تامین بلندمدت بوکسیت آلومینیوم ایران از گینه
گروه بنگاهها:رئیس هیات عامل ایمیدرو با تشکر از دولت و وزارت معدن و زمینشناسی گینه کوناکری بابت تمدید قرارداد بهره برداری از معدن بوکسیت آن کشور با ایران به مدت ۲۵ سال، اظهار کرد: این قرارداد زمینه شکوفایی صنعت آلومینیوم ایران و توسعه همکاریهای معدنی دو کشور را فراهم میسازد.
مهدی کرباسیان با بیان اینکه گزارش این طرح با هدف تولید و ارسال سالانه ۴ میلیون تن بوکسیت برای ایران، در حال نهایی شدن است، گفت: این گزارش(BFS) توسط مشاوران اروپایی (آلمان- انگلیس) به مراحل انتهایی رسیده و پیشبینی میشود در مهرماه آماده شود.
گروه بنگاهها:رئیس هیات عامل ایمیدرو با تشکر از دولت و وزارت معدن و زمینشناسی گینه کوناکری بابت تمدید قرارداد بهره برداری از معدن بوکسیت آن کشور با ایران به مدت ۲۵ سال، اظهار کرد: این قرارداد زمینه شکوفایی صنعت آلومینیوم ایران و توسعه همکاریهای معدنی دو کشور را فراهم میسازد.
مهدی کرباسیان با بیان اینکه گزارش این طرح با هدف تولید و ارسال سالانه ۴ میلیون تن بوکسیت برای ایران، در حال نهایی شدن است، گفت: این گزارش(BFS) توسط مشاوران اروپایی (آلمان- انگلیس) به مراحل انتهایی رسیده و پیشبینی میشود در مهرماه آماده شود. به گفته وی، با آماده شدن این گزارش، علاوه بر مشخص شدن رقم دقیق سرمایهگذاری و ظرفیت تولید کارخانه تولید آلومینا از بوکسیت، مناقصهای بینالمللی برای ساخت طرح در سواحل جنوبی ایران برگزار میشود. کرباسیان با یادآوری ظرفیت حدود ۴۰۰میلیون تنی تولید آلومینیوم در ایران، اظهار کرد: دو سوم از نیاز مواد اولیه تولید آلومینیوم در کشور ما از طریق واردات تامین میشود از همین رو باید به منابع قابل اتکا دسترسی داشته باشیم که همکاری با گینه، زمینه این مهم را تامین کرده است. وی تاکید کرد: ایران در چشمانداز ۲۰ساله، برنامه دستیابی به ظرفیت تولید ۵/ ۱میلیون تن شمش آلومینیوم را در برنامه دارد که تامین بوکسیت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. وزیر معادن و زمین شناسی گینه کوناکری هم در این نشست با اشاره به پتانسیلهای معدنی آن کشور و توانمندی شرکتهای ایرانی در حوزه معدن گفت: طرفهای ایرانی میتوانند کمبودهای فناوری و تخصصی بخش معدن گینه را برطرف کنند و گینه هم با ذخایر معدنی خود، زمینه افزایش همکاری را فراهم میکند.
همکاری معدنی ایران و گینه طبق قراردادی است که دو طرف در ابتدای دهه ۹۰ میلادی امضا کردهاند، اما آن همکاری در دو دهه اخیر عملی نشد و ایمیدرو برای بهرهگیری از ظرفیتهای معدنی گینه، سال گذشته قرارداد بهرهبرداری از معدن بوکسیت دابولا-توگه را برای ۲۵ سال دیگر تمدید کرد. طبق گفته عبدل آیه ماگوسوبا، گینهکوناکری ۹/ ۱۴ میلیارد تن ذخیره زمینشناسی و ۴ میلیارد تن ذخیره قطعی بوکسیت در اختیار دارد و معدنی که در اختیار شرکت مشترک ایران- گینه (SBDT) قرار داده از ذخیره ۷۰میلیون تنی برخوردار است. این کشور در عین حال ۱۰ میلیارد تن سنگ آهن با عیار ۶۵ درصد در اختیار دارد که زمینه مساعدی برای همکاریهای دو طرف است. وی تاکید کرد که خواهان بهرهگیری از تخصص شرکتهای ایرانی در زمین شناسی، معدن، فرآوری، آموزش و تحقیقات و ... هستیم. این مقام گینه درباره اقدامات این کشور برای جذب سرمایه در معدن گفت: تامین امنیت مهمترین اقدامی بود که دولت ما از سال ۲۰۱۰ آغاز کرد. پس از آن، اصلاح قانون معادن، معافیتهای مالیاتی و ارائه تسهیلات جدید را برای سرمایهگذاران انجام داد. وی از ایجاد سیستم «پنجرهواحد» که سبب تجمیع صدور مجوزها و نیازهای قانونی میشود بهعنوان روشی برای کاهش بوروکراسی در مسیر جذب سرمایهگذاری یاد کرد. رئیس هیات عامل ایمیدرو در پایان این نشست از آماده شدن تفاهمنامه همکاری معدنی، تحقیقاتی،آموزشی با گینه کوناکری خبر داد که در روزهای آتی به امضا میرسد. وزیر معادن و زمین شناسی گینه کوناکری قرار است دیداری نیز با روسای سازمان زمین شناسی ایران و مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران برای توسعه همکاریها داشته باشد.
ارسال نظر