تازهترین گزارش فائو منتشر شد
رشد مجدد قیمت مواد غذایی در سپتامبر ۲۰۱۶
فائو، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در گزارش جدید خود به افزایش شاخص قیمت محصولات کشاورزی و موادغذایی در ماه سپتامبر اشاره کرده است. به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، در ماه یاد شده، این شاخص (FFPI) که میانگین قیمت چند گروه از موادغذایی و محصولات کشاورزی است ۹/ ۲ درصد نسبت به ماه قبل از آن یعنی آگوست و ۱۰درصد نسبت به سپتامبر سال گذشته افزایش یافته و به ۹/ ۱۷۰ رسیده است. رقم شاخص مربوط به ماه سپتامبر، بالاترین میزان از ماه مارس سال گذشته است. در سال جاری میلادی، فقط در ماه ژوئیه رقم شاخص کاهش یافته و رشد پیوسته شاخص قیمتها عمدتا حاصل افزایش قیمت شکر، محصولات لبنی، روغن گیاهی و گوشت است.
فائو، سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد در گزارش جدید خود به افزایش شاخص قیمت محصولات کشاورزی و موادغذایی در ماه سپتامبر اشاره کرده است.به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، در ماه یاد شده، این شاخص (FFPI) که میانگین قیمت چند گروه از موادغذایی و محصولات کشاورزی است ۹/ ۲ درصد نسبت به ماه قبل از آن یعنی آگوست و ۱۰درصد نسبت به سپتامبر سال گذشته افزایش یافته و به ۹/ ۱۷۰ رسیده است. رقم شاخص مربوط به ماه سپتامبر، بالاترین میزان از ماه مارس سال گذشته است. در سال جاری میلادی، فقط در ماه ژوئیه رقم شاخص کاهش یافته و رشد پیوسته شاخص قیمتها عمدتا حاصل افزایش قیمت شکر، محصولات لبنی، روغن گیاهی و گوشت است.
در گزارش فائو آمده است، در ماه سپتامبر متوسط شاخص قیمت غلات ۹/ ۱۴۰ بوده که ۹/ ۱ درصد نسبت به ماه قبل از آن پایینتر است. این رقم نسبت به سپتامبر سال پیش ۹/ ۸ درصد کمتر است. در ماه سپتامبر برای سومین ماه پیدرپی شاخص قیمت غلات کاهش یافته و عامل آن میزان بالای عرضه است.امسال میزان تولید گندم به رقمی بیسابقه رسیده و تولید برنج افزایش یافته است. به این ترتیب افزایش عرضه، برقیمتها فشار وارد کرده است.متوسط شاخص قیمت روغن گیاهی در ماه سپتامبر ۱۷۲ بوده که ۷/ ۱ درصد بالاتر از رقم ماه آگوست است. پیشبینی تولید کمتر از انتظار و میزان پایین ذخیره در کشورهای صادرکننده و واردکننده سبب افزایش قیمتها شده است.
متوسط شاخص قیمت محصولات لبنی در ماه سپتامبر ۱۷۶ بوده که ۸/ ۱۳ درصد بالاتر از ماه آگوست است. در این راستا تقاضا برای محصولات لبنی بهویژه کره افزایش یافته است. همچنین کاهش ذخیره و رشد مصرف در اتحادیه اروپا به رشد قیمتها کمک کرده است. شاخص قیمت محصولات لبنی از ماه آوریل یعنی ۵ ماه پیش تاکنون ۳۸ درصد افزایش یافته است.شاخص قیمت شکر در ماه سپتامبر ۳۰۴.۸ بوده که ۷/ ۶درصد در مقایسه با ماه آگوست بالاتر است. در ماه سپتامبر برای پنجمین ماه پی در پی شاخص قیمتها افزایش یافته است. شرایط نامساعد آبوهوایی در برزیل که بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده شکر در جهان است سبب رشد قیمتها شده است. پیشبینی کاهش تولید شکر در هند که دومین تولیدکننده بزرگ این محصول کشاورزی در جهان است نیز در افزایش قیمتها تاثیر داشته است.انتظار میرود روندی که در ماههای اخیر در قیمت محصولات کشاورزی و مواد غذایی مشاهده شده در دو ماه آینده ادامه یابد. این در حالی است که تغییرات قیمت نفت یک عامل موثر دیگر در شاخص قیمتها است.
ارسال نظر