در پی معامله ۳/ ۱میلیون تن کالای پتروشیمی در شهریور ثبت شد
بازار ۱۷هزار میلیارد ریالی پتروشیمیها و پالایشیها در بورس کالا
طی شهریورماه حدود ۷/ ۲ میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس کالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت که نسبت به ماه قبل به لحاظ ارزش رشد ۸ درصدی را تجربه کرد. به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل بورس کالای ایران، در این مدت تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد معامله حدود یک میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال در دو بخش داخلی و صادراتی بود که به لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه ماه قبل با رشد ۱۴ درصدی مواجه شده است. طی شهریور ماه در تالار محصولات صنعتی و معدنی بیش از ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات فولادی، ۳۳۰ هزار تن سنگآهن، ۲۲ هزار و ۲۰ تن انواع مس، ۱۱ هزار و ۹۸۰ تن انواع آلومینیوم،۵۰۰ تن کک متالورژی، ۲۵۰۰ تن سیمان، ۴۸۰ تن سولفور مولیبدن،۶۰ تن شمش روی و ۱۲ تن کنسانتره فلزات گرانبها مورد معامله قرار گرفت.
طی شهریورماه حدود ۷/ ۲ میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس کالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت که نسبت به ماه قبل به لحاظ ارزش رشد ۸ درصدی را تجربه کرد.به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل بورس کالای ایران، در این مدت تالار محصولات صنعتی و معدنی شاهد معامله حدود یک میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از ۱۴ هزار میلیارد ریال در دو بخش داخلی و صادراتی بود که به لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه ماه قبل با رشد ۱۴ درصدی مواجه شده است.طی شهریور ماه در تالار محصولات صنعتی و معدنی بیش از ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات فولادی، ۳۳۰ هزار تن سنگآهن، ۲۲ هزار و ۲۰ تن انواع مس، ۱۱ هزار و ۹۸۰ تن انواع آلومینیوم،۵۰۰ تن کک متالورژی، ۲۵۰۰ تن سیمان، ۴۸۰ تن سولفور مولیبدن،۶۰ تن شمش روی و ۱۲ تن کنسانتره فلزات گرانبها مورد معامله قرار گرفت. به لحاظ ارزش، اکثر گروههای کالایی مذکور با افزایش ارزش معاملات مواجه شدند که از جمله آنها میتوان به رشد ۲۲ درصدی ارزش معاملات گروه فولاد،۷/ ۵ درصدی گروه روی و ۵۱ درصدی گروه آلومینیوم اشاره کرد. در این ماه همچنین ۶۹ کیلوگرم شمش طلا در بورس معامله شد.
رشد معاملات همه کالاها در تالار پتروشیمی
در این مدت همچنین بیش از ۳/ ۱ میلیون تن انواع کالای پتروشیمی در تالار فرآوردههای نفت و پتروشیمی در دو بخش داخلی و صادراتی مورد معامله قرار گرفت و ارزش معاملات انواع فرآوردههای نفت و پتروشیمی در این تالار از مرز ۱۷ هزار میلیارد ریال عبور کرد که در مقایسه با مرداد ماه به ترتیب از نظر حجم و ارزش رشد ۲۳ و ۲۹ درصدی را تجربه کرد. در این تالار همه گروههای کالایی با افزایش حجم و ارزش معاملات روبهرو شدند.براساس این گزارش، طی شهریور ماه حدود ۴۹۴ هزار تن انواع قیر، ۲۷۵ هزار تن انواع مواد پلیمری، ۳۲۴ هزار تن وکیوم باتوم، ۹۱ هزار تن انواع مواد شیمیایی و ۸۲ هزار تن لوب کات توسط مشتریان خریداری شده است و از دیگر فرآوردههای نفتی و پتروشیمی که در مدت مذکور معامله شد میتوان به داد و ستد حدود ۴۴۰۰ تن سلاپس واکس، ۲۴ هزار و ۹۷۰ تن گوگرد، ۱۵۰تن گاز آرگون و ۶ هزار و ۶۶۲ تن عایق رطوبتی اشاره کرد.
معامله ۲۴۱ هزار تن جو دامی قیمت تضمینی
تالار محصولات کشاورزی بورس کالای ایران طی شهریورماه شاهد معامله ۲۴۱ هزار تن جو دامی کشاورزان استانهای مختلف کشور در قالب طرح قیمت تضمینی به ارزش بیش از یکهزار و ۶۷۰ میلیارد ریال بود. در این تالار همچنین ۴۹۴۰تن مرغ منجمد، ۱۰ هزار تن گندم، ۱۶۰۰ تن کنجاله، ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن شکر سفید، ۴ کیلوگرم زعفران رشته، ۴۰۰ تن روغن خام و ۱۲ هزار و ۷۴۰ تن ذرت داد و ستد شد.
انتشار ۲۶۵۰ میلیارد تومان اوراق سلف گندم
طی شهریور ماه بورس کالای ایران برای اولین بار شاهد انتشار ۲۶۵۰ میلیارد تومان اوراق سلف موازی استاندارد روی یک کالای کشاورزی یعنی گندم بود. با انتشار این اوراق، بزرگترین تامین مالی بخش کشاورزی ایران در بازار سرمایه از طریق بورس کالای ایران و ظرف دو روز با موفقیت کامل انجام شد.اوراق سلف موازی گندم با نام و معاف از مالیات بوده و با سررسید ۶ ماهه و با نرخ بازده ۱۰ درصدی معادل سود ۲۰ درصد سالانه منتشر شد و نرخ بازخرید بازارگردان نیز روزشمار معادل ۱۹ درصد در سررسید سالانه تعیین شده بود که با استقبال سرمایهگذاران به فروش رسید.
انعقاد بیش از ۱۳۰ هزار قرارداد آتی سکه طلا در بازار مشتقه
بازار مشتقه بورس کالای ایران طی شهریور ماه شاهد انعقاد ۱۳۰ هزار و ۳۷۴ قرارداد آتی سکه طلا به ارزش بیش از ۱۵ هزار و ۲۲۶ میلیارد ریال بود. در این ماه حدود ۹۳ هزار قرارداد سکه تحویل اردیبهشت ماه ۹۶ به فروش رفت که بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد. از سوی دیگر ۱۷ هزار قرارداد سکه تحویل تیرماه ۹۶ و ۱۳ هزار قرارداد سکه تحویل اسفند ۹۵ نیز از سوی مشتریان مورد معامله قرار گرفت. قراردادهای آتی سکه تحویل دی، آبان و شهریور نیز به ترتیب با ۱۰۲۰، ۲۰۷۱ و ۳۲۶۷ قرارداد در ردههای بعدی معاملات قرار گرفتند.
ارسال نظر