گروه بینالمللی مطالعات مس خبر داد
تاثیر شگرف پرو بر رشد تولید مس در سال ۲۰۱۶
بورس کالای ایران: گروه بینالمللی مطالعات مس(ICSG)، دادههای اولیه عرضه و تقاضای مس مربوط به ماه جولای را در بولتن اکتبر خود منتشر کرد. گروه بینالمللی مطالعات مس دادههای اولیه عرضه و تقاضای مس مربوط به ماه جولای را در بولتن اکتبر خود منتشر کرد. قبل از هر چیز ذکر این نکته حائز اهمیت است که این موسسه برای تعادل بازار جهانی از محاسبه تقاضای ظاهری چین(مصرفکننده ۴۵ درصد مس جهان) استفاده میکند که در محاسبه تغییرات ذخایر گزارشنشده اعمال نمیشود؛ شامل اداره ذخایر دولتی چین(SRB)، تولیدکننده، مصرفکننده و تجار.
بورس کالای ایران: گروه بینالمللی مطالعات مس(ICSG)، دادههای اولیه عرضه و تقاضای مس مربوط به ماه جولای را در بولتن اکتبر خود منتشر کرد. گروه بینالمللی مطالعات مس دادههای اولیه عرضه و تقاضای مس مربوط به ماه جولای را در بولتن اکتبر خود منتشر کرد. قبل از هر چیز ذکر این نکته حائز اهمیت است که این موسسه برای تعادل بازار جهانی از محاسبه تقاضای ظاهری چین(مصرفکننده ۴۵ درصد مس جهان) استفاده میکند که در محاسبه تغییرات ذخایر گزارشنشده اعمال نمیشود؛ شامل اداره ذخایر دولتی چین(SRB)، تولیدکننده، مصرفکننده و تجار.همچنین برای تسهیل تحلیل بازار جهانی، یک مورد با عنوان «تعدیل تعادل جهانی مس تصفیهشده» برای تغییرات ذخایر تضمینشده چین و بر پایه برآورد میانگین تغییرات موجودیهای گزارشنشده آمده که از سوی سه مشاور مسلط و خبره به مسائل بازار این کشور تهیه شده است.
بازار مس تصفیه شده
بر پایه دادههای اولیه ICSG، بازار مس تصفیهشده در جولای ۲۰۱۶(بدون در نظر گرفتن تغییرات ذخایر تضمین شده چین) حاکی از مازاد ۱۳۳ هزار تنی بود که بهطور عمده ناشی از تضعیف تقاضای ظاهری مس تصفیهشده چین ذکر شد. مازاد تولید در زمان تعدیل فصلی برای تولید و مصرف مس تصفیهشده ۱۰۳ هزار تن برآورد شد.همچنین تعادل مس تصفیهشده برای هفت ماهه ۲۰۱۶(از ابتدای سال تا پایان جولای) شامل بازبینی آمارهای قبلی نشان داد که کسری تولید ۲۶۴ هزار تن و کسری فصلی تعدیلشده ۱۹۱ هزار تن بوده است. این رقم در دوره مشابه قبلی ۷۰ هزار تن بود.در عین حال مصرف مس تصفیه شده جهان در هفت ماهه ۲۰۱۶ با افزایش ۴ درصدی(۵۶۵ هزار تن)نسبت به دوره مشابه قبلی مواجه شد که بهطور عمده ناشی از تقاضای قوی چین(ظاهری) بود.تقاضای ظاهری چین تا ۹ درصد بر پایه افزایش ۱۴ درصدی واردات مس تصفیهشده افزایش یافت. با وجود این، واردات ۱۷۶ هزار تنی مس تصفیهشده چین در ماه جولای کمترین میزان از آوریل ۲۰۱۳ بود و با میانگین واردات ماهانه ۳۱۲ هزار تنی در نیمه نخست ۲۰۱۶ مقایسه شد.مصرف جهان -به جز چین- طی هفت ماه ۲۰۱۶، نیم درصد افزایش یافت. براساس آمارهای منطقه ای، مصرف در اروپا ۵/ ۳ درصد و در آسیا ۵/ ۶ درصد (مصرف آسیا به استثنای چین یک درصد افزایش یافت) افزایش یافت، در حالی که در آفریقا و آمریکا به ترتیب ۱۱ و ۵/ ۴ درصد کاهش پیدا کرد و در اقیانوسیه بدون تغییر باقی ماند.
تولید معدنی جهان
تولید معدنی مس جهان در هفت ماهه ۲۰۱۶ شاهد رشد ۵ درصدی(۵۶۰ هزار تن) در مقایسه با مدت مشابه ۲۰۱۵ بود. تولید کنسانتره نیز تا ۵/ ۶ درصد افزایش یافت، در حالی که استخراج به روش SX-EW یک درصد کاهش داشت.افزایش تولید معدنی جهان بهطور عمده به دلیل افزایش ۴۷ درصدی تولید پرو بود که در حال بهرهبرداری از ظرفیتهای جدید است. همچنین بهبود در سطوح تولید در کانادا و آمریکا، توسعه ظرفیت در مکزیک و رشد تولید در مغولستان در افزایش تولید جهانی نقش داشت. با وجود این، رشد کلی تولید تا حدودی با افت ۵ درصدی تولید در شیلی و افت ۹ درصدی کنگو به دلیل کاهش موقت تولید جبران شد. بر اساس آمارهای منطقهای، تولید در آمریکا ۷ درصد و در آسیا ۸ درصد افزایش یافت، در حالی که در آفریقا ۵/ ۴ درصد کاهش پیدا کرد و در اروپا و اقیانوسیه بدون تغییر باقی ماند. از طرفی نرخ میانگین استفاده از ظرفیت معدنی جهان در هفت ماهه ۲۰۱۶ بدون تغییر نسبت به دوره مشابه قبلی ۵/ ۸۴ درصد شد.
تولید مس تصفیه شده
تولید مس تصفیه شده جهان در هفت ماهه ۲۰۱۶ با رشد ۸/ ۲ درصدی(۳۷۰ هزار تن) نسبت به دوره مشابه قبلی برآورد شد. چین با رشد ۶ درصدی، مهمترین مشارکتکننده در این میزان افزایش بود. همچنین تولید در شیلی و ژاپن- دومین و سومین تولیدکننده مس تصفیهشده جهان- به ترتیب ۲ و ۳ درصد رشد داشت.تولید مس تصفیهشده از لحاظ منطقهای با رشد ۶ درصدی در آمریکا، ۵ درصدی در آسیا و ۸ درصدی در اقیانوسیه همراه بود، در حالی که در آفریقا ۱۴ درصد و در اروپا ۳ درصد کاهش یافت. همچنین نرخ میانگین استفاده از ظرفیت مس تصفیهشده در جهان طی هفت ماهه ۲۰۱۶ بدون تغییر نسبت به دوره مشابه قبلی ۸۳ درصد شد.
ارسال نظر