ایران به دنبال رسیدن به صادرات ۲۰ میلیون تنی فولاد در افق ۱۴۰۴
گروه بنگاهها: بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه در حاشیه نشست سالانه انجمن جهانی فولاد در دبی با بیان اینکه سال آینده ظرفیت تولید فولاد این مجموعه بیش از ۲ میلیون تن افزایش خواهد یافت، گفت: میزان صادرات این مجموعه در سطح فعلی باقی میماند و تولید افزایش یافته به بازار داخلی اختصاص خواهد یافت. وی کشور را روبه رشد دانست و افزود: هر روز شاهد افزایش تقاضا در بازار داخلی هستیم. افزایش رشد اقتصادی به منزله مصرف فولاد بیشتر برای ساخت مسکن، تولید خودرو، لوازم خانگی و سایر محصولات خواهد بود و سرانه مصرف فولاد در کشور میتواند از میزان فعلی ۲۳۵ کیلوگرم فراتر رود و حتی از مرز ۳۰۰ کیلوگرم برای هر نفر عبور کند.
گروه بنگاهها: بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه در حاشیه نشست سالانه انجمن جهانی فولاد در دبی با بیان اینکه سال آینده ظرفیت تولید فولاد این مجموعه بیش از ۲ میلیون تن افزایش خواهد یافت، گفت: میزان صادرات این مجموعه در سطح فعلی باقی میماند و تولید افزایش یافته به بازار داخلی اختصاص خواهد یافت.وی کشور را روبه رشد دانست و افزود: هر روز شاهد افزایش تقاضا در بازار داخلی هستیم. افزایش رشد اقتصادی به منزله مصرف فولاد بیشتر برای ساخت مسکن، تولید خودرو، لوازم خانگی و سایر محصولات خواهد بود و سرانه مصرف فولاد در کشور میتواند از میزان فعلی ۲۳۵ کیلوگرم فراتر رود و حتی از مرز ۳۰۰ کیلوگرم برای هر نفر عبور کند.مدیرعامل فولاد مبارکه بیان کرد: امسال تقاضای فولاد در کشور حدود ۱۹ میلیون تن خواهد بود و دولت طبق برنامه به دنبال افزایش ظرفیت تولید فولاد به ۵۵ میلیون تن تا سال ۱۴۰۴ است که از این رقم ۳۵ تا ۳۶ میلیون تن فولاد قرار است به مصرف داخلی برسد، وی تصریح کرد: ایران قصد دارد طی سالهای آینده به صادرات ۲۰ میلیون تن فولاد دست پیدا کند.برآورد میشود تقاضای جهانی فولاد در سال ۲۰۱۷ با رشد ۵/ ۰ درصدی به یک میلیارد و ۵۱۰ میلیون تن برسد و امسال نیز تقاضای جهانی فولاد با رشد ۲/ ۰ درصدی به یک میلیارد و ۵۰۱ میلیون تن خواهد رسید.
صرفهجویی اقتصادی 5/ 7میلیارد ریالی در مجتمع فولاد سبا
هیبتالله کریمی دستگردی، تکنیسین طراحی حمل و نقل، ساختمان و اسکلت فلزی بهینه فولاد مبارکه گفت: از اقلام موجود در مجتمع فولاد سبا و در نتیجه کاهش خرید تجهیزات و مواد به میزان ۵/ ۷ میلیارد ریال صرفهجویی اقتصادی در مجتمع فولاد سبا به بار نشست.وی تصریح کرد: با بهکارگیری بهینه از تجهیزات موجود در شرکت، انشعابهای برق ساختمانهای جدیدالاحداث فولاد سبا و تعمیرات و بهینهسازی که در قالب پروژههای باز برقی، مخابرات و تاسیسات در دستور کار بود بدون نیاز به خرید مجدد انجام شد.وی درخصوص مزایای اجرای این پروژه خاطرنشان کرد: در جریان اجرای این پروژه، علاوه بر مزیت فوق، از اقلام راکد در انبارها استفاده شد که این امر صرفهجویی اقتصادی دیگری از جمله انبارگردانی و سایر تمهیدات موردنیاز به منظور حفظ و نگهداری اقلام و تجهیزات را نیز در پی داشته است.
بهینهسازی تجهیزات «مخلوط کن» واحد گندلهسازی
براساس این گزارش، با همکاری کارکنان تعمیرگاه مرکزی و تعمیرات مکانیک واحد گندلهسازی، پروژه بهینهسازی روکش بوش اسلیو میکسرهای ثانویه (مخلوطکن) واحد گندلهسازی با موفقیت انجام شد و علاوه بر صرفهجویی اقتصادی قابل توجه برای شرکت، افزایش طول عمر بوش اسلیو و شافت، کاهش توقفات، کاهش هزینه خرید قطعات یدکی را موجب شد.مهدی صبوری سرپرست واحد تجهیزات دوار گفت: در واحد گندلهسازی در قسمت میکسرها، کنسانتره آسیاب شده و کنسانتره نرمه با مواد افزودنی مثل لجن، بنتونیت و... مخلوط شده و برای تشکیل گندله خام به دیسکها ارسال میشوند. در میکسرها شافت میکسر با پاروهای مونتاژ شده روی آن وظیفه مخلوط کردن مواد را بهعهده دارد و بوش اسلیوهای مذکور وظیفه محافظت از دو سر شافت و همچنین وظیفه آببندی و جلوگیری از خروج مواد رابه عهده دارند و در گلویی میکسر نصب میشود.
وی افزود: با توجه به شرایط خاص بهرهبرداری از ابتدای راهاندازی معمولا طی مدت یک سال بین دو تا سه بار میکسر ثانویه متوقف شده و اسلیو آن باید تعویض میشد بنابراین امکان آسیب رسیدن به شافت اصلی وجود داشت که در صورت بروز خرابی شافت اصلی، لاجرم باید تعویض میشد و از آنجا که طول شافت حدود ۷ متر بوده و نیاز به متریال زیادی دارد، همواره در تامین متریال آن مشکلات زیادی را ایجاد میکرد ، همچنین ساخت شافت چه در داخل و چه از طرف پیمانکاران بیرونی هزینه بالایی را برای شرکت به همراه دارد. سرپرست واحد تجهیزات دوار درخصوص اجرای این پروژه گفت: با توجه به جلسات متعدد با تیم تعمیرات مکانیک واحد گندلهسازی و تعمیرگاه مرکزی مقرر شد پوششدهی بوش اسلیوها با سرامیک انجام شود و در ناحیه مورد تست قرار گیرد که بعد از انجام فرآیند مذکور توسط تعمیرگاه مرکزی و نصب قطعه روی تجهیز، پوششدهی باعث افزایش طول عمر بوش اسلیو به میزان ۵ سال و پیرو آن باعث جلوگیری از خرابی شافت میکسر شد. همچنین علاوه بر کاهش توقفات واحد گندلهسازی به دلیل دمونتاژ و مونتاژ مکرر شافت و بوش اسلیو، باعث کاهش هزینه خرید قطعات یدکی به میزان قابل توجهی شد.
ارسال نظر