مروری بر مهمترین رویدادهای تالار نقرهای
یک هفته با بورس کالا - ۸ آبان ۹۵
طی هفته گذشته رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی پیرامون بورس کالای ایران اتفاق افتاد که در این گزارش نگاهی داریم به مهمترین آن رویدادها.
٢ سیاست اصلی عرضه پتروشیمیها در بورس کالا
به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، طی هفته گذشته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس دستیابی به بورس مرجع منطقهای و جهانی پتروشیمی و کاهش خامفروشی را از سیاستهای عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا دانست و گفت: عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا آثار خوبی در ارتقای بخشهای مختلف صنعت، اقتصاد، تولیدات داخلی و اشتغالزایی برجای گذاشته است؛ این امر در سرمایهگذاریهایی که در بخش عرضه کالاهای پتروشیمی در بورس کالا و صنایعتکمیلی صورت میگیرد بهمراتب بیش از صنایع پتروشیمی بوده که تعداد محدودی را به خود اختصاص دادهاند.
طی هفته گذشته رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی پیرامون بورس کالای ایران اتفاق افتاد که در این گزارش نگاهی داریم به مهمترین آن رویدادها.
٢ سیاست اصلی عرضه پتروشیمیها در بورس کالا
به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، طی هفته گذشته سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس دستیابی به بورس مرجع منطقهای و جهانی پتروشیمی و کاهش خامفروشی را از سیاستهای عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا دانست و گفت: عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا آثار خوبی در ارتقای بخشهای مختلف صنعت، اقتصاد، تولیدات داخلی و اشتغالزایی برجای گذاشته است؛ این امر در سرمایهگذاریهایی که در بخش عرضه کالاهای پتروشیمی در بورس کالا و صنایعتکمیلی صورت میگیرد بهمراتب بیش از صنایع پتروشیمی بوده که تعداد محدودی را به خود اختصاص دادهاند. اسدالله قرهخانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با تاکید براینکه عرضه کالاهای پتروشیمی در بازار بورس کالا بسیاری از سیاستهای کلان بهویژه جلوگیری از خامفروشی را محقق میسازد، اظهار کرد: مهمترین اهداف شورای رقابت در اجرای این مصوبه ارتقای محصولات فرآورده شده با ارزش افزوده بالا، تامین نیازهای داخلی و دستیابی به رتبه برتر و اثرگذار بهعنوان یک مرجع جهانی برای تعیین قیمت در بورس کالای پتروشیمی است.
توسعه صادرات و تمرکز بر مرجعیت قیمت محصولات
از سویی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز طی هفته اخیر در رابطه با کشف قیمت مستمر و منطقی محصولات از طریق بورس کالا اظهار کرد: بورس کالای ایران میتواند در تبدیل شدن کالاهای ایرانی به مرجع قیمتهای منطقهای کمک شایانی کند که از اینرو باید از ظرفیتهای بورس کالا در توسعه صادرات کمک گرفت. حمیدرضا فولادگر گفت: اگر با حمایت دستگاههای مختلف، روند فعالیتهای بورس کالا در بازار کالای کشور بهصورت همهجانبه انجام شود، این نهاد نهتنها میتواند انضباط مالی و رقابتپذیری ایجاد کند، بلکه به مانعی اصلی در مقابل رانتهای موجود بدل خواهد شد.
ورود طلاهای خانگی به چرخه اقتصاد از طریق بورس کالا
همچنین مدیرعامل بورس کالا نیز طی هفته اخیر در رابطه مزیتهای ورود طلاهای خانگی به چرخه اقتصاد ایران گفت: صندوقهای طلا میتواند طلای راکد و خانگی را برای کمک به اقتصاد کشور جمعآوری کند.
