نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد
رانت و فساد مالی بدون دلار تکنرخی و بورس ارز
همزمان با اجرای ماده ٣٧ قانون رفع موانع تولید و تامین نیاز صنایع داخلی، نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: باید صادرات هدفمند محصولات ایرانی به بازارهای جهانی را تقویت کرد تا شاهد رشد اشتغالزایی و ارزآوری مطلوب در کشور باشیم. همچنین تا زمانیکه تک نرخی شدن ارز و بورس آتی ارز محقق نشوند، شاهد رانت و فساد مالی در اقتصاد خواهیم بود. علاء میرمحمد صادقی در گفتوگو با «ایسنا» اظهار کرد: باید با برنامهریزی و تصمیمگیریهای مناسب، شرایطی را فراهم کرد تا هم صنایع پایین دست داخلی و هم صادرات شرکتها با هم رشد کنند؛ چراکه توجه بیشتر به یکی از این بخشها نتیجه مطلوبی را در پی نخواهد داشت.
همزمان با اجرای ماده ٣٧ قانون رفع موانع تولید و تامین نیاز صنایع داخلی، نایب رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: باید صادرات هدفمند محصولات ایرانی به بازارهای جهانی را تقویت کرد تا شاهد رشد اشتغالزایی و ارزآوری مطلوب در کشور باشیم. همچنین تا زمانیکه تک نرخی شدن ارز و بورس آتی ارز محقق نشوند، شاهد رانت و فساد مالی در اقتصاد خواهیم بود.علاء میرمحمد صادقی در گفتوگو با «ایسنا» اظهار کرد: باید با برنامهریزی و تصمیمگیریهای مناسب، شرایطی را فراهم کرد تا هم صنایع پایین دست داخلی و هم صادرات شرکتها با هم رشد کنند؛ چراکه توجه بیشتر به یکی از این بخشها نتیجه مطلوبی را در پی نخواهد داشت.
وی افزود: اگر همه نیرویمان را برای جلوگیری از صادرات گذاشته و صنایع داخلی را حتی بیش از نیازشان مورد توجه قرار دهیم، طولی نمیکشد که بازارهای خارجی را از دست میدهیم و این یک نقطه منفی برای اقتصاد کشور به حساب میآید. میرمحمد صادقی با تاکید بر اینکه ما علاوه بر حفظ بازارهای خارجی باید درصدد تقویت و کشف بازارهای جدید برای صادرات باشیم، گفت: در ماده ٣٧ قانون رفع موانع تولید توازن درخصوص تامین نیاز داخل و صادرات دیده شده و آن عرضه محصولات طی سه نوبت متوالی در بورس کالا و بعد در صورت نبود تقاضای داخلی، صادرات است. عضو هیات رئیسه اتاق تهران اظهار کرد: با عرضه محصولات در بورس کالا، شفافیت بر آمارها و قیمتها حاکم میشود و حتی علاوه بر رشد صنایع پایین دستی، رقابتی مثبت میان صادرکنندگان شکل میگیرد که این موارد امتیازی مثبت برای اقتصاد ماست. میرمحمد صادقی با تاکید بر اینکه باید موانع صادرات را برداشت، گفت: مقدار صادراتی که ما الان داریم در شأن کشور ما نیست و لازم است با جهش در صادرات کالاهای ایرانی، مشکل نرخ و کمبود ارز نیز برطرف شود. عضو هیات رئیسه اتاق تهران درباره اینکه قرار بود تا پایان امسال همزمان با یکسانسازی نرخ ارز، بورس آتی ارز راهاندازی شود اما به نظر کمی عقب افتاده است، گفت: هر دوی این اتفاقها یعنی تکنرخی شدن و بورس آتی ارز از ملزومات اقتصاد ماست و تا زمانی که محقق نشوند، شاهد رانت و فساد مالی در اقتصاد خواهیم بود. به گفته وی، در اقتصاد کشوری که قیمت ارز از نرخ واحدی برخوردار نیست و سازوکار شفافی هم برای کشف این نرخ بسیار بااهمیت برای فعالیتهای اقتصادی وجود ندارد، رانت و فساد مالی ایجاد میشود؛ بنابراین ایجاد بازاری متمرکز تحت عنوان بورس ارز با توجه به شرایط فعلی اقتصادی ضروری است. میر محمد صادقی در پایان گفت: بورس کالا در حوزه بازارهای مشتقه تجربیات خوبی طی سالهای اخیر داشته و راهاندازی بازار فیوچرز ارز که هدف اصلی آن پوشش نوسانات نرخ ارز خواهد بود، بدون شک یک اطمینان و دریچهای جدید را در فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری ایجاد میکند.
ارسال نظر