش نیپنا، با توجه به اهمیت مواد اولیه پلیمری مخصوصا برای گریدهای نساجی یا سایر پلیمرها در تولید پوشاک و محصولات پلاستیکی همچنین حضور بسیاری از واحدهای صنفی، تولیدی و تجاری در مجتمع پلاسکو، از این پس باید منتظر چالشهایی در این بازارها بود. این نگرانی در شرایطی اهمیت بیشتری پیدا میکند. از یکسو در رکود فصلی در بازار پلیمرها قرار داریم و از سوی دیگر بسیاری از واحدهای تولیدی مخصوصا واحدهای مرتبط با صنعت پوشاک، هم اکنون در حال تولید برای تامین نیاز شب عید هستند که به شکننده تر شدن این بازار کمک خواهند کرد.
از سوی دیگر کاهش قیمت دلار بهصورت گام به گام و شکسته شدن کف قیمتی دلار ۳۸۰۰ تومانی، ضعف محرز نقدینگی، عقب نشینی فصلی در بازار مواد اولیه پلیمری، رکود مشخص در معاملات پلیمرها در بورس کالا، کاهش جذابیت سفتهبازی و واسطه گری و نگرانی از دورنمای بازار موجب خواهند شد تا بازار مواد اولیه با نگرانیهای مضاعفی دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که اگر فاجعه پلاسکو نیز رخ نمیداد، باز هم شرایط ویژگیهای ذکر شده شرایط سختی را بر این بازار تحمیل میکرد که هم اکنون این اوضاع رو به وخامت بیشتری گذاشته است. درخصوص تاثیرات فاجعه پلاسکو باید به این نکته نیز اشاره داشت که هم اکنون در ویرانههای این ساختمان به جز مواد اولیه و محصولات نهایی، اسناد معاملاتی بسیاری مدفون شده و غیرقابل استفاده خواهد بود. همین رخداد موجب میشود که بخش بزرگی از فعالان بازار عملا فعالیتهای مرسوم خود را رها کرده و در فکر شفافسازی وضعیت مالی و معاملاتی خود خواهند بود. از بین رفتن این بخش از اسناد مالی و معاملاتی شاید بحران بزرگتری بر این بازار تحمیل کرده که یکی از مهمترین خروجیهای آن تضعیف بیشتر نقدینگی در بازار پلیمرها، کاهش سرعت چرخش پول و افت معاملات باشد. با توجه به ضعف معاملاتی در روزهای اخیر در رینگ پلیمری بورس کالا، شاید ضعف بیشتر داد و ستدها را بتوان از این پس برای این بازار هشدار داد. با توجه به موارد فوق باید گفت که هنوز ابعاد این فاجعه آن گونه که باید و شاید محرز نشده و تا خودنمایی شواهد بیشتر از واقعیتهای بازار بهتر است نظاره گر اوضاع باشیم. نگرانی از کاهش بیشتر حجم معاملات و افت قیمتها را باید یکی از خطرهای پیش روی بازار پلیمرها و محصولات پتروشیمی به شمار آورد. آخرین آمارهای معاملاتی در بورس کالا نشان میدهد که حجم داد و ستد پلیمرها در هفته گذشته به رغم رشد ۳۱ درصدی تنها به ۳۸ هزار و ۲۴۵ تن بالغ شده که نشان میدهد کف ۴۰ هزار تنی یعنی فاصله مرزی بین رکود و رونق را نیز نشکسته است.
ارسال نظر