برای نخستین بار صورت گرفت
تصویب صورتهای مالی سال ۹۴ ایمیدرو در موعد قانونی
جلسه مجمع عمومی عادی سالانه ایمیدرو برای سال ۹۴ به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت و با حضور اعضای مجمع و بازرسان قانونی برگزار شد و صورتهای مالی سال مذکور به تصویب رسید. به گزارش روابطعمومی ایمیدرو، جلسه مجمع عمومی سال ۹۴ ایمیدرو پس از ۶سال برای نخستین بار در موعد قانونی آن برگزار و از نظر اعضای مجمع بهعنوان یک نکته حائز اهمیت تلقی شد. این در حالی است که طی ۶ سال اخیر، مجامع عمومی این سازمان با تاخیر چند ماهه برگزار شده بود.
در این جلسه ابتدا گزارش عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از سوی مهدی کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو ارائه و سپس گزارش بازرس قانونی قرائت شد.
جلسه مجمع عمومی عادی سالانه ایمیدرو برای سال ۹۴ به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت و با حضور اعضای مجمع و بازرسان قانونی برگزار شد و صورتهای مالی سال مذکور به تصویب رسید. به گزارش روابطعمومی ایمیدرو، جلسه مجمع عمومی سال ۹۴ ایمیدرو پس از ۶سال برای نخستین بار در موعد قانونی آن برگزار و از نظر اعضای مجمع بهعنوان یک نکته حائز اهمیت تلقی شد. این در حالی است که طی ۶ سال اخیر، مجامع عمومی این سازمان با تاخیر چند ماهه برگزار شده بود.
در این جلسه ابتدا گزارش عملکرد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران از سوی مهدی کرباسیان، رئیس هیات عامل ایمیدرو ارائه و سپس گزارش بازرس قانونی قرائت شد. در گزارش ارائه شده از سوی مهدی کرباسیان، مسیری که ایمیدرو در سالهای گذشته برای تغییر استراتژی با هدف برونرفت از چالشهای مالی، تحریم و امور بینالمللی، فعال شدن طرحها و... طی کرده، به استحضار اعضای مجمع رسانده شد. وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه مجمع عمومی ایمیدرو گفت: آنچه در سالهای گذشته به اسم خصوصیسازی انجام گرفت، در عمل به مفهوم رد دیون بیش از نیمی از سهام واگذار شده بود آن هم در شرایطی که منابع آن برای اجرا یا اتمام طرحها در اختیار ایمیدرو قرار داده نشد و سازمان توسعهای همچون ایمیدرو از منابع مالی تهی شد.
محمدرضا نعمتزاده افزود: با حمایت مجلس شورای اسلامی در اسفند ۹۲ مصوب شد که ۷۰ درصد باقی مانده واگذاریها در اختیار سازمان مربوطه قرار گیرد هرچند ارقام آن ناچیز است که برای رفع آن مساله نیاز به کمک مجمع عمومی داریم. وی ادامه داد: معدن اگرچه جای نفت را نمیگیرد اما به لحاظ ارزش افزوده، خوداتکایی، تامین مواد اولیه، فناوری و ایجاد اشتغال بالا، اهمیت ویژهای برای اقتصاد دارد. وی یادآور شد: بخش معدن ایران با داشتن پتانسیلهای فراوان، باید سهمی بیش از ۲/ ۱ درصد در تولید ناخالص داخلی داشته باشد و بررسیها نشان داده که میتوان این سهم را به ۳ تا ۴ درصد افزایش داد. نعمتزاده گفت: بهدنبال این هستیم که مواد خام معدنی را به ارزش افزوده بالاتر در صنعت فولاد یا دیگر صنایع معدنی تبدیل کنیم که در این زمینه دهها طرح در زنجیره فولاد (شامل گندله و کنسانتره) و دیگر زنجیرههای معدنی راهاندازی خواهیم کرد.
برنامه راهاندازی طرحها
رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نیز در این جلسه ضمن ارائه گزارش عملکرد سال ۹۴ ایمیدرو به مجمع عمومی گفت: ایمیدرو طی سه سال اخیر ۶۸۵ میلیون دلار از طرحهای متوقف و نیمهتمام را راهاندازی کرده و تا یکسال آتی نیز بیش از دو میلیارد دلار پروژه را افتتاح خواهد کرد. مهدی کرباسیان با بیان اینکه بیش از ۷ میلیارد دلار طرح نیز بعد از دولت یازدهم راهاندازی میشود، گفت: ایمیدرو طی سه سال اخیر ۳/ ۲ میلیارد دلار طرح جدید نیز تعریف کرده است. وی ادامه داد: در سال ۹۲ حدود ۲۴ هزار میلیارد تومان طرح راکد، نیمه تمام و متوقف شده داشتیم که اکنون همه این تعداد طرح فعال شدهاند ضمن اینکه برخی از این طرحها افتتاح شده و برخی دیگر نیز تا پایان امسال تکمیل و افتتاح خواهند شد.
کرباسیان اظهار کرد: ایمیدرو فعالیتهای اکتشافی در وسعت ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع را در ۲۱ استان کشور شروع کرده و مطمئن هستیم تا پایان امسال یا پایان دولت یازدهم، ذخایر جدیدی را کشف و اعلام میکنیم. به گفته کرباسیان، با انجام فعالیت جدید اکتشافی، تاکنون ۴۰۰ میلیون تن ذخایر جدید سنگآهن به مجموع ذخایر این ماده معدنی افزوده شده است.وی گفت: در بخش پژوهش نیز در حال حاضر با بیش از ۲۰ دانشگاه همکاری داریم و پروژههای خاص پژوهشی را پیگیری میکنیم. همچنین در بخش آموزش، ایمیدرو تاکنون ۱۶۶ دوره آموزش ایمنی معادن برای بخش خصوصی با استفاده از استادان خارجی برگزار کرده است. کرباسیان همچنین چالشهای موجود را بیان کرد و افزود: مزیت انرژی کشور باید مشوق سرمایهگذاری خارجی باشد بهطوری که بتوان با استفاده از آن، سرمایهگذاریهای لازم برای ایجاد زیرساختهای بخش معدن و صنایع معدنی را جذب کرد. وی اضافه کرد: ایمیدرو برای همکاری با خارجیها باید «سهم آورده» خود را ارائه دهد که برای این امر نیازمند دریافت ۳میلیارد دلار وام از صندوق توسعه ملی است. کرباسیان در عین حال بر افزایش یافتن سرمایه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی با بهرهگیری از منابع صندوق توسعه ملی تاکید کرد.
ارسال نظر