معاون معدنی خانه صنعت، معدن وتجارت ایران:
مجلس فعالیت معدنکاری را در برنامه ششم تشویق کند
معاون معدنی خانه صنعت، معدن وتجارت ایران میگوید، معدنکاران از نمایندگان مجلس انتظار دارند در لایحه برنامه ششم توسعه، مصوبههای تشویقی برای فعالان معدنی بگنجانند و قوانینی را تصویب نکند که دست و پاگیر باشد و مانع حرکت معدنکاران درچارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی شود.
بیژن پناهیزاده روز سهشنبه در گفت وگو با «ایرنا» افزود: مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره ماده ۵۴ لایحه برنامه ششم توسعه زمینه ارتقای بخش معدن را فراهم نمیکند، بلکه این مصوبه باعث رکود سرمایهگذاری در این بخش خواهد شد.
معاون معدنی خانه صنعت، معدن وتجارت ایران میگوید، معدنکاران از نمایندگان مجلس انتظار دارند در لایحه برنامه ششم توسعه، مصوبههای تشویقی برای فعالان معدنی بگنجانند و قوانینی را تصویب نکند که دست و پاگیر باشد و مانع حرکت معدنکاران درچارچوب سیاستهای اقتصاد مقاومتی شود.
بیژن پناهیزاده روز سهشنبه در گفت وگو با «ایرنا» افزود: مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره ماده ۵۴ لایحه برنامه ششم توسعه زمینه ارتقای بخش معدن را فراهم نمیکند، بلکه این مصوبه باعث رکود سرمایهگذاری در این بخش خواهد شد. پناهیزاده در ادامه این گفتوگو افزود: خانههای صنعت، معدن و تجارت در استانها نمایندگان واقعی و قانونی بخش تولید محسوب میشوند، اما در ترکیب اعضای شورای معادن استانی جایگاه آنها خالی است. وی افزود: قرار بود برای کم کردن مشکلات معدنکاران در برنامه ششم مفادی قید شود؛ اما این مصوبه باعث بروز مشکلات زیادی از جمله تحمیل مسائل مالی و مالیاتی برای معادن و صنایع معدنی میشود و باید بین معادن کوچک با معادن بزرگ دولتی فرق قائل شد. به گفته این فعال معدنی، سهم تولید و بهویژه معادن از محل هدفمندی یارانهها چندین سال است که پرداخت نشده و نمایندگان مجلس به جای حل مشکلات معدنکاران که باید ماشین آلات را به چهار برابر قیمت گذشته خریداری کنند،برای آنها شریک درنظر گرفتهاند. پناهی زاده افزود: تعیین شریک برای معدنکار به نظر میرسد موضوع اخذ حقوق دولتی از آنها را بی معنا خواهد کرد و از سوی دیگر با این مصوبه، جذب سرمایهگذاری خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی مفهوم پیدا نمیکند.
معاون معدنی خانه صنعت، معدن و تجارت ایران افزود: این تشکل به مشکلات معدنکاران بیشتر آشنایی دارد و اضافه کردن نماینده این تشکل در ترکیب شورای معادن استانی، میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد. پناهی زاده ابراز امیدواری کرد کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی و کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره این مصوبه تجدید نظر، پیشنهاد و اصلاح لازم را به عمل آورند. معاون معدنی خانه صنعت، معدن و تجارت معتقد است: این مصوبه در سال اقتصاد مقاومتی سرمایه گذاران بخش معدن را دلسرد خواهد کرد؛ زیرا معدنکاران انتظار دارند مورد حمایت قرار گیرند و نمایندگان مجلس در تدوین قوانین، معادن بزرگ دولتی را از معادن کوچک خصوصی تفکیک کنند تا به اشتباه مورد ارزیابی قرار نگیرند و اینکه همه معادن با یک دید سنجیده شوند، خطا است. به گزارش «ایرنا» احمد محمدی انارکی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به تازگی درباره مصوبه مربوط به توسعه و ارتقای جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد ملی، گفته بود، براساس ماده ۵۴ لایحه برنامه ششم توسعه به منظور توسعه و ارتقای جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی در اقتصاد ملی، دولت مکلف شد در طول برنامه تمهیداتی اتخاذ کند.
ارسال نظر