حامد سلطانینژاد درباره پیشنهاد راهاندازی صندوق طلا در بورس کالا اظهار کرد: صندوقهای طلا در دنیا کارآیی دارند و برای اینکه از نوسانات جهانی قیمت طلا استفاده شود و در عین حال ریسک تلاطمها را پوشش دهند، مورد استفاده قرار میگیرند؛ افرادی که در این صندوقها یونیت خریداری میکنند میتوانند یا طلا یا پول بیاورند. وی با بیان اینکه این صندوقها کمک میکنند طلای راکد (طلایی که در خانهها نگهداری میشود) در این صندوقها برای کمک به اقتصاد کشور جمعآوری شود، افزود: شمش طلا هم میتواند گزینه پایه دیگری در داراییهای این صندوق باشد و مورد استفاده قرار گیرد. خود سکه میتواند مورد استفاده قرار گیرد، اما مهم این است که اعتماد مردم به بازار طلا را بتوانیم جذب کنیم.
اصلاح ساختار بازار سنگآهن از طریق بورس کالا
ورود سنگآهن به بورس کالا موضوعی است که چندی پیش مطرح شد و دبیرکل انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگآهن طی هفته اخیر در سخنان خود مهمترین کارکرد بورس کالا را برای سنگآهن، شکستن انحصار خرید سنگآهن توسط شرکتهای فولادی عنوان کرد.
علیرضا سیاسیراد، با بیان اینکه رینگ داخلی بورس کالا برای سنگآهن دارای مزیتهای زیادی است، گفت: از جمله مشکلاتی که معدنکاران سنگآهن دارند نحوه فروش این محصول به شرکتهای فولادی است، چراکه به دلیل مشکلی که بین تولیدکننده و خریدار وجود دارد، تولیدکنندگان سنگآهن را به واحدهای فولادی میفروشند و مدتها زمان میبرد تا آنها بتوانند پول خود را دریافت کنند. وی افزود: اما از این لحاظ بورس کالای داخلی میتواند بسیار کمککننده باشد؛ بهطوری که با تعریف یک مکانیزم درست سیستم قیمتگذاری سنگآهن، نظام قرارداد فروش داخلی و تامین نقدینگی معاملات بهدرستی اتفاق میافتد و فعالان بازار، خودشان آن را تنظیم میکنند که در نهایت مشکلی که میان تولیدکننده و خریدار قرار دارد با اصلاح ساختار بازار داخلی برطرف خواهد شد.
برگه معامله بورس کالا، مجوز صادرات سیمان شود
از طرفی دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نیز در هفته گذشته در رابطه با مجوز صادراتی سیمان گفت: اعتقاد فعالان صنعت سیمان این است که تمامی معاملات برای صادرات سیمان از طریق بورس کالا انجام گیرد و گمرکات کشور فقط با برگه معامله بورس کالا اجازه خروج سیمان از کشور را صادر کنند اما همچنان این مهم در دست بررسی است. دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان از اولویتدهی صادرات این محصول خبر داد و گفت: در بحث داخلی برای عرضه سیمان در بورس و بخشهای دیگر همچون بازار آزاد نیاز به زیرساختهای فراوانی است.
کشف قیمت واقعی سنگآهن با عرضه در بورس کالا
رئیس امور بینالملل انجمن سنگآهن ایران هم طی هفته اخیر در سخنان خود به عرضه سنگآهن در بورس کالا اشاره کرد و گفت: عرضه سنگآهن در بورس کالا روش بسیار خوبی است زیرا کشف قیمت واقعی صورت میگیرد. کیوان جعفریطهرانی افزود: براساس ماده ۳۷ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، به منظور جلوگیری از خامفروشی کلیه مواد خام برای گرفتن مجوز صادرات ابتدا در رینگ داخلی بورس کالا عرضه شده و در صورت نبود تقاضا از سوی مصرفکنندگان داخلی، اجازه صادرات به سایر کشورها را دریافت میکنند که در این راستا مقرر شده است تا سنگآهن بهعنوان یکی از کالاهای کلیدی از طریق بورس کالا عرضه شود. وی عنوان کرد: به دلیل اینکه بورس کالای ایران در حوزه کشف قیمت مناسب و شفاف، موفق عمل کرده است لذا عرضه سنگآهن در بورس کالا میتواند برای این صنعت مفید باشد زیرا کشف قیمت واقعی صورت میگیرد و در صورت وجود مشتری داخلی، این محصول در داخل کشور به فروش میرسد و در غیر اینصورت صادر میشود.
ارسال نظر