کارخانه تولید فولاد با روش جدید فردا افتتاح میشود
گروه بنگاهها- آزاده حسینی: مجتمع فولاد کویر دامغان فردا پنجشنبه (چهارم شهریور) با بهرهگیری از روشی جدید در تولید فولاد به بهرهبرداری میرسد، فناوری این مجتمع فولاد برای اولین بار در کشور توسط بخش خصوصی بهکار گرفته شده است.
محمدنبی رضایی نایب رئیس هیاتمدیره شرکت سرمایه گستر نور(سرمایه گذار کارخانه) با اعلام این مطلب تصریح کرد: ایجاد فرصت شغلی، تولید ثروت ملی، جلوگیری از خامفروشی، جلوگیری از خروج ارز و جلوگیری از صادرات فولاد به داخل کشور از اهدافی است که در احداث کارخانههای جدید فولاد در کشور باید مبنا قرار بگیرد.
گروه بنگاهها- آزاده حسینی: مجتمع فولاد کویر دامغان فردا پنجشنبه (چهارم شهریور) با بهرهگیری از روشی جدید در تولید فولاد به بهرهبرداری میرسد، فناوری این مجتمع فولاد برای اولین بار در کشور توسط بخش خصوصی بهکار گرفته شده است.
محمدنبی رضایی نایب رئیس هیاتمدیره شرکت سرمایه گستر نور(سرمایه گذار کارخانه) با اعلام این مطلب تصریح کرد: ایجاد فرصت شغلی، تولید ثروت ملی، جلوگیری از خامفروشی، جلوگیری از خروج ارز و جلوگیری از صادرات فولاد به داخل کشور از اهدافی است که در احداث کارخانههای جدید فولاد در کشور باید مبنا قرار بگیرد. نبی رضایی با اشاره به راهاندازی فولاد دامغان در راستای اقتصاد مقاومتی و عدم خام فروشی موثر، گفت: پیش از این مواد اولیه تمام معادن بهصورت خام به کشورهای دیگر صادر میشد و ما مجبور بودیم به جای تولید کار و ثروت، محصولات فولادی را از کشورهای بیگانه دریافت کنیم. او با تاکید بر اینکه، پیش از احداث فولاد دامغان تمامی معادن موجود در منطقه صادرات سنگآهن به کشورهای دیگر را انجام میدادند، اعلام کرد: پس از فرمان رهبری مبنی بر ممنوعیت خام فروشی، با احداث کارخانه دامغان موافقت شد.نایب رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه گستر نور تصریح کرد: برنامه این کارخانه به این صورت تدوین شد که مواد خام در کارخانه استحصال شده و به آهن تبدیل شود. نایب رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه گستر نور با ابراز خرسندی گفت: تمام نیروی به کار رفته حتی در بعد فوق تخصصی در کارخانه فولاد مهندسان داخلی هستند. رضایی با بیان اینکه فولاد دامغان با ظرفیت سیصد هزار تن در هر سال با تکمیل دو فاز دیگر به پایان خواهد رسید، گفت: تولید سیصد هزار تن فولاد با تکنولوژی SLRN و جلوگیری از خارج شدن مواد معدنی به کشورهای بیگانه و واردات آهن و فولاد به داخل کشور بوده است. وی افزود: در حال حاضر حدود ۵۹۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته است، علاوه بر سرمایهگذاری که در این کارخانه برای تولید شمش صورت گرفته امیدواریم که بتوانیم کارخانه نورد را در کنار کارخانه فولاد احداث کنیم. نایب رئیس هیات مدیره شرکت سرمایه گستر نور افزود: همچنین یک هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخش خصوصی برای فولاد پیشبینی شده است. براساس این گزارش، مجتمع فولاد کویر دامغان با هدف تولید آهن اسفنجی و شمش فولادی به ظرفیت سیصد هزارتن در سال در فاز اول و در فاز توسعه تولید پانصد هزار تن آهن اسفنجی، شمش فولادی و سایر محصولات فولادی در سال در زمینی به مساحت ۱۲۰ هکتار در جنوب غرب شهر دامغان احداث شده است. در فاز اول بهرهبرداری واحد ذوب و ریخته گری مجتمع فولاد کویر دامغان به روش ذوب با کوره القایی؛ که یکی از متداولترین کورهها در ذوب آلیاژی آهنی است به بهرهبرداری میرسد.در این کورهها بهدلیل کیفیت خوب مذاب تولیدی و ترکیب یکنواخت مذاب در ذوب آلیاژهای غیرآهنی نیز استفاده میشود. فرآیند گرمایش القایی روشی است که در آن مواد هادی برق از طریق جریان گردابی القا شده توسط میدان الکترو مغناطیسی متغیر گرم میشوند. تجهیزات اصلی واحد ذوب و ریخته گری شامل کورههای القایی ۲۵ تنی و الکترونیزم ماشین ریختهگری پیوسته چهار خطه CCM کانکست است. ماشین ریختهگری مداوم کانکست موجود در شرکت فولاد کویر دامغان یکی از مجهزترین ماشینهای ریختهگری چهار خطه در ایران است.با افتتاح و راهاندازی واحد احیای مجتمع در آینده نزدیک فولاد کویر دامغان اولین شرکتی خواهد بود که از روش SLRN برای احیای سنگآهن استفاده خواهد کرد. روش SLRN روشی است که در آن آهن اسفنجی در کوره افقی دوار با شیب حدود ۵ درجه و با استفاده از زغال بهعنوان عامل حرارتی تولید میشود.
ارسال نظر