با برنامه‌ریزی پتروشیمی‌ها برای تامین مواد اولیه کافی و بهنگام مورد نیاز تولیدکنندگان، مبنای مناسبی برای صادرات با نگاه ارزش آفرینی در صنایع تکمیلی ایجاد می‌شود. به گزارش روابط عمومی انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران (اینپیا) عباسعلی متوسلیان رئیس انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات PVC در نامه‌ای خطاب به عامری مدیر رسیدگی و تنظیم ماده ۷۶ قانون برنامه پنجم توسعه، ضمن تشریح دغدغه‌های به وجود آمده در صنعت PVC، به ارائه راهکاری برای حل آن پرداخت. متوسلیان در نامه خود با اشاره به بندهای قانونی درخصوص نحوه قیمت‌گذاری، روش توزیع و... دغدغه‌های صنعت را در هفت بند، تشریح کرد. رئیس انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پی وی سی در پایان این نامه به ارائه راهکاری برای حل این مشکلات پرداخت. همچنین رونوشت این نامه به ارگان‌های مختلف همچون محمدباقر نوبخت، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور، نعمت‌زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، تقوی، معاونت وزیر و رئیس سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، شاهدایی، معاونت وزیر و مدیرعامل محترم شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، رئیس کمیسیون پتروشیمی مجلس شورای اسلامی، محتشمی‌پور، مدیریت دفتر توسعه ‌صنایع تکمیلی پتروشیمی، مهدوی، رئیس محترم انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی و انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران. متن نامه عباسعلی متوسلیان خطاب به عامری مدیر رسیدگی و تنظیم ماده ۷۶ قانون برنامه پنجم توسعه، به شرح زیر است.

همان‌طور که مستحضرید بر اساس بخشنامه شماره ۸۵۵۱۴/ ۶۰ معاونت محترم توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت از نیمه تیرماه سال ۹۳ محاسبه قیمت محصولات پتروشیمی با نرخ ارز آزاد و با در نظر گرفتن ۹۵ درصد قیمت میانگین فوب خلیج‌فارس تعیین و ابلاغ شد و طبق بند ۲ همین بخشنامه مقرر شد که با توجه به تعدیل نرخ پایه، کلیه تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی اعم از دولتی و خصوصی موظف و مکلفند تمامی محصولات تولیدی خود را از طریق بورس کالا عرضه کنند و باز در تبصره همین ماده، پتروشیمی‌ها مجاز خواهند بود در صورتی که کالایی طی دو بار عرضه در بورس به فروش نرفت، آن را در خارج از بورس به متقاضیان بفروشند. همچنین طبق ماده ۴، شرکت ملی صنایع پتروشیمی و انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، این روند را رصد کرده و همه ماهه گزارش‌های لازم را تنظیم و به معاونت محترم توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کند. در حالی که عرضه نامناسب محصولات پتروشیمی و ناپایداری آن در بخش معاملات، با عنایت به افزایش ۱۸ درصدی قیمت پایه در عرضه مواد اولیه PVC در فروردین ماه، حذف سقف نوسان قیمت عرضه شده در بورس و مشکلات عدیده تامین مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی صنایع تکمیلی شده است.

احتراما با توجه به ماده ۱۱ در رابطه با بهبود مستمر محیط کسب و کار، مبنی بر بیان مشکلات و دغدغه‌های واحدهای تولیدی به‌طور عام، ذیلا مشکلات و دغدغه‌های واحدهای تولیدی بخش صنایع تکمیلی شاخه PVC را به استحضار جنابعالی می‌رساند: عدم توجه به بخشنامه شماره۸۵۵۱۴/ ۶۰ وزارت صمت در مورد تولید گریدهای مورد نیاز واحدهای صنایع تکمیلی؛ ۱- کاهش در عرضه به بازار داخلی و افزایش صادرات مواد خام؛ ۲- سیستم غلط توزیع و عرضه مواد اولیه؛ ۳- عدم توجه به میزان تقاضای بازار و واحدهای تولیدی و عرضه نامتعادل و نامناسب گرید‌های خاص؛ ۴- عدم اعلام به موقع توقف‌های تولید مجتمع‌های پتروشیمی جهت تعمیرات سالانه؛ ۵- مدیریت نامناسب گریدها که موجب کمبود گریدهای خاص در بازار است؛ ۶- تخصیص سهمیه به کدهای معاف از مالیات واحدهای مستقر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و ۷- عدم مدیریت صحیح در توزیع مواد پتروشیمی در بورس و سوء استفاده واسطه‌ها با استفاده از کد شرکت‌های غیر‌فعال. بنابراین انجمن با توجه به اهداف و رسالت خود برای رفع تنگناهای تولید و تحقق کمک‌های شرکت‌های پتروشیمی و ارگان‌های ذی‌ربط در راستای تحقق «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» پیشنهاد می‌کند.