در پی رشد بهای کامودیتی‌ها در بازارهای جهانی، شرکت‌های مرتبط گروه محصولات شیمیایی، نفتی، فلزی و معدنی رشد بسیار مناسبی را تجربه کردند به‌طوری‌که تاثیرات سودآوری هم در گزارش‌های ۳ ماهه و هم در گزارش‌های ۶ ماهه صنایع مرتبط بسیار محسوس بود.به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، شاخص بورس اوراق بهادار پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا و انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهوری این کشور، همانند اکثر بورس‌های دنیا در ابتدا با یک ریزش روبه‌رو‌ شده و بلافاصله نیز آن را جبران کرد.مدیر امور اعضای کانون کارگزاران با بیان مطلب بالا گفت: پس از آن شاخص بورس نوسان چندانی نداشته و چنانچه جو انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از روند شاخص حذف شود عملا بورس از چند هفته پیش‌تر وارد رکود شده است.بهنام بهزادفر خاطرنشان کرد: محرک اصلی بازار سرمایه در سال جاری عملا رشد قیمت کالاهای اساسی بوده است؛ زمستان سال گذشته را می‌توان اوج افت کالاهای کامودیتی محور دانست. در این فصل برخی از کامودیتی‌ها همانند مس پایین ترین قیمت را از سال ۲۰۰۸ و برخی دیگر همانند نفت پایین‌ترین قیمت را از سال ۲۰۰۴ تجربه کردند.

وی با اشاره به اینکه از زمستان سال گذشته تاکنون فلزات اساسی، نفت و فرآورده‌های نفتی رشد قابل توجهی داشتند و این موضوع موجب شده که بازار سرمایه کشور نیز رشد مناسبی را تجربه کند، ابراز کرد: به‌عنوان مثال قیمت سنگ آهن در زمستان سال گذشته رقمی معادل ۳۵ دلار بوده که اکنون با رشد ۱۰۰ درصدی حدودا ۷۰ دلار شد و حتی رقم ۸۰ دلار را نیز تجربه کرد.این مدرس دانشگاه ادامه داد: قیمت مس نیز در همین بازه با ۲۵ درصد رشد از محدوده ۴۳۰۰ به محدوده ۵۴۰۰ دلار رسید، روی با ۷۵ درصد رشد از محدوده ۱۴۵۰ به ۲۵۵۰ دلار رسید، این رشد برای فولاد و آلومینیوم نیز صادق بوده به گونه‌ای که فولاد (به‌عنوان مثال بیلت ترکیه) رشدی معادل ۴۰ درصد داشته و به محدوده ۴۰۰ دلار رسید و آلومینیوم نیز با رشد ۲۰ درصدی به محدوده ۱۷۰۰ دلار رسید.

بهزادفر با بیان اینکه این رشد مختص فلزات اساسی نبوده و برای نفت و مشتقات نفتی نیز صادق بوده، گفت: در بازه زمانی کمتر از یک سال نفت با ۷۰ درصد رشد از ۲۸ دلار به ۴۷ دلار رسید و البته رقم ۵۴ دلار را نیز تجربه کرد. قیمت اوره (اوره گرانول فوب) نیز در این مدت با ۳۵ درصد رشد به ۲۳۵ دلار رسید و متانول (cfr چین) نیز نسبت به دوران افت خود در چند ماه گذشته، با ۶۰ درصد رشد به ۲۸۵ دلار رسید.وی تصریح کرد: در چنین شرایطی شرکت‌های مرتبط گروه محصولات شیمیایی، نفتی، فلزی و معدنی رشد بسیار مناسبی را تجربه کردند. تاثیرات سودآوری هم در گزارش‌های ۳ ماهه و هم در گزارش‌های ۶ ماهه صنایع مرتبط بسیار محسوس بود، به‌عنوان مثال نماد فاسمین با دو بار تعدیل در گزارش سال جاری رقمی معادل ۹۵۰ درصد تعدیل مثبت داده و نسبت به دی ماه سال گذشته نیز بازدهی معادل ۱۵۰ درصد داشته است.به گفته بهزادفر، این موضوع برای سایر نمادهای مرتبط با کامودیتی‌ها نیز صادق است و انتظار می‌رود در گزارش‌های ۹ماهه و ابتدای سال بعد نیز این روند ادامه دار باشد.

مدیر امور اعضای کانون کارگزاران با اشاره به اینکه در حال حاضر مهم ترین فاکتور پیش روی بازار سرمایه نشست آتی اوپک است که در پایان ماه جاری (۳۰ نوامبر -۱۰ آذر) برگزار می‌شود، افزود: در این نشست مشخص می‌شود آیا اعضای این سازمان بر سر نحوه کاستن از عرضه نفت به توافق خواهند رسید یا خیر. برخی از تحلیلگران معتقدند در این نشست تغییری در عرضه نفت ایجاد نخواهد شد.وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر توافقی حاصل نشود سال ۲۰۱۷، چهارمین سال پیاپی تداوم مازاد عرضه بر تقاضا خواهد بود. اگر چنین شود قیمت نفت به محدوده ۴۰دلار یا پایین‌تر کاهش پیدا خواهد کرد. چنین موضوعی می‌تواند به‌عنوان تهدید برای صنایع نفتی، پتروشیمی و پالایشگاهی تلقی شود و از آنجا که بین قیمت نفت و سایر فلزات اساسی نیز ارتباط مستقیم وجود دارد این تهدید برای فلزات اساسی و حتی به‌صورت غیر‌مستقیم بر سایر صنایع کشور نیز وجود خواهد داشت. در نتیجه پیشنهاد می‌شود سرمایه‌گذاران اخبار مربوط به آن را به‌صورت مداوم پیگیری کنند.