وزیر جهاد کشاورزی گفت: اکنون بیش از دو برابر تقاضای موجود، شکر در بورس کالا عرضه می‌شود و نصف آنچه عرضه می‌شود، بیشتر خریدار ندارد. همین هم موجب شده التهاب بازار تا حدودی فروکش کند.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، تنظیم بازار کالاهای اساسی مصرفی مردم همواره مباحث گسترده‌ای را در محافل رسانه‌ای و افکار عمومی موجب شده است. گاه نبود هماهنگی دستگاه‌های مرتبط، گاه بی‌برنامگی در قیمت‌گذاری و افزایش یا کاهش قیمت‌ها و گاه هم نداشتن سازماندهی مناسب در خصوص واردات به‌موقع کالاها چالش‌های زیادی را موجب شده است. این مساله به‌ویژه در دولت قبل که قیمت‌ها به یکباره شدیدا حالت صعودی به خود می‌گرفت یا برخی کالاها نایاب می‌شد، مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده بود. با این حال در سه سال گذشته به اذعان کارشناسان، تنظیم بازار توسط دولت به‌خوبی انجام شده است. نوسانات قیمت کالاهای اساسی در این دوره به کمترین حد خود رسید و تنها در یک ماه اخیر شاهد بودیم که در خصوص برخی کالاهای اساسی نوسانات رخ داد و قیمت کالاهایی نظیر شکر، مرغ و گوشت قرمز رشد داشت. در این خصوص وزیر جهاد کشاورزی ضمن بیان مهم‌ترین علت‌های این نوسانات یک ماه اخیر، به تشریح اقدامات وزارت کشاورزی و ستاد تنظیم بازار در این خصوص پرداخت.

محمود حجتی در پاسخ به اینکه در سال گذشته شاهد افزایش تولید شکر و خرید این محصول بودیم، با این حال در مقاطعی به‌ویژه اخیرا شاهد افزایش بی‌رویه قیمت این محصول هستیم. چرا این افزایش قیمت رخ داد؟ آیا در واردات آن تعلل شد یا مسائل دیگری مانند احتکار موجب افزایش قیمت شد، می‌گوید: دو دلیل عمده برای این نوسان قیمت شکر وجود دارد. اول اینکه من فکر می‌کنم همکاران ما غفلت کردند و به‌موقع شکر را در داخل بورس عرضه نکردند. اکنون بیش از دو برابر تقاضای موجود، شکر در بورس کالا عرضه می‌شود و نصف آنچه عرضه می‌شود، بیشتر خریدار ندارد. همین هم موجب شده التهاب بازار تا حدودی فروکش کند.

علت دیگر افزایش قیمت شکر به سوداگری برخی محتکران بازار برمی‌گردد. طبق روال طبیعی بازار، ستاد تنظیم قیمت بازار برای جبران هزینه‌های تولید این کالا قرار بود قیمت این محصول را کمی بالا ببرد و این سوداگران با علم به این موضوع، اقدام به احتکار شکر کردند و این احتکار کمبود در بازار را موجب شد. هم‌اکنون روزانه بیش از حد تقاضا شکر به قیمت هزار و ۵۳۰ تومان عرضه می‌شود و التهاب کلی قیمت فروکش کرده است. علاوه‌بر این هم‌اکنون شکر وارداتی جدید هم در بازار عرضه شده است، همچنین شکر چغندرقند هم به‌زودی وارد بازار می‌شود و مشکل قیمت حل خواهد شد.

وی همچنین در خصوص وضعیت قیمت مرغ و اختلاف قیمتی در بازارهای مختلف می‌گوید: در مورد هر کالایی باید یک مرجع داشته باشیم. در مورد مرغ، میدان بهمن مبنای قیمت ماست. روزانه حدود ۵۰۰ تن مرغ در میدان بهمن عرضه می‌شود. توزیع‌کنندگانی که در سطح تهران وجود دارند، مرغ خود را از آنجا تهیه می‌کنند و مرغی که از استان‌های مختلف مانند مازندران، گلستان، گیلان، قزوین، قم و... به سمت تهران می‌آیند، در میدان بهمن عرضه می‌شود.

در میدان بهمن قیمت مرغ زیر ۷ هزار تومان است و صبح‌ها اول وقت تا ۶۵۰۰ تومان عرضه می‌شود. به نظر ما بازار مرغ حالت طبیعی به خود گرفته و منطقی است. ممکن است در جاهایی گرانفروشی صورت پذیرد و رفتار قیمتی درستی وجود نداشته باشد، اینجا دیگر سازمان‌های نظارت بر عرضه‌کننده باید برخورد کنند. از نظر ما شاخص قیمت مرغ میدان بهمن برای توزیع‌کننده باید حداکثر ۶۹۰۰ تومان باشد و برای مصرف‌کننده هم قیمت‌ها باید از ۶۹۰۰ تومان تا ۷۵۰۰ تومان باشد. با گزارش‌هایی که من دارم، این روزها تقریبا این محدوده قیمتی هم برای توزیع‌کننده و هم برای مصرف‌کننده حاکم است.