۵ خبر سلطانینژاد برای بورس کالا
جایگزینی سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی، عرضه مجدد سیمان در بورس کالا و بهرهگیری از اوراق سلف موازی، از اخبارهای پررنگ این روزهای بورس کالاست. سلطانینژاد ضمن اعلام برطرف شدن نگرانیهایش درباره پرداختهای وزارت کشاورزی به کشاورزان، در مورد سیمان نیز گفت: درصورتی که وزارت صنعت موافقت خود را با عرضه کل سیمان تولیدی در بورس اعلام کند، میتوانیم از سازوکار بورس کالا برای عرضه سیمان بهرهمند شویم.
حامد سلطانینژاد در گفتوگو با «ایسنا» در مورد عرضه جو و ذرت در سال ۱۳۹۵ توسط بورس کالا اظهار کرد: در حال حاضر برداشت جو شروع شده و طبق مصوبه هیاتوزیران کل عرضه جو و ذرت در سال ۱۳۹۵ از طریق بورس کالا صورت میگیرد.
جایگزینی سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی، عرضه مجدد سیمان در بورس کالا و بهرهگیری از اوراق سلف موازی، از اخبارهای پررنگ این روزهای بورس کالاست. سلطانینژاد ضمن اعلام برطرف شدن نگرانیهایش درباره پرداختهای وزارت کشاورزی به کشاورزان، در مورد سیمان نیز گفت: درصورتی که وزارت صنعت موافقت خود را با عرضه کل سیمان تولیدی در بورس اعلام کند، میتوانیم از سازوکار بورس کالا برای عرضه سیمان بهرهمند شویم.
حامد سلطانینژاد در گفتوگو با «ایسنا» در مورد عرضه جو و ذرت در سال ۱۳۹۵ توسط بورس کالا اظهار کرد: در حال حاضر برداشت جو شروع شده و طبق مصوبه هیاتوزیران کل عرضه جو و ذرت در سال ۱۳۹۵ از طریق بورس کالا صورت میگیرد. با جایگزین شدن سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی، کشاورزان محصول خود را با هر قیمتی که در بورس کشف شد، میفروشند و سریعا به پول خود میرسند و مابهالتفاوت قیمت تضمینی و قیمت کشف شده توسط دولت به کشاورزان پرداخت خواهد شد.وی ادامه داد: این موضوع امسال در استانهای قزوین، کردستان و تهران در قالب سیاست گواهی سپرده انجام میشود.
مدیرعامل بورس کالای ایران با تاکید بر لزوم آشنایی کشاورزان و خریداران از سازوکار بورس کالا تصریح کرد: در حالی که عرضهها هر روز در مورد محصول جو انجام میشود، خریداران هنوز با سازوکار بورس کالا خو نگرفتهاند. باید به خریداران اطلاعرسانی شود که میتوانند با قیمت عمده محصولات خود را از بورس کالای ایران خریداری کنند.سلطانینژاد با بیان اینکه در استانهای مختلف محصول جو انجام میشود، به خریداران توصیه کرد کسانی که خرید میکنند، دقت کنند از نمادی خرید انجام دهند که نزدیک به استان خودشان یا محل مصرف محصول است.
وزارت جهاد به زودی پول کشاورزان خوزستانی را پرداخت میکند
وی در مورد نگرانیهایی که سابقا از عدم پرداخت مابهالتفاوت قیمت تضمینی و قیمت خریداری شده ذرت و جو در بورس کالا وجود داشت، اظهار کرد: خوشبختانه در حال حاضر این نگرانی وجود ندارد، چراکه عزم وزارت جهادکشاورزی و سازمان مدیریت و برنامهریزی بر این است که این سیاست اجرایی شود چون با اجرا شدن این طرح بار مالی کمتری به دولت وارد میشود. گزینه دیگر برای این طرح این بود که دولت کل محصول را با قیمت تضمینی بخرد اما در حال حاضر با اجرای طرح قیمت تضمینی دولت تنها به یکسوم طرح خرید تضمینی، منابع مالی نیاز دارد، در نتیجه توان پرداخت دولت در این مورد خیلی بهتر خواهد بود.
مدیرعامل بورس کالای ایران در مورد طرح پایلوتی که برای خرید ذرت و جو در استان خوزستان انجام شد نیز تصریح کرد: در آن طرح مقدار سرعت عمل در پرداختها کمتر بود، اما در حال حاضر بودجهاش تصویب شده و بهزودی به کشاورزان پرداخت خواهد شد.
بورس در تمام کشورها با بهکارگیری ابزارهای مالی از کشاورزان حمایت میکند
سلطانینژاد در پاسخ به منتقدانی که معتقد هستند در صورت عرضه جو و ذرت در بورس کالا قیمت تضمینی و خرید تضمینی دیگر معنایی ندارد و این سیاست باید لغو شود، افزود: ما یا میخواهیم از محصولات کشاورزی حمایت کنیم یا خیر. محصولات کشاورزی استراتژیک هستند و معیشت مردم ما به این محصولات وابسته است. سیاست دولت و مجلس نیز براین است که از این محصولات حمایت کنند. بحث مهم این است که با چه قیمتی این حمایت انجام پذیرد. تنها ممکن است در مورد قیمت اختلافنظر وجود داشته باشد ولی روی اصل حمایت هیچکسی تردید ندارد. در بسیاری از کشورها هم از سازوکار بورس و ابزارهای مالی برای حمایت از بخش کشاورزی استفاده میشود.
