ایرنا: مدیرعامل شرکت معادن سنگ‌آهن احیا سپاهان گفت: مرحله نخست واحد کنسانتره‌سازی معادن سنگ‌آهن سنگان این واحد با ظرفیت تولید سالانه ۹۰۰ هزار تن مورد بهره‌برداری قرار گرفته و تاکنون بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال و حدود ۳ میلیون دلار هزینه ارزی داشته است.

هادی گلزار افزود: فعالیت این واحد کنسانتره‌سازی در کشور منحصر‌به‌فرد است، زیرا استفاده نکردن از شیوه خردایش در تولید، ضمن کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی مصرف آب و برق، زمینه تولید محصول با عیار ۶۶ درصدی را فراهم کرده که بهترین خوراک برای استفاده در کارخانه‌های فولاد‌سازی است که با روش کوره بلند تولید می‌کنند. وی گفت: محصول تولیدی این واحد در مراحل دوم و سوم، کنسانتره سنگ‌آهن استاندارد آماده ورود به واحدهای گندله‌سازی می‌شود و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا چهار ماه آینده مراحل مزبور وارد تست گرم شده و تا پایان سال نیز مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. گلزار خاطرنشان کرد: بهره‌برداری از مراحل دوم و سوم و طراحی و ساخت دو کارخانه کنسانتره‌سازی هر کدام با ظرفیت ۵۰۰ هزار تن در سال برنامه ریزی شده که در این رابطه دو شرکت چینی تامین تجهیزات و مهندسی پروژه (EP) را انجام خواهند داد. مدیرعامل شرکت معادن سنگ‌آهن احیا سپاهان با اشاره به سرمایه‌گذاری بیش از ۱۵ میلیون دلاری و همچنین ۴۰۰ میلیارد ریالی در این دو واحد کنسانتره‌سازی گفت: با تولید سالانه بیش از چهار میلیون تن، امکان دستیابی به ایجاد زنجیره فولاد فراهم می‌شود. پیش از این مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران اعلام کرده بود، ایران با داشتن بیش از ۵ میلیارد تن سنگ‌آهن از نظر میزان ذخایر سنگ‌آهن در شمار ۱۰ کشور نخست جهان جای دارد.

به گفته مدیر عامل شرکت معادن سنگ‌آهن احیا سپاهان، طراحی و ساخت این واحد از سوی مهندسان و کارشناسان داخلی صورت گرفته و با تکیه بر دانش و تخصص مهندسان کشورمان و همچنین شناخت و آگاهی کامل از کانسنگ پلاسری آهن سنگان این کارخانه مورد بهره‌برداری قرار گرفته که بیش از ۸۵ درصد از تجهیزات آن از منابع داخلی تامین شده است. وی ایجاد اشتغال ۲۲۰ نفر به‌صورت مستقیم و یک هزار و ۱۰۰ نفر به‌صورت غیرمستقیم را در مرحله نخست کنسانتره‌سازی این شرکت مهم دانست و گفت: بهره‌برداری از این دو مرحله دیگر این کارخانه، زمینه اشتغال مستقیم ۴۰۰ نفر و غیر مستقیم بیش از ۲ هزار نفر را فراهم خواهد کرد. شرکت معادن سنگ‌آهن احیا سپاهان وابسته به شرکت‌های زیر مجموعه هلدینگ معدنی شرکت مجتمع صنایع و معدن احیا سپاهان خرداد ۸۵ برای بهره‌برداری از معدن سنگ‌آهن پلاسری خواف و سنگان (خراسان رضوی) به ثبت رسیده است. جمهوری اسلامی براساس سند چشم انداز در مدت ۱۰ سال آینده (۱۴۰۴) دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد را هدف‌گذاری کرده که برای تحقق این مهم مطابق سند راهبردی وزارت صنعت، معدن وتجارت ظرفیت تولید کنسانتره سنگ‌آهن، گندله و آهن اسفنجی ( زنجیره تولید فولاد) باید به ترتیب به ۷۲، ۸۵ و ۵۴ میلیون تن برسد. برابر گزارش وزارتخانه یاد شده، پارسال تولید شمش فولاد کشور به ۱۶ میلیون و ۷۰۸ هزار تن رسید، درحالی که در سال ۹۳ این میزان ۱۶ میلیون و ۸۰۵ هزار تن ثبت شده بود.