وزارت صنعت موافقت کند تا کل سیمان تولیدی در بورس عرضه شود
سلطانینژاد در مورد عرضه مجدد سیمان در بورس کالا اظهار کرد: برای اینکه شرکتهای سیمانی از اوراق سلف موازی استفاده کنند از آنها خواستیم که برنامه تولید و عرضه خود را ارائه کرده تا ثابت شود اوراقی که برای آنها منتشر میکنیم به پشتوانه تولیدشان است.وی با اشاره به عرضه سیمان در بورس کالا در چهار سال پیش گفت: در آن زمان به علت تلاطمهای قیمتی که وجود داشت سیمان از بورس خارج شد، ولی در حال حاضر با توجه به شرایط مازاد تولید، سیمان میتواند در بورس کالا عرضه شود.مدیرعامل بورس کالا تاکید کرد: چه در شرایط تورمی و چه در شرایط رکودی بهترین سازوکار برای عرضه محصولات، بورس است چراکه این روش به شکل کاملا موثری عرضه را در مقابل تقاضا قرار میدهد.سلطانینژاد ادامه داد: شرایط بحرانی برای تولیدکنندگان در حالت «کسادی بازار» و برای مصرفکنندگان در شرایط «رونق» پیش میآید. بورس میتواند کمک کند که این شرایط کمترین آسیب را به تولیدکننده وعرضهکننده برساند، چراکه سازوکار بورس بر مبنای عرضه و تقاضا است. این سازوکار این امکان را فراهم میکند که تولیدکنندهها محصول خود را به قیمت بهتری بفروشند و مصرفکنندهها نیز در قیمت مناسبتری کالای مورد نظر خود را خریداری کنند.
وی در پاسخ به اینکه آیا در شرایط مازاد عرضه سیمان، کشف قیمت در بورس به درستی برای این محصول صورت میگیرد، اظهار کرد: اگر شرکتهای تولیدکننده سیمان عرضه خود را در بورس انجام دهند خریدارها هم تمایل پیدا خواهند کرد که به سمت بورس بروند. از آنجا که سیمان کالایی است که وارداتش به علت هزینه حملونقل زیاد صرفه اقتصادی ندارد و در نتیجه این واردات به سادگی صورت نمیپذیرد، میتوانیم با قرار دادن عرضه کل در برابر کل تقاضای داخل، قیمت را کشف کنیم.
مدیر عامل بورس کالا تاکید کرد: اگر مسوولان امر برنامهریزی کنند، خود شرکتها این آمادگی را دارند که محصولات خود را در بورس عرضه کنند، ضمنا انجمن تولیدکنندگان سیمان نیز بارها اعلام کرده که این آمادگی را دارد. وی افزود: در حال حاضر خیلی از تولیدکنندگان مجبور هستند محصول خود را با قیمتهای خیلی پایینتر در اختیار بازارهای مصرف قرار دهند، در نتیجه در مورد بازارهای صادرات هم این آمادگی وجود دارد. در شرایط موجود یک رقابت منفی بین تولیدکنندگان صورت میگیرد در نتیجه اگر معاملات سیمان روی تابلوهای بورس بیاید رقابت منفی شکل نمیگیرد و به جای اینکه مزیتهای سیمان ارزان، گیر کشورهای خارجی بیاید و آنها از منافع مواد اولیه و قیمت انرژی ارزان بهرهمند شوند مردم و تولیدکنندگان ایران خودمان از این موضوع سود میبرند. وی تاکید کرد: برای اینکه کل عرضه در مقابل کل تقاضا قرار گیرد ما نیاز به حمایت ارگانهای مرتبط داریم. انجمن صنفی صنعت سیمان بارها اعلام آمادگی کرده که هم در رینگ صادراتی و هم در رینگ داخلی محصول را عرضه کنند و اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت هم موافقت خود را اعلام کند، به نظر میرسد هم در بازار داخلی و هم در بازار صادراتی بتوانیم از سازوکارهای بازار بورس بهرهمند شویم.
اوراق سلف موازی خودرو در انتظار تصویب هیاتپذیرش
سلطانینژاد درباره اوراق سلف موازی خودرو نیز گفت: اگر مجوزهای لازم برای انتشار اوراق سلف موازی خودرو از هیات پذیرش گرفته شود منعی برای انجامش وجود نخواهد داشت.مدیر عامل بورس کالا در مورد اوراق سلف موازی نیز توضیح داد: اوراق سلف موازی یکی از راههای تامین منابع مالی است که در برخی از شرکتها این سازوکار مورد استفاده قرار میگیرد.سلطانینژاد گفت: اوراق سلف موازی با پشتوانه تولید و عرضه منتشر میشود، اگر شرکتی ثابت کند تولید دارد و با عرضه محصول خود در یک بازار رسمی مثل بورس کالای ایران، توانایی این را دارد که حجمی از کالا را تولید کند به پشتوانه آن تولیدش میتواند از اوراق سلف موازی استفاده کند. وی ادامه داد: اوراق سلف موازی به این صورت است که کالا به قطعات کوچکتر تقسیم میشود و هر قطعهاش بهعنوان اوراق بهادار مورد مبادله قرار میگیرد. هر کس اوراق بهادار را بخرد میتواند در زمان سررسید کالایش را تحویل بگیرد.
ارسال نظر